*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Ιουνίου

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ! Παράβαση καθήκοντος συνιστά η μη υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων το 2015!

21 Ιουνίου
*Επιμένουν Κώστας  Αντωνιάδης και Σάκης Κριτσίνης για τις τρεις υπό  εκκαθάριση δημοτικές εταιρείες των πρώην Δήμων Σελέρου, Βιστωνίδας και Αβδήρων. Ζητούν επιθεωρητές αλλά και  Εισαγγελείς!
Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται πλέον η «σχέση» μεταξύ του νέου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αβδήρων Αθανάσιου Κριτσίνη και της Δημοτικής Αρχής για την εκκαθάριση των τριών δημοτικών εταιρειών των πρώην Δήμων Σελέρου, Βιστωνίδας και Αβδήρων, που ζημίωσαν υπερβολικά τον νέο Δήμο Ξάνθης και «ελέγχονται» για την διαχείρισή τους οι πρώην Δήμαρχοι Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, Βασίλης Τσολακίδης και Εύα Τσακίρη.
Πρόκειται για τα με αριθμό 8, 9 και 10 θέματα της προχθεσινής ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων που αναφέρονταν σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ως εξής:
8. Έγκριση Ισολογισμού της Απογραφής Έναρξης της εκκαθάρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)
9. Καταρχήν ανάληψη από τον Δήμο Αβδήρων των υποχρεώσεων της υπό εκκαθάριση Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις τους άρθρου 16 του Ν.4575/2018 (εισηγητής: Δήμαρχος)
10. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της υπ. Αριθμ. 2979/08.03.2018 σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και της ανώνυμης εταιρίας ορκωτών λογιστών ΣΟΛ Α.Ε. για την εκκαθάριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)
Θέματα που πέρασαν κατά πλειοψηφία τελικά και τα οποία ψήφισε και ο… πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος στην προσπάθειά του να «κατευνάσει» τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη για τον οποίο επί μήνες ισχυρίζονταν ότι δεν είχε καμιά… «τύχη» στις εκλογές του Μαΐου 2019.

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!
Παράβαση καθήκοντος συνιστά η μη υλοποίηση 
της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων το 2015!
Στην συνεδρίαση ωστόσο της Τετάρτης 19 Ιουνίου, ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστας  Αντωνιάδης «πέταξε» και μια βόμβα, αφού μεταξύ των άλλων αποκάλυψε ότι, «υπήρχε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τέλη του 2015, να ζητηθεί η συνδρομή ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  για τον καταμερισμό των τριών υπό εκκαθάριση δημοτικών εταιρειών, μια από τις οποίες ενώ βρίσκονταν σε εκκαθάριση τον Οκτώβριο του 2014, πήρε και δάνεια… 580.000 ευρώ στις 31/10/2014 που κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν τα λεφτά!».
Σύμφωνα μάλιστα με τον κύριο Κώστα Αντωνιάδη που ζήτησε από τον Δήμαρχο Αβδήρων να πάει στον Εισαγγελέα αν θεωρεί ότι τον συκοφαντεί, «Παράβαση καθήκοντος συνιστά η μη υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων το 2015» σε συνδυασμό με την… νέα απόφαση που πάρθηκε 11 μήνες μετά, να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να μη ζητηθεί η συνδρομή των Επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, 
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ
Από την πλευρά του μιλώντας χθες στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης επέμενε ότι «δεν υπάρχουν σκάνδαλα και διαπλοκές με τους πρώην δημάρχους», ενώ δήλωσε ότι «δεν έχει πρόβλημα με το να μπούνε επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης στις παραπάνω δημοτικές εταιρείες, παρέπεμψε όμως… στην νέα απόφαση που είχαν πάρει ως δημοτικό συμβούλιο (11 μήνες μετά και χωρίς να υλοποιηθεί η πρώτη απόφαση του 2015…), ακυρώνοντας την προηγούμενη!!!

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανάσιος Κριτσίνης μιλώντας στο NEXT tv κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων Γιώργο Μαυρίδη ότι δεν τον άφησε να εκθέσει τις απόψεις του ούτε για δέκα λεπτά…πέντε λεφτά και κι αυτά με διακοπές και ειρωνείες.
Υπενθυμίζω ότι η παράταξη του Αθανάσιου Κριτσίνη με την ανακοίνωσή της, κατηγόρησε εκτός από τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη και την παράταξη του Βασίλη Τσολακίδη:
«Πέφτουν οι μάσκες στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019.
Η παράταξη του Δημάρχου φέρνει προς συζήτηση τρία θέματα που πρόκειται να υποθηκεύσουν το μέλλον του Δήμου, χρεώνοντας τους δημότες με πρόστιμα εκατομμυρίων.
Με περίσσιο θράσος και υποκρισία η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να «περάσει» τρεις αποφάσεις με τις οποίες θα μεταβιβάζει στο Δήμο υπέρογκα χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν από τους λανθασμένους χειρισμούς της τα τελευταία χρόνια, στη διαχείριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής προστασίας.
Το αποκορύφωμα της αήθους μεθόδευσης της δημοτικής αρχής είναι ότι τα συν υπόχρεα με την διαχείριση πρόσωπα, θα απαλλαχθούν από κάθε αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη, για τη δημιουργία των οφειλών.
Πόσο έντιμο είναι αυτό προς τους πολίτες του Δήμου Αβδήρων που πρόσφατα ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους προς τη νυν δημοτική αρχή?»
-Ανέφερε χαρακτηριστικα…
Τελικά και τρία θέματα πέρασαν κανονικά, ωστόσο όπως είπε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ και ο Κώστας Αντωνιάδης, είναι αναγκαίο και απαραίτητο όσο ποτέ, να μπουν ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ώστε να λάμψει η αλήθεια και να μην χρεωθούν οι δημότες  τα χρέη και την σκοτεινή διαδικασία των παραπάνω δημοτικών εταιρειών! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »