*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Οκτωβρίου

Αλάτι & Πιπέρι 3η έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού στη Ξάνθη...

14 Οκτωβρίου
Πρόσκληση στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό για τη γιορτή του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης
Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης προσκαλεί τα μέλη της με τις οικογένειες τους και όσους επιθυμούν, να παραστούν, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, για τη γιορτή του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρα της Αγίας μας Εκκλησίας και προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αρτεμίου, που θα πραγματοποιηθεί στο ομώνυμο ναΰδριο στον  προαύλιο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 18.00.
Αμέσως μετά τον εσπερινό, θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη μας, στον 1º όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

3η έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης σε θέματα πυροπροστασίας, 22-15/10/2019 στην Ξάνθη
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης, με την υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην 3η έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης σε θέματα πυροπροστασίας.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» (Καπνεργατών 9, κτήριο 2, Ξάνθη) και θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2019.
Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 09:00 με 13:00 και 18:00 με 21:00 .
Κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται δύο παρουσιάσεις-ενημερώσεις για θέματα πυροπροστασίας. Η πρώτη στις 10:00 και η δεύτερη στις 12:00. Ανάμεσα στις δύο παρουσιάσεις, στις 11:00 , στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος θα πραγματοποιείται επίδειξη ρίψης με φορητό πυροσβεστήρα.
Στα εκθέματα που θα παρουσιαστούν θα είναι τόσο νέα όσο και παλαιά πυροσβεστικά αντικείμενα.
Εντός του χώρου θα υπάρχει γραφείο ενημέρωσης κοινού.
Θα υπάρχει επίσης χώρος για τους μικρούς μας φίλους που θα μπορούν αν θέλουν να φέρουν τις ζωγραφιές τους για την Πυροσβεστική άλλα και βιβλίο εντυπώσεων .
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ενδιάμεσες Φθινοπωρινές εκπτώσεις από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019
Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και διαρκούν μέχρι και 15 ημέρες.
Σύμφωνα με το άρθρο 114 του νόμου 4446/2016 για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε περιφέρεια με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού εμπορικού συλλόγου.
Οι ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.
Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 από ώρα 11.00 έως 18.00 (άρθρο 23 παράγραφος 1 νόμου 2224/1994)
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Η ομάδα εκπαιδευτών καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εκπαιδεύει το κοινό»
Η γνώση της βασικής καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόννησης (ΚΑΡΠΑ) από τον απλό μη επαγγελματία υγείας πολίτη σώζει ζωές. Καθημερινά δίπλα μας συνάνθρωποί μας παθαίνουν ανακοπή ή απόφραξη αεροφόρων οδών. Αν κάποιος παρευρισκόμενος έχει εκπαιδευτεί στη βασική ΚΑΡΠΑ και προσφέρει τη βοήθειά του μέχρις ότου έρθει το ΕΚΑΒ με το εξειδικευμένο προσωπικό του τότε αυτός σώζεται. Πρόσφατα είχαμε περιπτώσεις ανθρώπων που σώθηκαν γιατί κάποιος διερχόμενος είχε εκπαιδευτεί σε ΚΑΡΠΑ.
Η ομάδα εκπαιδευτών ΚΑΡΠΑ του Παν/κού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 16/10/2019 από 8.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. στο πάρκο της Ακαδημίας θα εκπαιδεύσει όποιον πολίτη επιθυμεί στη βασική ΚΑΡΠΑ. 

«Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Καπναποθήκη Π.
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»  παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι» στην Ξάνθη, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Καπναποθήκη Π.
Ο θίασός μας προσεγγίζει με σεβασμό την κλασική αυτή παράσταση διατηρώντας την κωμική διάσταση που έχει κάθε παράσταση Καραγκιόζη, προβάλλοντας όμως ταυτόχρονα το ηρωικό πνεύμα που τη διέπει.
Η μεγάλη, λοιπόν, μάχη ξεκινά…
Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι.
Η δικαιοσύνη εναντίον της ανομίας.
Το καλό απέναντι στο κακό.
Το φως μάχεται το σκοτάδι.
Ποιος θα νικήσει; Η συνέχεια στο πανί…
Γενική Είσοδος: 5 €
Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »