*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Ιανουαρίου

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ή…ΖΩΗΣ! Το Σάββατο το πρωί την συνέλαβαν, τη Κυριακή στο μοναστήρι ο Τσέπελης!

23 Ιανουαρίου
*Μητροπολίτης Ξάνθης: Απατεώνισσα η Ηγουμένη της Μονής Αγίου Πορφυρίου -Χάρις στην ανεξικακία μου επέστρεψε στο Ησυχαστήριο
ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ! 

*Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της, έξω από την Αστυνομία έσπευσαν προς συμπαράσταση οι δυο υπαρχηγοί του Τσέπελη, Πάνος Αμβροσιάδης (τραβούσε τα βίντεο στο μοναστήρι) και Ηλίας Ασκαρίδης, ενώ με απόφαση του Μητροπολίτη άλλαξαν όλες οι κλειδαριές! Αγρυπνία χθες στη...κουζίνα!

«Απατεώνισσα η Ηγουμένη της Μονής Αγίου Πορφυρίου -Χάρις στην ανεξικακία μου επέστρεψε στο Ησυχαστήριο!
Με σκληρές εκφράσεις χθες σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης τοποθετήθηκε στο διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα και της Γερόντισσας Άννας, τονίζοντας μάλιστα σε αυτήν ότι «η ισχυριζόμενη γερόντισσα  που εμφανίζεται ως Άννα Μοναχή, ουδέποτε έχει λάβει το Μοναχικό Σχήμα!... Αποκαλώντας την Ζωή Μαζλίμη που εμφανίζεται να έχει όμως φανατικούς υποστηριχτές πλην των Πάνου Αμβροσιάδη (τραβούσε και τα βίντεο) , τον Ηλία Ασκαρίδη και τον Δήμαρχο Τσέπελη που μόλιες έμαθε για την σύλληψή της το Σάββατο, την Κυριακή πήγε στο Μοναστήρι για να την....συμπαρασταθεί, διότι στον "Δήμο του" δεν θέλει τέτοια...πράγματα!!!
Δηλαδή ο κύριος Τσέπελης είναι και με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα και με την Γερόντισσα Άννα που έχει φανατικούς οπαδούς και όπως αποδεικνύεται τον στήριξε προεκλογικά αλλά και με τον..."Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ!  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ «ΗΓΟΥΜΕΝΗ» ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΙΕΡΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εξ αφορμής προσφάτων δημοσιευμάτων, ενημερώνει τον λαό της περιοχής μας σχετικά με το Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γέρακα τα εξής:
-Το Ησυχαστήριο αποτελεί κανονικό έδαφος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, η οποία έχει διακόψει ήδη από τον Ιανουάριο του 2019 την εκκλησιαστική της κοινωνία με την Κα Ζωή Μαζλίμη, (που εμφανίζεται ως Άννα Μοναχή, ενώ ουδέποτε έχει λάβει το Μοναχικό Σχήμα).
-Δυστυχώς η εν λόγω, παρότι ο Σεβασμιώτατος της επέτρεψε να παραμένει στον χώρο, έχει καταστήσει το Ησυχαστήριο ορμητήριο του καθηρημένου από την Εκκλησία της Ελλάδος πρώην κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως κ. Κωνσταντίνου Καρασακαλίδη, ο οποίος αυτοτιτλοφορείται «Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης Ιωάννης» και τελεί ιεροπραξίες στον εν λόγω χώρο, ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες «κληρικοί», οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες. Η Ιερά Μητρόπολις δεν μπορούσε να αφήσει να λυμαίνονται το δικό της κανονικό έδαφος οι ανωτέρω καθηρημένοι και αχειροτόνητοι, και για το λόγο αυτό, συνοδεία τετραμελούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ξάνθης κλείδωσε τον ναό και τα παρεκκλήσια του Ησυχαστηρίου, όπως είχε κάθε νομοκανονικό δικαίωμα, ώστε να διαφυλάξει το ποίμνιο από την δράση των ανωτέρω ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.
-Η Ζωή Μαζλίμη επέστρεψε στο Ησυχαστήριο πριν λήξει το αυτόφωρο, όχι με εισαγγελική εντολή, όπως η  ίδια ψευδώς διαδίδει, αλλά χάρις στην καλή θέληση και ανεξικακία του Σεβασμιωτάτου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ή…ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»
Το κλίμα φορτίστηκε ωστόσο έντονα χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» όταν ο Πάνος Παπαδόπουλος επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της Μητρόπολης Δημήτρη Σαλτούρο που δεν απάντησε στη κλήση του, προκειμένου να τοποθετηθεί στα ερωτήματα εκατοντάδων πολιτών για τη θέση του Μητροπολίτη Ξάνθης που δεν κάνει ωστόσο δηλώσεις, έβγαλε όμως την παραπάνω ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε. 
Αντίθετα απάντησε στο κινητό της η Γερόντισσα Άννα αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων στην εκπομπή του τα παρακάτω:
1. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ενώ γνώριζε ότι είναι του Παλαιού Ημερολογίου ήταν αυτός που δέχτηκε το Μοναστήρι στις «αγκάλες»  της Μονής Παναγίας της Καλαμού δηλαδή  της Μητρόπολης Ξάνθης. Μάλιστα ισχυρίστηκε οτι έχει και βίντεο με παρόντα τον Μητροπολίτη Ξάνθης.
2. Το Σάββατο στις 8.30 πρωί πήγαν 20 αστυνομικοί στο εκκλησάκι του Αγίου Πορφυρίου προκειμένου να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο όπου παρέμειναν μέχρι το απόγευμα που με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. 
3. Έξω από την Αστυνομία έσπευσαν προς συμπαράσταση οι δυο υπαρχηγοί του Δήμαρχου Τσέπελη και Πρόεδροι στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού αντίστοιχα Πάνος Αμβροσιάδης (σ.σ. Φανατικός οπαδός της, αφού τραβούσε και τα βίντεο στην Μονή...) και Ηλίας Ασκαρίδης, ενώ με απόφαση του Μητροπολίτη άλλαξαν το πρωί της Δευτέρας όλες οι κλειδαριές τόσο στην εκκλησία και τα παρεκκλήσι όσο και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις της Μονής! Αφήνοντας ελάχιστους χώρους στην Ηγουμένη...
4. Την Κυριακή το πρωί (σ.σ. Μετά τη σύλληψή της το Σάββατο) την επισκέφθηκε στο Μοναστήρι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης διότι όπως της είπε, «δεν του αρέσουν στο δήμο του τέτοιες συγκρούσεις… και καταστάσεις» και ενημερώθηκε για τη σύλληψή της και τα συμβάντα.
5. Χθες Τετάρτη βράδυ επρόκειτο να γίνει αγρυπνία στην κουζίνα του Μοναστηριού διότι έχουν μπει νέες κλειδαριές από τη Μητρόπολη στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που απαιτεί δικαστικά την έξωσή της από τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου την οποία χαρακτήρισε....σπίτι της.
6. Τα  Σάββατα και τις Κυριακές πλέον δεν πρόκειται να γίνουν λειτουργίες στο εκκλησάκι της Μονής διότι έχουν αλλαχθεί οι κλειδαριές εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου καθώς και οι δυο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους πλέον δικαστικά. Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου για τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε δασικές εκτάσεις και τα πρόστιμα που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, η γερόντισσα Άννα ισχυρίστηκε οτι το ποσόν είναι λιγότερο, παραπέμποντας σε ΤΖΑΜΙ της περιοχής στο οποίο επίσης είχε επιβληθεί βαρύ πρόστιμο, που ωστόσο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ποτέ και...ΣΒΗΣΤΗΚΕ! Τα τρία οικόπεδα όπου κατασκευάστηκε το μοναστήρι είναι 6 στρέμματα περίπου, ωστόσο οι συνολικές εγκαταστάσεις  είναι αναμφισβήτητα περισσότερες...
Η συνέχεια στο… αυριανό μας φύλλο λόγω πληθώρας ύλης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »