*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

Κρούσμα κορωνοϊού και στον Εχίνο Ξάνθης! Μεταφέρθηκε και αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

22 Μαρτίου
*Έντονος προβληματισμός στο λαό της Ξάνθης για το πόσο έτοιμο ήταν και είναι το Νοσοκομείο Ξάνθης να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, αφού οι ασθενείς μεταφέρονται πλέον στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.  Πρόκειται για το 5ο κρούσμα κορωνοϊού!
Έντονος προβληματισμός και ανησυχία προκαλεί πλέον στη Ξάνθη η εξάπλωση του καθώς μέσα σε λίγες ημέρες έχουν καταγραφεί πέντε συνολικά κρούσματα από δε το Σάββατο έχουμε κρούσμα και στην Ορεινή περιοχή του Εχίνου (Σ.Σ. Πληροφορίες μας αναφέρονται σε 84χρονο απο τον Εχίνο), ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν οτι αυξάνονται ραγδαία και οι Φορείς, κάτι που  επεσήμανε και ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης στις ανακοινώσεις του αλλά και στις δηλώσεις του στο Next tv ο Πρόεδρος Τάσος Καραδέδος.
Μάλιστα και αυτό το  περιστατικό μταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί Νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Στην ανακοίνωσή της στο site του Νοσοκομείου Ξάνθης η διοικήτρια Έλενα Ροφαέλα αναφέρει τα εξής:
Ενημερώνουμε τους πολίτες για το 5ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARSCoV-2, από την περιοχή του Εχίνου Ξάνθης.
Το περιστατικό θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.
Η Διοικήτρια
Έλενα Ροφαέλα
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ-ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΞΑΝΘΗΣ;
Τα ερωτήματα  που προκύπτου και από την νέα ανακοίνωση της συγκεκριμένης διοικήτριας που διορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση, αλλά δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο κι ίσως και γι' αυτό το λόγο επικοινωνιακά λειτουργεί με τον συγκεκριμένο τρόπο εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες;
-Πόσο έτοιμο ήταν και είναι το Νοσοκομείο Ξάνθης με τις σοβαρές ελλείψεις γιατρών που είχε και έχει, απέναντι στον κορωνοϊό; Γιατί όλα τα τελευταία κρούσματα μεταφέρονται πλέον στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης; Γιατί η  Κυβέρνηση εκτός απο τις προσλήψεις γιατρών, δεν νομιμοποιεί τους υπάρχοντες Επικουρικούς γιατρούς, θέση πυ εξέφρασε ευθαρσώς μιλώντας στο Next tv ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος ώστε να μην φεύγουν οι γιατροί απο το Νοσοκομείο Ξάνθης;
Οι μεταφορές των κρουσμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης γίνοναι λόγω της σοβαρότητάς τους; Λόγω της γενικής στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας; Ή μήπως δεν ήταν έτοιμο το Νοσοκομείο Ξάνθης να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση; Γιατί σιωπά και δεν παίρνει θέση το Σωματείο Νοσοκομειακών Ιατρών του ΕΣΥ Ξάνθης; 'Εστω να ενημερώσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κοινή γνώμη της Ξάνθης τι επακριβώς συμβαίνε με το Νοσοκομείο Ξάνθης;
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ. ΡΟΥΦΟ

Μέχρι σήμερα, Σάββατο 21.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία τα 2 είναι διασωληνωμένα στη Μ.Ε.Θ., ενώ άλλα 4 κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τονίζεται πάλι, ότι στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».
(σ.σ. 2 διασωληνωμένα κρούσματα στη Μ.Ε.Θ και τα δυο είναι απο τη...Ξάνθη δηλαδή; Αφού τα άλλα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό;)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »