*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιανουαρίου

See Through Η ανακοίνωση του Ζήση Κατσαρίκα για το βιβλίο του-Όλες οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

18 Ιανουαρίου
Η Συμπαραστάτης του Δημότη Ελένη Αχτάρη, ήταν εισηγήτρια στη προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης για την συνεργασία το Φορέα με τον Δήμο Ξάνθης. Έχει ανάγκη ο Μωραϊτης απο...Συμπαραστάτη; Δεν του φτάνει ο...Μίχογλου;
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Στο δρόμο που χάραξε ο Ζαγναφέρης και ο κολλητός του Γιάννης Μπούτος! Πρωταγωνιστής δηλαδή στο… fb!
……
*Μάλιστα μετά το «151» που πήρε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, ιδού και το σχόλιό του:
«Ιωάννης Μπούτος: Ακούγοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ένοιωσα ότι σήμερα το κοινοβούλιο ήταν κατώτερο των περιστάσεων και η πλειοψηφία των εκπροσώπων μας σε αυτό δεν θα έπρεπε να βρισκοντάι εκεί μιας και πάνω από κάθε εθνικό συμφέρον, είναι το συμφέρον του βιοπορισμού τους και τής θεσούλας τους. Φτωχότερο από κάθε άλλη φορά σε πολιτικούς με πολιτικό θάρρος και ανάστημα».
-Φαντάζομαι κύριε Μπούτο ότι όταν μιλάς για «πολιτικούς» με ανάστημα, δεν θα αναφέρεσαι στον φίλο σου τον Ζαγναφέρη…
Που πρωτοστάτησε στο να μας πείσει ότι ο Μέτιος είναι ο… «άχρηστος» και τελικά όταν «φοβήθηκε» να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης ο ίδιος, έγινε συνοδός του… στο χορό του Συλλόγου Σαρακατσάνων!
……
Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης με τα ακόλουθα δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Εισήγηση για τροποποίηση (1η ) προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019
2. Καθορισμός ύψους τελών αποχέτευσης 2019 και προστίμων δήμου Μύκης.
…….
*Τον «ύμνο» του «Γηροκομείου» της Καρδιάς μας, ξεκίνησε και ετοιμάζει σε μουσική αλλά και στίχους δικούς του, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Πετρόπουλος που όπως είναι γνωστό, κατεβαίνει και υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Παπαχρόνη.
……
*Επειδή με έχετε «πρήξει» εδώ και δυο μέρες να μου λέτε ότι «τα ντοκουμέντα» που αποκάλυψε ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «Φωνή» Του, του τα έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, απλά ένα ερώτημα θα σας κάνω…
-Σημασία έχει ποιος του τα έδωσε, ή αν αυτά που έβγαλε, φέρνουν σε ακόμη πιο «δύσκολη» θέση τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκο Χατζόπουλο;
(σ.σ. Άκου να έχει παραιτηθεί από τις 7 Ιανουαρίου 2019 και να υπογράφει απευθείας αναθέσεις στις… 11 Ιανουαρίου 2019! Και να ζητάει και τα ρέστα…).
……
*Δεν ξέρω γιατί του Πρόεδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη ξαφνικά του… «προέκυψε» να συνεργαστεί με την κυρία Ελένη Αχτάρη και τον Δήμο Ξάνθης για το θέμα του «Συμπαραστάτη του Δημότη», έχω όμως την εντύπωση ότι με το υλικό των υπαλλήλων και τους εξαίρετους συνεργάτες που διαθέτει, δεν έχει ανάγκη τέτοιας… «Συμπαράστασης». Εκτός αν ήταν φαεινή ιδέα του κυρίου Δημαρχόπουλου που απλά υλοποιεί ο ίδιος!

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στη Δράμα
Βραδινές ώρες της 16/17-1-2019, στη Δράμα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρα και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Δράμας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΈΝΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑ
Το Δ.Σ. του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ»,ανακοινώνουμε ότι αναβάλλουμε την προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ζήση Κατσαρίκα.
Το μεγάλο συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας που διοργανώνεται την ίδια ημέρα με την τελετή παρουσίασης του βιβλίου μας, μας αναγκάζει να αναβάλλουμε την δική μας εκδήλωση, να αποδεσμεύσουμε και να παροτρύνουμε τα μέλη και φίλους του Συλλόγου μας να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Δεν είναι δυνατόν εμείς οι Σαρακατσαναίοι, που πάντα πρωτοστατήσαμε στους Αγώνες του Έθνους να μην παρευρεθούμε σε ένα τόσο μεγάλο Εθνικό Συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!
Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση του Συλλόγου μας για τον χρόνο και τον τόπο που θα παρουσιάσουμε το βιβλίο μας.
Για το ΔΣ
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης «Η Ένωση»

Απίστευτη τραγωδία στην Καβάλα με νεκρή μία γυναίκα!
Έχασε την ζωή της μία γυναίκα το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Καβάλας. Νωρίτερα το μεσημέρι τραυματίστηκε μαζί με άλλες δύο γυναίκες στις κυλιόμενες σκάλες του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Αμέσως μετά το ατυχές περιστατικό είχε τις αισθήσεις της και συνομίλησε με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά συνέχεια η κατάσταση της παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της στο νοσοκομείο!
Μάλιστα, οι τρεις γυναίκες προέρχονταν από πολιτικό γάμο που είχε γίνει στο Δημαρχείο Καβάλας και σε κατάστημα του εμπορικού κέντρου θα γίνονταν το γαμήλιο τραπέζι. Οι τρεις γυναίκες ανέβαιναν στις κυλιόμενες σκάλες, η μία έχασε την ισορροπία της και οι άλλες δύο έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Τελικά έπεσαν και οι τρεις με αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά να χάσει την ζωή της!
Πηγή: proini

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ 
Εξαφάνιση για Καμμένο και Ποτάμι!!!
Διαφορά 15 μονάδων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά το διάστημα της διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού και καταγράφει απώλειες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ΑΝΕΛ.
Οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν πλέον εικόνα διάλυσης των ΑΝΕΛ καθώς το ποσοστό τους κατακρημνίζεται στο 0,4%, και βρίσκεται πιο κάτω από κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), το ΛΑΟΣ (1,3%).
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 31,5%, ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, Χρυσή Αυγή 4,3%, ΚΚΕ 4,1%, Κίνημα Αλλαγής 3,8%, Ελληνική Λύση 2,2%, Ένωση Κεντρώων 1,5%, Πλεύση Ελευθερίας 1,5%, ΛΑΟΣ 1,3%, Λαϊκή Ενότητα 1,3%, Ποτάμι 0,7%, ΑΝΕΛ 0,4%.

Αρνήθηκαν να δεχτούν τα απορρίμματα του Δήμου Νέστου στην Ξάνθη
Την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ζήτησε ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, προκειμένου να μεταφερθούν τα απορρίμματα του Δήμου στην Ξάνθη.
Τελικά, μετά την άρνηση που υπήρξε, τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής του Δήμου Καβάλας. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επικοινώνησε με τον Ιωάννη Σάββα, διευθυντή της Αποκεντρωμένης, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα απορρίμματα στο Σ.Δ.Α.Ν.Ξ. (Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης), καθώς αρνούνταν να παραλάβουν τα απορρίμματα του Δήμου, διαφωνώντας με τον περιφερειακό σχεδιασμό.
Παρ’ όλο που, ήδη υπάρχει σύμβαση και ο Δήμος πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 επαναλήφθηκε το πρόβλημα και πάλι ο δήμαρχος Νέστου επικοινώνησε με την κα Ρίζου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και τον κο Βογιατζή, διευθυντή της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., προκειμένου να βρεθεί λύση. Τελικά, τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στο Χ.Υ.Τ.Α. Καβάλας».

ΓΕΣ: Απολογισμός Έργου Γραφείου Στήριξης Οπλιτών Θητείας Έτους 2018
Το Γραφείο Στήριξης Οπλιτών (ΓΣΟ) συστάθηκε με σκοπό τη στήριξη των Οπλιτών Θητείας, ιδιαίτερα κατά την πρώτη φάση κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και επιτελεί, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα έργα:
-Παροχή συναισθηματικής / ψυχολογικής στήριξης μέσα από τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας.
-Καταγραφή και αξιολόγηση τηλεφωνικών ή εγγράφων καταγγελιών -παραπόνων οπλιτών.
Η λειτουργία του ΓΣΟ δεν τροποποιεί, καταργεί ή με οποιονδήποτε τρόπο επηρεάζει τις διαδικασίες ιεραρχικής προώθησης αναφορών και παραπόνων και του χειρισμού τους κατά τις κείμενες διαδικασίες.
Η Διακλαδική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, όπως και οι Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας (ΟΨΜ) διατηρούν την επικαιρότητά τους και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως μέχρι τώρα.
Η επικοινωνία είναι εφικτή στα τηλέφωνα 210-6555679 και 210-6555680, στο FAX: 210 6552205 και στο e-mail gso@army.gr, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Το ΓΣΟ κατά τη διάρκεια του έτους 2018, δέχτηκε συνολικά 2.275 κλήσεις για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης (129 περιστατικά), επίλυση προβλημάτων (170 περιστατικά), παροχή πληροφοριών (1.690 κλήσεις) αλλά και βοηθειών (286 περιστατικά).


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »