*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Σεπτεμβρίου

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ: Όσοι βιάζουν παιδιά θα ευνουχίζονται χειρουργικά!

20 Σεπτεμβρίου


 Οι βιαστές θα ευνουχιστούν χειρουργικά και όποιος βιάσει ένα παιδί θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή σύμφωνα με νέους νόμους στο κράτος της Νιγηρίας.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα της Νιγηρίας υπέγραψε νόμο με τον οποίο οι άντρες που καταδικάστηκαν για βιασμό θα αντιμετωπίσουν χειρουργικό ευνουχισμό.

Όποιος βιάζει, δε, ένα παιδί κάτω των 14 ετών θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η απόφαση αυτή ακολουθεί τον δημόσιο θυμό για την πρόσφατη αύξηση των βιασμών εν μέσω περιορισμών του Covid-19.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα της Νιγηρίας, Νασίρ Αχμάντ ελ Ρουφάι, υπέγραψε νόμο με τον οποίο οι άντρες που καταδικάστηκαν για βιασμό θα αντιμετωπίσουν χειρουργικό ευνουχισμό.

Ο Νασίρ Αχμάντ ελ Ρουφάι είπε ότι «απαιτούνται δραστικές κυρώσεις για την περαιτέρω προστασία των παιδιών από σοβαρό έγκλημα».

Οι αναφερόμενες περιπτώσεις βιασμού στη Νιγηρία αυξήθηκαν δραματικά κατά τη διάρκεια των μηνών περιορισμών του κορωνοϊού.

Ο νέος νόμος της πολιτείας Καντούνα είναι ο αυστηρότερος κατά του βιασμού στη Νιγηρία, την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής.

Ο πρόσφατα τροποποιημένος ποινικός κώδικας του κράτους αναφέρει επίσης ότι ένα άτομο που έχει καταδικαστεί για βιασμό σε άτομα άνω των 14 ετών θα αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.

Ο προηγούμενος νόμος επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης 21 ετών για τον βιασμό ενός ενήλικα και ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό ενός παιδιού.

Μια γυναίκα που καταδικάστηκε για βιασμό παιδιού κάτω των 14 ετών αντιμετωπίζει την αφαίρεση των σαλπίγγων της.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »