*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Σεπτεμβρίου

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΥΓΝΟΥ «ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ» με επικεφαλής πορείας γονέων, μαθητών και πολιτικών τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ

24 Σεπτεμβρίου

*ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ για ΖΕΪΜΠΈΚ: Πριν μια βδομάδα τα είπαμε και σήμερα ξαναήρθαν για να πούμε τα ίδια πράγματα;
*Πρωτοφανής πρόκληση. Εμφανίζουν την Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, σαν… «φυλακή» για τους μαθητές της μειονότητας! 
Πορεία στο κέντρο της Ξάνθης έκαναν το πρωί της Δευτέρας μαθητές και γονείς του ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου Ξάνθης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στέγασης του σχολείου τους, όπως ποτέ στο παρελθόν δεν μας συνήθισαν…
Αφού εμφάνισαν στην κεντρική αφίσα τους (ένας μαθητής πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής…), την Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας σαν..»κελί-φυλακή» για τους μαθητές της μειονότητας, όταν το συγκεκριμένο μέχρι πρότινος ιδιωτικό σχολείο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο 2018 (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…) με υποτιθέμενο διαφορετικό «καθεστώς» -διοικείται από 3μελή επιτροπή-ωστόσο ουδέποτε έγινε μια τέτοια πορεία όπως η χθεσινή και μάλιστα με τόσο ακραία συνθήματα  και το κυριότερο;
ΗΓΕΤΗ και επικεφαλής μαζί με γονείς και μαθητές, τον «Ψευτομουφτή»
Ξάνθης κ.Μετέ, δηλαδή το υποχείριο του Τουρκικού προξενείου, που εκτός των άλλων είχε στο πλευρό του και τον πρώην Πρόεδρο του DEB αλλά και τον γνωστό DEBίτη Αντιδήμαρχο του Τσέπελη Μπαντάκ Σιαμπάν!
ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ




Επί της ουσίας. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στη λειτουργία του σχολείου τους με βάρδιες ενώ ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων που απαιτεί ωστόσο μεγάλο χρόνο προκειμένου να βρεθεί οικόπεδο και να κατασκευαστεί νέο σχολείο που ναι μεν έχει αλλάξει "καθεστώς" και διοικείται απο 3μερή Επιτροπή, πλην όμως δεν είνα επίσημα τουλάχιστον ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!.
Παράλληλα οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματά τους μέχρι και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.(σ.σ. Πρόκειται για το σχολείο που είχαν διώξει ως...Γκιουλενικό τον μαθηματικό μετά απο απαίτηση του Ερντογάν, υπόθεση που τότε είχε ο δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαλτούρος, κανείς δεν ξέρει όμως τι απόγινε τελικά με την "απόλυση" του εν λόγω εκπαιδευτικού....)
Ενδεικτικού του σκληρού κλίματος που επικράτησε μάλιστα ήταν ότι οι διαδηλωτές κρατώντας  πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι μπάρες στα σχολεία» και κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας από το σχολείο και καταλήγοντας στο Διοικητήριο όπου επέδωσαν μάλιστα και ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη που σε δηλώσεις του στο NEXT TV εξέφρασε την απορία του πως μέσα σε μια… εβδομάδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που φάνηκε να υποκινεί το θέμα έρχεται για ...δεύτερη φορά στο γραφείο του, όταν ήδη τον ενημέρωσε ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος βρίσκεται στην Αθήνα και κινείται για την εξεύρεση λύσης κα και ανεύρεσης στέγης
Από την πλευρά τους οι δυο μειονοτικοί βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπαράν Μπουρχάν (ΚΙΝΑΛ) δήλωσαν στο NEXT TV ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχει αλλάξει το καθεστώς στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο που διοικείται πλέον από 3μελή επιτροπή» (σ.σ. Είναι όμως δημόσιο και ποιος το διαχειρίζεται οικονομικά;) και το υπάρχων σχολείο είναι μικρό για τις υπάρχουσες ανάγκες…
Όπως αποκάλυψε μάλιστα στις δηλώσεις του στο NEXT ο βουλευτής Χουσεΐν Ζείμπέκ φέτος έγιναν 77 αποφοιτήσεις και 161 νέες εγγραφές μαθητών, δεν γνώριζε όμως τον ακριβή αριθμό των μαθητών που τα πανό των διαδηλωτων εμφάνιζαν… στον αριθμό των 740 ψυχών!
Κανένα σχόλιο ωστόσο....Για την ηγετική παρουσία του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ πάντως όσο και για την παρουσία του DEB κανείς εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών της μειονότητας






Αναφέρεται και το θέμα του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου Ξάνθης
Και ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών για τα προβλήματα σχολικής στέγης στον Δήμο Ξάνθης
Εντωμεταξύ, ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας σχετικά με τα προβλήματα σχολικής στέγης στον Δήμο Ξάνθης, αναφέροντας μάλιστα μεταξύ άλλων και «το πρόβλημα στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Ξάνθης που καλείται να λειτουργήσει 3 τμήματα σε διπλή βάρδια, γεγονός για το οποίο οι γονείς έχουν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις».
Αναλυτικά η ρτώτηση:
«Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Δήμο Ξάνθης.
Ο Δήμος Ξάνθης παραμένει ένας από τους Δήμους που δεν παρέχεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αφού χρειάζονται αίθουσες για να στεγάσουν επιπλέον περίπου 400 προνήπια.
Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο 15ο νηπιαγωγείο και τα 15ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης στον οικισμό του Δροσερού όπως έχουμε επισημάνει με 4 ερωτήσεις από το 2009, χωρίς να έχει γίνει κάτι έως και σήμερα. Αντίστοιχα, στα συστεγαζόμενα 9ο – 18ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης.
Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση οξυμένο παρουσιάζεται φέτος το πρόβλημα στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Ξάνθης που καλείται να λειτουργήσει 3 τμήματα σε διπλή βάρδια, γεγονός για το οποίο οι γονείς έχουν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ χρόνιο είναι και το πρόβλημα του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης που συστεγάζεται πρακτικά με το 5ο γυμνάσιο Ξάνθης.
Την ίδια στιγμή που μαθητές και εκπαιδευτικοί αφήνονται σε άθλιες συνθήκες μόρφωσης και εργασίας, βρίσκονται δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, δίνονται δις ευρώ επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος με την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, χρηματοδοτούμενων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα που ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν τη σχολική στέγη και επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:
-Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Ξάνθης
-Να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η υλοποίηση ενός σύγχρονου προγράμματος σχολικής στέγης για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών της περιοχής σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας άμεσα λύση στο οξυμένο αυτό πρόβλημα και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα.
Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας»


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »