*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιανουαρίου

Μεγάλη κοσμοσυρροή στην βασιλόπιτα του ΕΒΕ Ξάνθης, το φλουρί στο Στάθη Γιαννακίδη, βραβεύτηκαν 4 επιχειρήσεις!

14 Ιανουαρίου




Ο Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης, κέρδισε το φλουρί στην εντυπωσιακή σε κοσμοσυρροή φετινή κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης για το 2019. Και το πανηγύρισε δεόντως..!
                                             Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης γέμισε ασφυκτικά μέσα έξω το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2019, ενώ στους χαιρετισμούς τους, ο Υφυπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας στη νέα χρονιά, όπως επίσης και οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης που εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το 2019. 
 Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ανέβηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης που αρχίζει να αποτυπώνεται ξεκάθαρα, αποκαθιστώντας αδικίες πολλών ετών με στόχο να επαναφέρει την κανονικότητα στο φορολογικό, ασφαλιστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.στις αναπτυξιακές προοπτικές τόσο της Θράκης όσο και της χώρας γενικότερα μετά την έξοδο από το μνημόνιο τονίζοντας με έμφαση ότι "τώρα η Ελλάδα μπορεί μόνη της να αποφασίζει για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει, ενώ αναφέρθηκε τόσο στα προγράμματα της Αναπτυξιακής, όσο και στο επόμενο ΕΣΠΑ που ξεκινάει το 2021 τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων προς όφελος της περιοχής. 

Παράλληλα και στα επιμέρους χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν στην περιοχή, όπως η ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ επιχειρηματικών σχημάτων στο πλαίσιο του interreg.
Ειδικά για την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ο κύριος Γιαννακίδης επεσήμανε ότι δεν περισσεύουν δυνάμεις και η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομίας είναι αυτονόητη χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προκειμένου η περιοχή να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατή ευκαιρία και να διαδραματίσει το ρόλο που της αρμόζει στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως κατέληξε, ευχόμενος καλή χρονιά στους επιχειρηματίες.
Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισαν οι 4 Δήμαρχοι του Νομού Ξάνθης.
Πρώτος τις ευχές του έδωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που συνεχάρη ιδιαίτερα την Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την άψογη εκδήλωση και για το έργο της στο Νομό, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης που είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα νέα έργα του Δήμου Αβδήρων για το 2019 προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ αλλά και στην γενικότερη τουριστική ανάπτυξη, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου που απευθυνόμενος στους Κυβερνητικούς βουλευτές ζήτησε να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος της περιοχής και ζήτησε την παρέμβασή τους και ο Δήμαρχος Μύκης  Καπζά Τζεμήλ που αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης συγκεκριμένων αναπτυξιακών εργαλείων που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα την Ορεινή περιοχή.
Τελευταίος χαιρέτισε την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης των Επιμελητηρίων ΑΜΘ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης που αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των Επιμελητηρίων και κάλεσε σε γενική συστράτευση Φορείς και πολίτες για την ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας καταχειροκροτούμενος, Παράλληλα ζήτησε επαναφορά της επιδότησης εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη και ευχήθηκε να το 2019 να είναι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές.
Με το σύνθημα "δεν περισσεύει κανένας" ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης ο οποίος επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάγκη για συνεργασία όλων των δυνάμεων της περιοχής, μακριά από κόμματα και χρίσματα για το καλό του Νομού και των παραγωγικών τάξεων, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κόσμο για την παρουσία και συμμετοχή. 
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιάννης Παπαχρόνης, Πασχάλης Λύρατζης, Σάκης  Κριτσίνης (Δήμος Αβδήρων), ο Πρόεδρος του Χατζιδάκειου Μιχάλης Πουσπουρίκας, δημοτικοί σύμβουλοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μιχάλης Αμοιρίδης, Ιρφάν Χατζηγκενέ κλπ ενώ απουσίαζε ο Μητροπολίτης  Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων που εκπροσωπήθηκε απο τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης κ.κ.Σωφρόνιο
Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών, από το ΕΒΕ Ξάνθης βραβεύτηκαν τέσσερις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα:  
1.Βιομηχανία Sun Light.
2.To restaurant  Παλιά Πόλη
3.Η Ταβέρνα το Πίλημα και το Τσάι του Βουνού από την ίδια επιχείρηση.
4.Το κατάστημα ενδυμάτων Κιλιτσιάν Ονίκ που το λειτουργεί από  το 1830 μέχρι σήμερα τιμώντας την τοπική αγορά, ενώ λειτουργούσε επίσης και βιοτεχνία ομπρελών μέχρι το 2005.
(σ.σ. Από την εκδήλωση απουσίαζαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Απουσίες με τις οποίες δεν ασχολήθηκε βέβαια κανείς...)
Εντυπωσιακός και στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και Περιφερειάρχης των Επιμελητηρίων Χριστόδουλος Τοψίδης.



























Share this

Related Posts

Previous
Next Post »