*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Αυγούστου

13 τα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη! Η παρέμβαση του βουλευτή Σπύρου Τσιλιγγίρη χειροτέρεψε τα πράγματα!!!

15 Αυγούστου
 *Ένα μήνα μετά απο το πρώτο δελτίο τύπου, ο Σπύρος Τσιλιγγίρης και ο γιατρός ανταποκριτής του στο Νοσοκομείο Ξάνθης κ.Παρτσαλίδης, "σιωπούν" για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα Ιού του Νείλου στο Νομό Ξάνθης! Όπως και ο Ζαγναφέρης φυσικά που "τρέχει" στα...πανηγύρια!

Αντί να «βελτιωθεί» η κατάσταση στο Νομό Ξάνθης, ποτέ δεν ήταν τόσο τραγική όσο φέτος, μετά την παρέμβαση του γιατρού βουλευτή της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη με το «μνημειώδες» εκείνο δελτίο τύπου που έστειλε στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, προκειμένου τα κρούσματα του Δυτικού Νείλου να μην είναι τόσο «τραγικά» όσο τις προηγούμενες χρονιές.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Ιουλίου 2019, δηλαδή έναν μήνα πριν, όταν εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στο Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου 2019, ο βουλευτής-γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου φωτογραφιζόμενος μάλιστα να κάνει χειραψία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας τα παρακάτω:
 «Την κινητοποίηση του Βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη προκάλεσε η ενημέρωση που είχε αργά το βράδυ της Παρασκευής από το ΚΕΕΛΠΝΟ περί διαπίστωσης κρούσματος ιού του Δυτικού Νείλου στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα το περιστατικό αφορούσε αλλοδαπό από την περιοχή του Αγίου Αθανασίου ο οποίος μεταφέρθηκε πριν μερικές ημέρες στα Επείγοντα του Νοσοκομείο της Ξάνθης, με ενδείξεις για την προσβολή του από τον ιό.
Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, ο εν λόγω αποχώρησε για την πατρίδα του την Αλβανία όπου και βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Ωστόσο ο κ. Τσιλιγγίρης αφού ενημερώθηκε αρκούντως και από τον εφημερεύοντα ιατρό κ. Παρτσαλίδη, ενημέρωσε αρμοδίως τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν όλες οι ενέργειες, όπως αυτές προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.
Ο κ. Τσιλιγγίρης μάλιστα έθεσε το θέμα ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του, δηλώνοντας πως δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν προϋποθέσεις εξάπλωσης του, που ως γνωστόν στο παρελθόν άφησε πίσω του δεκάδες θύματα».
(Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης-16/7/2019)
ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ  ΕΓΙΝΑΝ…13!!!
Ε λοιπόν μετά από εκείνην  την παρέμβαση, το μόνο που κατάφερε ο γιατρός-βουλευτής της Ν.Δ Σπύρος Τσιλιγγίρης ήταν τα κρούσματα Ιού του Νείλου να κάνουν ρεκόρ και μέσα σε έναν μήνα να έχουν γίνει…13!!!!
Δηλαδή η παρέμβαση Τσιλιγγίρη το μόνο που κατάφερε ήταν να…»καλπάζουν» τα κουνούπια στη περιοχή της Ξάνθης και κάθε βδομάδα πλέον να καταγράφεται και νέα αύξηση των κρουσμάτων!


Πιο αναλυτικά, σε 13 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.
Η Ξάνθη καταγράφει δηλαδή μια ακόμη αρνητική πρωτιά, καθώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις πόλεις της χώρας όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα. Μέχρι στιγμής 5 κρούσματα του ιού έχουν εκδηλωθεί στον δήμο Τοπείρου ενώ από 4 κρούσματα στους δήμους Αβδήρων και Ξάνθης
Μάλιστα 6 από αυτά, από δύο στους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, παρουσίασαν σοβαρές εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα!!!
Αναλυτικά δείτε την  εικόνα στην ΑΜΘ:
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι ασθενών ηλικίας άνω των 60 ετών, με λοίμωξη από τον ιό, ενώ από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 14/08/2019 (12.00μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 49 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 30 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, τα δε 13 από αυτά αφορούν το Νομό Ξάνθης!!!! Που διεκδικεί πλέον το ρεκόρ…
Κι όσο για τον βουλευτή γιατρό Σπύρο Τσιλιγγίρη, μετά από το γραφικό δελτίο τύπου της 16 Ιουλίου 2019, για το συγκεκριμένο θέμα τηρεί πλέον σιγήν ιχθύος, όπως και ο γιατρός του Νοσοκομείου Ξάνθης κ.Παρτσαλίδης που εμφανίστηκε ως…»ανταποκριτής» του στο πρώτο κρούσμα!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »