*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Αυγούστου

Εικόνες εγκατάλειψης στα γνωστά "Παπάκια" στη Ξάνθη-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

20 Αυγούστου
Εικόνα εγκατάλειψης στα γνωστά «παπάκια», δίπλα στο ΚΗΠΟ! Βρωμιά, δυσωδία, λιμνούλες με ΒΡΩΜΙΚΟ νερό! Κι άντε τα «παπάκια» δεν τα λυπούνται…! Τα μικρά παιδάκια που πάνε και «παίζουν» εκεί με τους γονείς τους; Ένας Εισαγγελέας;
…………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τον Λύρατζη τον «έφαγε» -κατά το «δίδυμο» των υπαρχηγών του Τσέπελη που είναι θέμα χρόνου βέβαια να «σκοτωθούν» αναμεταξύ τους… -το ότι είναι… «κολλητός» του… Πάνου Παπαδόπουλου! (Είναι;)
-Σωστοί!!! Και καλά του… κάνανε αν είναι όμως έτσι!
-Καθότι ο Πασχάλης περισσότερο κολλητός είναι με τον… Σταύρο Καρυπίδη και με τον… γιατρό! Αν θέλουμε νάμαστε ειλικρινείς..
Και λόγω… drones αλλά και λόγω… παιδότοπου και Οικονομικής Επιτροπής!
……
*Ερώτημα κρίσεως. Ο Τσέπελης θα είναι Δήμαρχος Ξάνθης τελικά ή Δήμαρχος του… Φανουράκη, του Ι. Καμαρίδη και της κυρίας Δημούδη; (σ.σ. Η οποία και κατατρόμαξε τόσο πολύ τον Πάνο Αμβροσιάδη, που δεν τόλμησε τελικά να πάει ούτε καν στο εκλογοδικείο! Κι έμεινε στην ιστορία...Δημοτικός σύμβουλος του… fb! Κανονικά και με το Νόμο).
……
*Με πήρε τηλέφωνο χθες η Λαμπρινή Βλασιάδου, σύζυγος του Αείμνηστου Αγωνιστή της Ν.Δ. Αντώνη Βλασιάδη και μου είπε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα γνωστά «παπάκια» (δίπλα στον ΚΗΠΟ) όπου πήγε με τα εγγόνια της και αηδίασε κυριολεκτικά με την κατάσταση που συνάντησε εκεί…!
Βρωμιά… Βρωμιά… Βρωμιά! Και δεν είναι μόνο  τα «παπάκια» βέβαια που απορώ πως δεν αρρώστησαν ακόμη, αλλά (κυρίως…), τα μικρά παιδάκια!
ΑΙΣΧΟΣ με κεφαλαία τα γράμματα!
……
*Να ρωτήσω λοιπόν, αρχικά την υπηρεσία καθαριότητας και στη συνέχεια την υπηρεσία Πρασίνου Δήμου Ξάνθης, όπου προϊσταμένη από ότι γνωρίζει, είναι η σύντροφος πρώην αντιδημάρχου…! Τι έκαναν μέχρι σήμερα για να μην υπάρχει η ΣΗΜΕΡΙΝΗ απαράδεκτη εικόνα στα «παπάκια»; Μπορούν να μας ενημερώσουν επαρκώς; Να μας δώσουν μια εξήγηση;
Περιμένω αντιδήμαρχε Χασάν Ογλού Φερτούν!
……
*Από το Δασαρχείο Ξάνθης εκδόθηκε η ρυθμιστική διάταξη θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020 που ξεκινά την Τρίτη 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στην ιστοσελίδα του Δασαρχείου Ξάνθης τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, τη χρονική περίοδο και τις μέρες κυνηγίου τους, τον μέγιστο αριθμό κατά είδος που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, καθώς και τις σχετικές απαγορεύσεις.

Διενέργεια αεροψεκασμού ακμαιοκτονίας κουνουπιών, 
σήμερα Τρίτη (20/8) και αύριο (21/8) στους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου
Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών έτους 2019 θα πραγματοποιηθούν  αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (ULV) σε περιοχές των Δήμων  Αβδήρων και Τοπείρου, εκτός κατοικημένων περιοχών, την Τρίτη 20/08/2019 ή Τετάρτη 21/08/2019 από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.
Οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε ΞΑΝΘΗΣ

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις έως 13 Σεπτεμβρίου για κατάρτιση 3.000 ανέργων
Παράταση δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ και πλέον η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2019.
Αντικείμενο της δράσης είναι η θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση 3.000 πτυχιούχων ανέργων νέων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ στους κλάδους τεχνολογιών, πληροφορικής, και επικοινωνίας. Σκοπός της δράσης δε, είναι ο περιορισμός του ελλείμματος ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Το δεύτερο θύμα για φέτος! Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 
από τον Νέο Ζυγό Ξάνθης, από τον Ιό του Δυτικού Νείλου
Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Ν. Ζυγό της Ξάνθης έχασε τη ζωή της από τον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με το XanthiNea.
Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και φίλων της η ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της τον Δεκαπενταύγουστο από εγκεφαλίτιδα, μετά από προσβολή από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μάλιστα την Παρασκευή 16 Αυγούστου κηδεύτηκε στο χωριό της ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση γύρω από τον θάνατο της, παρά το γεγονός ότι έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο συνέβη και με έναν ηλικιωμένο άνδρα στα Μάγγανα, πριν από μερικές εβδομάδες, ο οποίος επίσης απεβίωσε με συγγενείς και συγχωριανούς του να κάνουν λόγο για θάνατο που οφείλεται στον ιό.
Πάντως προς το παρόν παρά το γεγονός ότι πανελλαδικά έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι που οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου, δεν υπάρχουν επίσημα γεωγραφικά στοιχεία για τους θανάτους. Πάντως η Ξάνθη όπως γράψαμε, ήδη καταγράφει αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα, μετρώντας 13 στον αριθμό, με τον ιό να καλπάζει στην περιοχή και τον βουλευτή γιατρό Σπύρο Τσιλιγγίρη που υποτίθεται είχε…κινητοποιηθεί και επιχείρησε να κάνει «επικοινωνιακό» παιχνίδι με το συγκεκριμένο θέμα, να «σιωπά» και να σφυρίζει πλέον αδιάφορα…

Γιώργος Πεταλωτής: Που μπορούν να φτάσουν οι μισθοί στην ΕΡΤ
Ο πρώην υπουργός, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με την οποία παρεμβαίνει στη συζήτηση που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στην ΕΡΤ.
Ο κ. Πεταλωτής μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τα μισθολογικά της ΕΡΤ έγραψε ότι «. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει 35άρια και 40άρια (σσ χιλιάρικα) μισθούς τον μήνα σε διάφορες φίρμες για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν».
Ο πρώην υπουργός έγραψε αναλυτικά:
«Τα περί ΕΡΤ δεν με εκπλήσσουν. Πλέον. Μόνον μία απορία θα ήθελα να λύσω. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει 35άρια και 40άρια (σσ χιλιάρικα) μισθούς τον μήνα σε διάφορες «φίρμες» για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν. Βάλαμε αμέσως πλαφόν τις 3.000 ευρώ το μήνα. Μην αντέχοντας την «υποβάθμιση» έφυγαν. Και γίνανε, κάποιοι, ορκισμένοι εχθροί μας φυσικά. Βρέθηκαν εργατικοί, αντικειμενικοί , αξιοπρεπείς που δούλεψαν με τους νέους μισθούς. Η απορία μου συνίσταται στο εξής: οι μισθοί από τότε, που η κρίση εκδηλώθηκε, αποκαλύφθηκε το βάθος της και η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο σαρώνει, που κυμαίνονται άραγε; Η ΕΡΤ μετά το μαύρο, τι δίνει άραγε και κυρίως τι θα δώσει σε όσους θα αντικαταστήσουν τους μέχρι χθες (αν μπορεί να αντικατασταθεί μια Ακριβοπούλου βέβαια ...) . Αυτά θα μπορούσε να τα ρωτήσει και κάποιος βουλευτής».

Ξάνθη-Θόδωρος Μπακάλης: Η κίνηση στο διαδίκτυο
Χωρίς σχόλια, παραθέτουμε τις ημερομηνίες των τελευταίων (πιο πρόσφατων) αναρτήσεων σε ενεργές ιστοσελίδες φορέων της Ξάνθης:
Δήμος Ξάνθης: 9 Αυγούστου (ανακοινώσεις)
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης: 7 Αυγούστου
Δήμος Αβδήρων: 2 Αυγούστου
Δήμος Μύκης: 14 Αυγούστου
Δήμος Τοπείρου: 25 Ιουλίου
Αντιπεριφέρεια Ξάνθης: 13 Αυγούστου
Ε.Β.Ε. Ξάνθης: 9 Αυγούστου
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 15 Αυγούστου
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 16 Αυγούστου
Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης: 14 Αυγούστου
Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας: 27 Μαρτίου
Φ.Δ. Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας: 7 Ιουνίου
Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.: 7 Ιουλίου
Σ.Ε.Κ.: 18 Ιουλίου
Πέλοτο: 10 Απριλίου
(Ο Θόδωρος Μπακάλης στο εξαιρετικό Indexanthi.gr)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »