*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Δεκεμβρίου

Τα ερωτήματα του "Μ" για κάποιους υποψήφιους Δημάρχους και οι ειδήσεις σε άλλο στύλ

11 Δεκεμβρίου
Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης «έκλεψε» τις εντυπώσεις στην φωταγώγηση του φετινού Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Κεντρική πλατεία της Ξάνθης με τα χιλιάδες μπαλόνια που μοίρασε. Και Δήμαρχος απαξίωσε να πει πάνω από την εξέδρα έστω ένα απλό ευχαριστώ…
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ερώτημα 1ον. Ποιος νέος-παλιός υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε μειονοτικό δημοτικό σύμβουλο να κατέβει με το ψηφοδέλτιό του έναντι… 5.000 ευρώ;
-Το ερώτημα ισχύει και για τον δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη!
……
*Ερώτημα 2ον. Ποιος νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης προσπάθησε να δελεάσει γνωστή επαγγελματία της πόλης να κατέβει υποψήφια με τον συνδυασμό του με αντάλλαγμα να «βολέψει» το γιο της (σ.σ. Πορτιέρης σε γνωστό καφέ μπαρ) στο  Δήμο Ξάνθης;
……
*Ερώτημα 3ον. Σε ποιο συνδυασμό και με ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο, έχουν πάθει άπαντες… «πανικό» από τη… διαρροή και προσπαθούν με κάθε μέσον να καλύψουν τον δημοτικό σύμβουλο που εξαπάτησε γριούλα και της πήρε 27.000 ευρώ;
……
*Ερώτημα 4ον. Άντε τα βρήκε τελικά τα 27.000 ευρώ ο δημοτικός σύμβουλος… Θα βγει ως δημόσιο πρόσωπο να ενημερώσει για ποιο λόγω τα… χρειάστηκε κατεπειγόντως τα παραπάνω χρήματα; Και πήγε εκλιπαρώντας και παρακαλούσε την γριούλα;
……
*Ερώτημα 5ον. Γιατί κατά «περίεργο» τρόπο, αυτός που «αποκάλυψε»… αποκλειστικά την… «εξαπάτηση» της γριούλας μετά τις αποκαλύψεις του «Μαχητή»… όχι μόνο δεν επανήρθε στο θέμα, αλλά το έκανε γαργάρα μην αναφέροντας λέξη για τον… 2ο αυτοδιοικητικό που χαρακτήρισε επίσης απατεώνα;
……
*Ερώτημα 6ον. Ποιος λέει την αλήθεια; Ο γιατρός που διαδίδει δεξιά κι αριστερά ότι «τέλη Δεκεβρίου θα αποφασίσει η "ομάδα ποιόν υποψήφιο θα κατεβάσει για Δήμαρχο…» ή ο Τσέπελης που ήδη δίνει… συνεντεύξεις ως υποψήφιος Δήμαρχος;
……
*Ερώτημα 7ον. Τόσους μηχανικούς διαθέτει ο Δήμος Ξάνθης. Γιατί έπρεπε να επιστρατευτεί ο Δημήτρης Πετρόπουλος προκειμένου να ολοκληρωθεί το στήσιμο της κλειστής εξέδρας του Κέντρου Πολιτισμού; Και γιατί την εξέδρα δεν την έστησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (14.00) Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ
Συνεδριάζει σήμερα (Τρίτη 11 Δεκεμβρίου) στις 14.00 το μεσημέρι (14.00) η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης με τα ακόλουθα δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε δημόσια κέντρα που προβλέπεται από τις αστυνομικές διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την Α5/3010/85 υγειονομική διάταξη (εισηγήτρια: Σταυρούλα Χατζηγεωργίου)
2. Έκφραση γνώμης σχετικά με τον χώρο λειτουργίας και τον καθορισμό θέσεων υπαίθριας αγοράς-εμποροπανήγυρης με την ευκαιρία των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2019 (εισηγήτρια: Δέσποινα Βασιλούδη).
*Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και πάλι στις 14.00.

Γραφείο στις Βρυξέλλες ετοιμάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ η Περιφέρεια ΑΜΘ που το έχει αγορασμένο εδώ και χρόνια, το ‘χει κλειστό λόγω… Μέτιου!
Γραφείο στις Βρυξέλλες ετοιμάζει να λειτουργήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα, με στόχο να αποτελέσει έναν κόμβο επικοινωνίας όλων των Θεσσαλών, των δημάρχων, αλλά και των επιχειρηματιών πάνω σε ζητήματα που αφορούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε και τη διασύνδεση με την Θεσσαλία.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι το γραφείο αυτό «θα βοηθήσει στην διασύνδεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις Βρυξέλλες, καθώς τουλάχιστον 14 ευρωπαϊκά πρόγραμμα τρέχουν για τη Θεσσαλία, αλλά και διότι ανοίγει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο InvestEU».
Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι το γραφείο θα παρέχει και έναν χώρο συναντήσεων των αντιπροσωπειών από την Θεσσαλία για θέματα που αφορούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και συνολική πληροφόρηση για ζητήματα που αφορούν τις συνέργειες της Ε.Ε με την Θεσσαλία.
Το ωραίο της υπόθεσης;
-Επί Αειμνήστου Γ. Παυλίδη ακόμη η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει… αγοράσει γραφείο στις Βρυξέλες, με τη διαφορά ότι αυτό είναι… κλειστό!!!
Βέβαια τι την ψάχνει κανείς, όταν εδώ επί Μέτιου παραμένει κλειστό το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής!

Ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη πριν το Μνημόσυνο του Κατσίφα
Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο συνοδός- αστυνομικός του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το πρωί του Σαββάτου.
Όπως έγινε γνωστό, οι αλβανικές Αρχές τον συνέλαβαν με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, όταν ελέγχθηκε σε μπλόκο της αλβανικής αστυνομικός, ευρισκόμενος καθ’ οδόν προς τους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και συνοδεύοντας τον κ. Γιόγιακα.
Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του στο μπλόκο, ωστόσο συνελήφθη. Τελικά, ένα εικοσιτετράωρο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε με τον κ. Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα.

Φωτιά το μεσημέρι του Σαββάτου σε ρεματιά πριν τη Σταυρούπολη, τέθηκε τάχιστα υπό έλεγχο χάρις στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής!
Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ρεματιά πριν την Σταυρούπολη, ευτυχώς  όμως τέθηκε τάχιστα υπό έλεγχο, χάρις στην άμεση παρέμβαση κλιμακίου της Πυροσβεστικής στη Σταυρούπολη.
Το συμβάν αποκάλυψε ο Κυνηγητικός Σύλλογος Σταυρούπολης αναφέροντας τα παρακάτω:
Κυνηγετικός Σταυρούπολης Ξάνθης
Δασική έρπουσα φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ρεματιά λίγο πριν την Σταυρούπολη. Γρήγορα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής από το κλιμάκιο Σταυρούπολης. Παρών και ο σύλλογος μας στην εκτίμηση της κατάστασης.

Ένταξη του Δήμου Ξάνθης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU
Ο Δήμος Ξάνθης επεκτείνει το ασύρματο δίκτυό του εντός των ορίων του μετά και την έγκριση της πρότασης ένταξής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Ξάνθης εξασφάλισε την ένταξή του στο πρόγραμμα WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο χρηματοδοτεί τον εξοπλισμό, την εγκατάσταση και συντήρηση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο με σκοπό την παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας Wi-Fi σε δημόσιους χώρους βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια κτίρια, πάρκα και πλατείες κ.α.
Είναι γνωστό πως ο Δήμος Ξάνθης παρέχει δωρεάν σύνδεση Wi-Fi σε αρκετά σημεία του κέντρου της πόλης, που εκτείνονται από την πλατεία Διοικητηρίου μέχρι το Λιμνίο. Με το πρόγραμμα αυτό ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το υπάρχον Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυό του και σε άλλους δημόσιους χώρους της Ξάνθης και επιπλέον σε περιφερειακά σημεία του όπως στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, στη Δημοτική Κοινότητα Κιμμερίων και στη Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου, εξασφαλίζοντας έτσι ελεύθερη ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε περισσότερες περιοχές.

ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ 34ΧΡΟΝΟΣ
18χρονος από τη Θάσο, πλήρωσε το κινητό με κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας αξίας 100 ευρώ αλλά… κινητό δεν είδε !
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 18χρονου Έλληνα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο 18χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου, την οποία είχε αναρτήσει ο 34χρονος και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Κατά την επικοινωνία τους, ο 34χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 18χρονο, πείθοντάς τον να του αποστείλει μέσω γραπτών μηνυμάτων, την 3-7-2018, τους κωδικούς από 10 κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 100 ευρώ, για την αγορά του παραπάνω κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »