*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Δεκεμβρίου

Απίστευτο επεισόδιο αστυνομικών σε βάρος του Κώστα Μαλάκη! Δυο φορές συνέλαβαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ πολίτη που τιμωρήθηκε με...αναστολή!!!

09 Δεκεμβρίου

*Οι αστυνομικοί την πρώτη φορά ισχυρίστηκαν οτι συνέλαβαν τον πολίτη γιατί δεν είχε πληρώσει τα...δικαστικά έξοδα που βεβαιώνονται στη ΔΟΥ! Θα ενημερώσει και τον Εισαγγελέα Ξάνθης.
Την απίστευτη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων σε βάρος του αλλά και τον αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο συνέλαβαν δυο φορές έναν μουσουλμάνο πελάτη του, μας κατήγγειλε έντονα οργισμένος ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Μαλάκης.
Πρόκειται για μουσουλμάνο που είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα για αντίσταση κατά της αρχής με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου που ωστόσο μειώθηκε στο Εφετείο Κομοτηνής στους 8 μήνες. Ωστόσο ο κατηγορούμενος είχε ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ μητρώο και είχε τιμωρηθεί με αναστολή της ποινής του τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο όσο και στο Εφετείο!
Την πρώτη φορά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ωστόσο μετά από ένα 2ωρο τον άφησαν ελεύθερο, όταν ο δικηγόρος του Κώστας Μαλάκης τους ενημέρωσε ότι η ποινή που του επεβλήθη ήταν με αναστολή.
Τότε οι αστυνομικοί δικαιολογήθηκαν ότι όφειλε τα…δικαστικά έξοδα, ύψους 280 ευρώ, ωστόσο για τα δικαστικά έξοδα δεν γίνονται συλλήψεις και απλά αυτά βεβαιώνονται στη ΔΟΥ!!! Αφού λοιπόν τον κράτησαν επί δυο ώρες περίπου τον άφησαν τελικά ελεύθερο.
Οι αστυνομικοί ωστόσο συνέλαβαν μέσα σε μια βδομάδα και πάλι σε τροχονομικό έλεγχο για 2η φορά σήμερα στις 8 το βράδυ τον ίδιο ανυπεράσπιστο πολίτη, για να τον αφήσουν για 2η φορά ελεύθερο με παρέμβαση και πάλι του δικηγόρου του και Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστα Μαλάκη που πήγε στην Αστυνομία αλλά και τηλεφώνησε στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης, ενημερώνοντάς τον ότι πρόκειται για εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια αφού δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται πολίτες που είχουν αναστολή σε καταδίκη τους ή για τα δικαστικά έξοδα όπως ήταν ο ισχυρισμός των αστυνομικών. 
Αυτό ωστόσο που προκάλεσε την έντονη έκρηξη και οργή του Κώστα Μαλάκη ήταν και η συμπεριφορά που έτυχε και ο ίδιος από τα αστυνομικά όργανα. Όπως μας κατήγγειλε του φέρθηκαν σκαιότατα, τον έσπρωξαν και η συμπεριφορά τους ήταν γενικά τελείως απαράδεκτη  και αντιδημοκρατική.
«Όταν σε μένα  φέρονται έτσι οι αστυνομικοί, μπορώ να φανταστώ πως φέρονται σε απλούς ανθρώπους και ιδίως ανθρώπους φτωχούς και του μεροκάματου…», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης που δεν πρόκειται ν’ αφήσει φυσικά έτσι το θέμα, ενώ θα ενημερώσει και τον Εισαγγελέα Ξάνθης για τις συμπεριφορές των αστυνομικών σε βάρος απλών πολιτών αλλά και των δικηγόρων τους που ασκούν το λειτούργημά τους, υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους για ίση μεταχείριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και κοινωνική δικαιοσύνη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »