*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΙΓΓΟΠΟΥΛΟΥ Ποιος έκλεισε το άνοιγμα μεταξύ του υπόγειου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης και του πάρκινγκ αφαιρώντας το διπλό μεταλλικό πλαίσιο;

23 Μαρτίου
ΕΝΑ ΝΕΟ αποκαλυπτικό έγγραφο αποκαλύπτει ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» σήμερα μετά τις χθεσινές μας αποκαλύψεις, γύρω από το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Υπόγειο Πάρκινγκ.
Πρόκειται για έγγραφο του Προϊστάμενου  της ΥΝΜΤΕΑΜΘ Θεόδωρου Πριγγόπουλου που αναρωτιέται σε επιστολή του στο Δήμος Ξάνθης, «Ποιος έκλεισε τελικά –ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΣΙΚΑ- το άνοιγμα μεταξύ του υπόγειου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης και του πάρκινγκ αφαιρώντας μάλιστα το διπλό μεταλλικό πλαίσιο;» και βεβαίωνε… ΨΕΥΔΩΣ τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Πυροσβεστική πριν μισθωθεί το ακίνητο;
Η επιστολή εστάλη από τον κ.Θεόδωρο Πριγγόπουλο στις 8 Ιανουαρίου 2019 και ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής:


Ξάνθη, 8 Ιανουαρίου 2019
ΠΡΟΣ: Δήμο Ξάνθης
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Κτίριο Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
«Κωνσταντίνος Μπένης» Πλατεία Διοικητηρίυο
671 33 Ξάνθη
ΚΟΙΝ.: 1. ΥΠ.ΠΟ.Α.
Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης
Μουσείων & Τεχνικών Έργων
Πλατεία Καρύτση 12 105 61 Αθήνα
2. ΥΠ.ΠΟ.Α
Διεύθυνση Προστασίας, Αναστήλωσης
Νεώτερων & Σύγχρονων Μνημείων
Γ' Σεπτεμβρίου & Πολυτεχνείου
104 33 Αθήνα
3. Δήμο Ξάνθης
Διεύθυνση Δόμησης
Καπνεργατών 9 671 31 Ξάνθη
Θέμα: Εκτέλεση εργασιών καθαίρεσης αυθαίρετων κατασκευών, άνωθεν του υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Ηρώων στην Ξάνθη, πλησίον του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟΑ ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης φερόμενης ιδιοκτησίας Δήμου Ξάνθης αναφέροντας τα παρακάτω:
«1. Ο χώρος άνωθεν του υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Βλαχοπούλου και Πλατείας Διοικητηρίου στην Ξάνθη, βρίσκεται πλησίον και σε άμεση οπτική επαφή με το χαρακτηρισμένο από το ΥΠ.ΠΟ.Α." ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης ως σχετικό (ζ), το οποίο και προστατεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του (στ σχετικού) νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
2. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε επέμβαση επί του ανωτέρου χώρου θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του ΥΠΠΟΑ διά των αρμοδίων Υπηρεσιών του (ΥΝΜΤΕΑΜΘ).
3. Ωστόσο, από τον έλεγχο όλων των υποβληθέντων στοιχείων διαπιστώνεται η εκτέλεση εργασιών χωρίς την απαιτούμενη κατά την έννοια των διατάξεων της ανωτέρω παραγράφου 2 άδεια.»
Για να καταλήξει ως εξής:
«7. Ωστόσο, από τον έλεγχο του αρχείου της Υπηρεσίας ως (ε) σχετικό, διαπιστώνονται τα ακόλουθα:
α) Το εν λόγω άνοιγμα μεταξύ του υπόγειου χώρου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης & του δημοτικού χώρου στάθμευσης έχει κλείσει χωρίς την κατά νόμο άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ και αφαιρέθηκε διπλό μεταλλικό πλαίσιο στο εν λόγω σημείο.
β) Ο υπόγειος χώρος της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και σοβαρής παθολογίας.
δΓΓυμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3028/2002, άρθ. 11 παρ. 1 & 2 «ο κύριος ο νομέας ή κάτοχος ακινήτου μνημείου οφείλει να συνεργάζεται με την Υπηρεσία και να ακολουθεί τις υποδείξεις της για την διατήρηση την ανάδειξη και εν γένει την προστασία του μνημείου» και ακόμη «ο κύριος ή ο νομέας μνημείου υποχρεούται να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 40 και 41».
9 Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις καθ υποχρέωση από μέρους σας ενέργειες σχετικά με τις μη εγκεκριμένες από την ΥΝΜΤΕΑΜΘ εργασίες, καθώς και για την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών (σωστικών-στερεωτικών, συντήρησης, προστασίας, αποκατάστασης του μνημείου) υποβάλλοντας στην Υπηρεσία μας σχετική μελέτη για την κατά νόμο διαδικασία ελέγχου -έγκρισης.
Είμαστε στην διάθεσή σας για τυχόν συνεργασία επί του θέματος.
Ε. Δ.
1) Φ. Α. ΥΝΜΤΕΑΜΘ
Ο Προϊστάμενος της ΥΝΜΤΕΑΜΘ
Θεόδωρος Πριγγόπουλος
Αρχιτέκτων Μηχανικός»
-Αλήθεια η Εισαγγελία Ξάνθης τι λέει για όλα αυτά;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »