*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Φεβρουαρίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ Γιώργο Χατζηθεοδώρου θα στηρίξει ο Μελισσόπουλος την 2η Κυριακή!;

22 Φεβρουαρίου
Όλο το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με Σάββα Μελισσόπουλο, Παπαχριστόπουλο, Σταυρακάρα, Αμοιρά, Φανουράκη και Ιερόπουλο στην εκδήλωση στους «Θάμυρις»
ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΟ  ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ
Από τώρα οι συνεργασίες για την 2η Κυριακή απέναντι στον νυν Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που πήρε επίσημα χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία! «Μακριά» από τον Τσέπελη σύσσωμοι όλοι…
Πολλές …ειδήσεις γύρω και από τα δημοτικά (πλην των Εθνικών εκλογών…), έκρυβε τελικά η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης το βράδυ της Τετάρτης στον Πολιτιστικό σύλλογο ΘΑΜΥΡΙΣ. Κι αυτό γιατί εκτός από ΣΥΡΙΖΑίοιυς βροντερό το παρόν έδωσαν στην εκδήλωση και πολλά επώνυμα και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με πρώτους και καλύτερους μάλιστα τους Πάνο Σταυρακάρα, Σταύρο Αμοιρά, Σάββα Μελισσόπουλο (Υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΙΝΑΛ), Γιάννη Ιερόπολο και….Μανώλη Φανουράκη!
 

 Μάλιστα μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Ξανθιώτης Υφυπουργός όχι μόνο φωτογραφήθηκε μαζί τους αλλά αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι «σε περίπτωση που δεν είναι ο δικός τους συνδυασμός στο δεύτερο γύρο (δεύτερη Κυριακή)  αλλά ο συνδυασμός «Πολίτες για την Ξάνθη» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου τα στελέχη της δημοτικής παράταξης Μελισσόπουλου (ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ) θα τον στηρίξουν όλοι μαζί, απέναντι στο φαβορί που ακούει στο όνομα Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και έχει πάρει μάλιστα και επίσημα το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία και στην προχθεσινή έναρξη μάλιστα των ΘΛΕ έστειλε μήνυμα προς τις παρατάξεις «Τσέπελη, Μούρκα, γιατρού και Φανουράκη», ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ για το μέλλον της Ξάνθης!
Μάλιστα στην ίδια εκδήλωση ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης και στέλεχος του Κώστα Ζαγναφέρη, Μιχάλης Πουσπουρίκας, που οι φήμες φέρουν ναι μεν εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης που έχει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, προς το παρόν όμως δεν έχει εκφραστεί δημόσια ποιόν συνδυασμό θα στηρίξει….φοβούμενος προφανώς τις κομματικές γραμμές.
Αίσθηση προκάλεσε πάντως και η έντονη παρουσία γνωστών πρωτοκλασάτων στελεχών του  ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στην εκδήλωση-φιέστα του Υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη όπως αυτή του  Προέδρου των ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννη Ιερόπουλου, του γνωστού δικηγόρου του ιδιώτη μισθωτή του πάρκινγκ και του Αγκόρτσα Γιάννη Παπαχριστόπουλου και άλλων.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης –πήγε καθυστερημένος γιατί μπέρδεψε τις….αίθουσες όπου θα γίνονταν η εκδήλωση και πήγε νωρίτερα στην εκδήλωση των Πομάκων στο Ίδρυμα -χωρίς όμως την γνωστή «συνοδεία» του.
Ωστόσο απέφυγαν να τον «πλησιάζουν» όλοι σχεδόν οι παρόντες τόσο από την πλευρά του  ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ….ενώ αρνήθηκαν ακόμη και να φωτογραφηθούν μαζί του όλους όσους ζήτησε και με τους πλησίαζε…απομακρύνονταν από κοντά του!
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο συνδυασμοί Γιώργου Χατζηθεοδώρου και Σάββα Μελισσόπουλου-Πάνου Σταυρακάρα-Αμοιρά και Φανουράκη, διαπίστωσαν πολλά…κοινά σημεία συνεργασίας, με αιχμή του δόρατος τον σημερινό  Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που υποστηρίζεται πλέον και επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία με χρίσμα.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει κι άλλη συνάντηση των δυο υποψηφίων Δημάρχων. Σημειώνεται τέλος ότι από την προχθεσινή εκδήλωση απουσίαζαν οι έτεροι δυο βουλευτές του Νομού Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και  Γρηγόρης Στογιαννίδης, για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι…



ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ


 

Δυο λόγια και για την εκδήλωση. Κατάμεστος από ενδιαφερόμενους ήταν ο χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θάμυρις στην Ξάνθη, όπου έγινε η ενημέρωση από αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, για τις δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ: Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Δράση Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.
Το συνολικό ποσό των πόρων από τις δύο δράσεις αγγίζει τα 400 εκ ευρώ. Για την ΑΜ-Θ η πρώτη δράση υπάρχει το αποθεματικό των 172 εκ ευρώ, ενώ για τη δεύτερη 33 εκ ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους και όλα τα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να είναι πλήρη, γιατί αν λείπει έστω και ένα, απορρίπτεται η αίτηση.
Όπως η Αργυρώ Φαλάγγα και Σοφία Βισίλα, αλλά και ο προϊστάμενος, Χρήστος Καρακάσης και φυσικά και ο Υφυπουργός, πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές, έως ότου εξαντληθούν οι διατιθέμενοι πόροι.
Τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να είναι μέχρι το ποσό των 200.000 ευρώ και όχι κάτω από 20.000 ευρώ! Σημειωτέον πως πριμοδοτείται ο εν επενδυτής που θα επιδιώξει την εξαγωγική δραστηριότητα.
Και ο υφυπουργός αλλά και τα στελέχη υπογράμμισαν την τεράστια ανταπόκριση που καταγράφηκε για το πρόγραμμα των Τουριστικών Υποδομών, που ο προϋπολογισμός άγγιξε από το ενδιαφέρον των επενδυτών τα 700 εκ ευρώ!
Ανέφεραν δε και το πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» ύψους 50 εκ ευρώ, όπου μπορούν οι επιχειρηματίες Αγρο-διατροφής να το αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτήσουν δράσεις για την συμμετοχή σε Εκθέσεις Τροφίμων, όπου μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να τα γνωστοποιήσουν στο κοινό και στους προμηθευτές. Στην ΑΜ-Θ υπάρχουν 35 έργα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Κάτι που επισήμαναν οι φορείς είναι πως για την πετυχημένη πορεία των προγραμμάτων απαιτείται η συνέργεια του επιχειρηματικού κόσμου και φυσικά και του ιδιωτικού τομέα.
Καταλήγοντας ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως ειδικά για την πολυπολιτισμική Θράκη και για την ΑΜ-Θ, πως είναι η ώρα να καταστεί πρωταγωνίστρια και στη θέση που της αξίζει και όχι η προβληματική περιφέρεια, ακριβώς επειδή διαθέτει υποδομές και ανθρ.ώπινο δυναμικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας και την Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, θα γίνει σήμερα 22 Φεβρουαρίου και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στις 18:30 μ.μ.
ΥΓ: Η τροφοδοσία της εκδήλωσης έγινε από το νεοσύστατο Σύλλογο Γυναικών Μαγικού Ξάνθης, οι οποίες κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »