*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιουλίου

Θράσος Γκαρά: Κατηγορεί τη νέα Κυβέρνηση γιατί… ευνόησε τη Θράκη καταργώντας την 4η Νομική Πάτρας!!!

14 Ιουλίου
Το θράσος όλων των Συριζαίων υιοθέτησε και η μοναδική πλέον βουλευτής Έβρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νατάσα Γκαρά, η οποία με ανακοίνωση της κατηγορεί την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ευνόησε την Θράκη, καταργώντας το νόμου που προέβλεπε την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα όλων των κατοίκων της Θράκης, που σαν μια γροθιά είχαν αντιδράσει όταν ανακοινώθηκε και στη συνέχεια προχώρησε με νόμο από τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, η ίδρυση της συγκεκριμένης Νομικής, η οποία θα αποδυνάμωνε πάρα πολύ αυτή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που υπάρχει στην Κομοτηνή εδώ και δεκαετίες. Με τις δηλώσεις της όμως η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη αντίθεση της στις ενέργειες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα, αφού τονίζει χαρακτηριστικά: “Επίσης, ταχύτατα θα καταργήσει το Νόμο που προέβλεπε την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα”.
Η απώλεια της εξουσίας και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού που έστειλε στις 7 Ιουλίου την κ.Γκαρά και το κόμμα της στον… ρόλο της αντιπολίτευσης, φαίνεται πως την έχουν αποθρασύνει, αφού έφτασε στο σημείο ακόμα και να κατηγορεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ για αποδυνάμωση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ». Με αφορμή λοιπόν την διαταγή λήξης της απόσπασης 63 αστυνομικών στον Έβρο και την επιστροφή τους στις υπηρεσίες που ανήκουν στην Αθήνα, θέμα για το οποίο ήδη καταβάλλονται από παντού προσπάθειες να μην ισχύσει, η Νατάσα Γκαρά αναφέρει στην ανακοίνωση της: “Η αποδυνάμωση της περιοχής μας και ιδιαίτερα του νομού Έβρου συνεχίζει όμως και με την προσπάθεια διάλυσης της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη έχει δοθεί διαταγή απομάκρυνσης αστυνομικών από τον Έβρο για στελέχωση υπηρεσιών στην Αθήνα. Η αποδυνάμωση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ», η οποία έχει σκοπό τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, θέτει σε κίνδυνο την επιτυχή εκτέλεση του στόχου της. Η αποψίλωση από προσωπικό της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ ο Έβρος και οι ιδιαιτερότητές του δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προτεραιότητα”.
Τα λέει και κόπτεται για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και προστασία του νομού Έβρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας η Κυβέρνηση έκανε τα εξής:
    Από 1800 άτομα που ήταν οι αστυνομικοί της επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΑ” το 2012 επί Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, τους μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου στους 300.
    Άφησε ελεύθερα τα σύνορα, θαλάσσια αλλά και χερσαία στον Έβρο και περνούν καθημερινά δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες λαθρομετανάστες κυρίως.
    Αν όχι και η ίδια, τουλάχιστον οι “σύντροφοι” της, πήγαιναν το 2014 στις Καστανιές και προσπαθούσαν να φτάσουν στον… Φράχτη των 12 χιλιομέτρων που συνέβαλλε σημαντικά στον περιορισμό του ερχομού λαθρομεταναστών.
    Όταν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν έγινε πρόσκληση στους λαθρομετανάστες και τους διακινητρές τους να φέρνουν εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα από την Τουρκία και τις περιβόητες ΜΚΟ να “αλωνίζουν” ανεξέλεγκτες, είναι σίγουρα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΡΑΣΟΣ της κ.Γκαρά να τα λέει όλα αυτά.
Όλη η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Ήδη από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία δίνει δείγματα γραφής για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο οδοστρωτήρας που άκριτα κατεδαφίζει όσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να χτίσει δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το νομό Έβρου.
Πρώτο μέλημα της ΝΔ και της Υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως είναι η διάλυση του σε όλη την Ευρώπη αναγνωρισμένου Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας μετά τη μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης, ταχύτατα θα καταργήσει το Νόμο που προέβλεπε την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει άραγε τον ίδιο δρόμο αυτή η κυβέρνηση και για το Νόμο που αναβάθμισε τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου σε πανεπιστημιακό τμήμα;
Το νέο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που επρόκειτο να κατατεθεί προς ψήφιση, προέβλεπε επιπλέον την ίδρυση νέων τμημάτων τόσο στην Αλεξανδρούπολη (Τμήμα Νοσηλευτικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής) όσο και στην Ορεστιάδα (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ποτών). Ποια θα είναι η τύχη αυτών των τμημάτων;
Επίσης, στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλειτούργησε η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να κλείσει. Το αναπτυξιακό σχέδιο «επέκτασης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ακριτική μας περιοχή προφανώς δεν είναι στις προτεραιότητες του σχεδίου της ΝΔ για την παιδεία, η οποία, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει στο να υποβαθμίζει και να κλείνει σχολές. Μόνος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται να είναι η κατάλυση της οποιασδήποτε προσπάθειας για ανάπτυξη έχει γίνει έως τώρα.
Η αποδυνάμωση της περιοχής μας και ιδιαίτερα του νομού Έβρου συνεχίζει όμως και με την προσπάθεια διάλυσης της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη έχει δοθεί διαταγή απομάκρυνσης αστυνομικών από τον Έβρο για στελέχωση υπηρεσιών στην Αθήνα. Η αποδυνάμωση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ», η οποία έχει σκοπό τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, θέτει σε κίνδυνο την επιτυχή εκτέλεση του στόχου της. Η αποψίλωση από προσωπικό της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ ο Έβρος και οι ιδιαιτερότητές του δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προτεραιότητα.
Και αυτά είναι μόνο η αρχή”.
Evros-News.gr 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »