*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιανουαρίου

Πειθαρχικό Μελών ΔΕΠ: Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες με τις οποίες ο Γαβρόγλου τον έθεσε σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντα, ο π. Πρύτανης του ΔΠΘ Αθαν. Καραμπίνης

15 Ιανουαρίου





“Σε ότι αφορά στους συκοφάντες μου οψόμεθα εις Φιλίππους”, δήλωσε o πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ
Τη απαλλαγή του πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , Καθηγητή  Γιάννη Καραμπίνη από την πειθαρχική κατηγορία που αναφέρεται στο παραπεμπτήριο έγγραφο του πρώην υπουργού Κ. Γαβρόγλου, αποφάσισε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Μελών ΔΕΠ.
Με το έγγραφο αυτό ο Κ. Γαβρόγλου είχε θέσει σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του κ. Καραμπίνη από τη θέση του Πρύτανη, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΔΕΠ των ΑΕΙ.
Το esos  δημοσιεύει την  απόφαση του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου η οποία  έχει ως εξής:


Γ. Καραμπίνης: “Σε ότι αφορά στους συκοφάντες μου  οψόμεθα εις Φιλίππους”
Το esos επικοινώνησε με τον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ Γ. Καραμπίνη ο οποίος μας δήλωσε:
"Με την  65/2019 από 3.12.2019 απόφαση του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ,   απαλλάσσομαι από την κατασκευασμένη πειθαρχική κατηγορία με την οποία με είχε παραπέμψει ο Γαβρόγλου και παράλληλα με έθεσε σε αποχή από τα καθήκοντα του Πρύτανη και του καθηγητή, επικαλούμενος μη σύννομη  έκθεση του ΣΕΕΔΔ, η σύνταξη της οποίας μεθοδεύτηκε ακριβώς για αυτό τον λόγο, ώστε να διακοπεί η θητεία μου και να τεθώ εκτός της Διοίκησης του Πανεπιστημίου για ανυπόστατα αδικήματα.
Και όλα αυτά επειδή είχα το θάρρος, ως πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, να εναντιωθώ δημόσια στις καταστροφικές επιλογές του ως Υπουργού Παιδείας,. Να θυμίσω δε ότι αυτή ήταν η δεύτερη (express) παραπομπή μου από τον Γαβρόγλου, αφού η πρώτη για τους ίδιους ανυπόστατους  λόγους είχε κριθεί από το ΣτΕ μη σύννομη.
Όμως η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία ανέκαθεν πίστευα και προσέφευγα, ανεξάρτητη από κάθε  (σκοτεινή) επιρροή, απένειμε για άλλη μία φορά το  δίκιο, και απέδωσε ‘τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του Θεού των Θεώ’.
Κατά τα λοιπά σε ότι αφορά στους συκοφάντες μου ‘οψόμεθα εις Φιλίππους ‘".
Μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας  
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κραμπίνης από τον Απρίλη του 2017 έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων μέσω της κας Εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ροδόπης, κατά του Υπουργού   Κώστα Γαβρόγλου σχετικά, κατέθεσε σήμερα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, σχετικά με την πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη και τις δηλώσεις του υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ.
esos 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »