*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Δεκεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Παρουσίαση του βιβλίου «Θαυμαστοί Μικρόκοσμοι» από τους «Θάμυρις»

11 Δεκεμβρίου
Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Ξάνθης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θάμυρις», έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου, (Βουλγαροκτόνου 35, Έναντι Πλατείας Μπαλτατζή), στην παρουσίαση του δεύτερου του βιβλίου με τίτλο «Θαυμαστοί Μικρόκοσμοι».
9 ιστορίες... διαφορετικές όσο ο καθένας μας.
Από τις εκδόσεις Μέθεξις.
Εκδήλωση της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης 
την Κυριακή 16/12 στο Εργατικό Κέντρο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προσκαλεί όλες και όλους τους συναδέλφους, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00,στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης (έναντι Δημοτικής Αγοράς),στην ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων επίόλων των θεμάτων που μας απασχολούν.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), Σχης (ΣΔΓ) Τσουκαράκης Ανέστης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Τσαπρούνης Βάϊος
Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π)
Ο Γεν. Γραμματέας
Παγωνίδης Δημήτριος
ΕΜΘ Αρχιλοχίας (ΤΘ)

Οι «Κατασκηνωτές» συγκεντρώνουν τρόφιμα 
και είδη πρώτης ανάγκης για πολύτεκνες οικογένειες
Οι Κατασκηνωτές Πολιτιστικός Συλ. Ξάνθης σε συνεργασία με το Βοήθεια στο Σπίτι - Δήμος Ξάνθης καλούν και φέτος μέλη και φίλους εθελοντές σε ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης για πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δε μπορούν να παρέχουν τα χρειώδη, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και χρειάζονται εμπράκτως μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης.
Πιο συγκεκριμένα, 17 και 18 Δεκέμβρη θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα κι είδη πρώτης ανάγκης στο γραφείο του συλλόγου στο γήπεδο ΑΟΞ, Βας. Σοφίας 5 από 18.00 έως 21.00. Επίσης μπορείτε να αφήνετε τις προσφορές σας όλες αυτές τις μέρες στα καταστήματα Mini market της γειτονιάς, Σάρδεων 1 και Smile Market, Ζαλάχα 2.
Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας, σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί, τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθεια αλλά και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση.
Περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης “Οι Κατασκηνωτές” Βασ. Σοφίας 5, Ξάνθη. TΗΛ.: 697 826 7782, 25410-70424.
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός 
Αγίου Ελευθερίου στον Δαφνώνα Ξάνθης
Ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Δαφνώνος σας προσκαλεί στη Ιερά Πανήγυρις, το εσπέρας της 14ης Δεκεμβρίου περί ώρα 17:30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος τη δε ομώνυμη ημέρα 15 Δεκεμβρίου στις 7:30 Θεία λειτουργία μετ' θείου κηρύγματος. Κατά την Ιερά πανήγυρις θα τεθεί Λείψανο του Αγίου προς προσκύνηση.

"Experiment your Engineering Skills" 
την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο Xanthi Techlab
Το "Experiment your Engineering Skills" είναι ένας διαγωνισμός που σκοπό έχει να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες (φοιτητές και μαθητές) με τις βασικές αρχές της κλασικής μηχανικής και να καλλιεργήσει τις δημιουργικές τους δεξιότητες. Έχοντας στη διάθεση σου μόνο απλά καθημερινά υλικά, θα κληθείς να κατασκευάσεις "άθλους" της αρχαίας μηχανικής. Εάν νομίζεις ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις, σε περιμένουμε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο Xanthi Techlab για να μας το αποδείξεις. Μην ξεχάσεις τις ιδέες σου και πολλή - πολλή φαντασία.
Xanthi Techlab
9ο  Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη
Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut οργανώνουν στην Ξάνθη το 9ο  Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου από Τετάρτη 12 έως και Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.
Στόχοι του Φεστιβάλ είναι σπουδαστές της Γερμανικής να εξασκηθούν στη γλώσσα αλλά  και το κοινό της περιοχής να γνωρίσει του Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις.
Πληροφορίες:
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη - παλιά πόλη. Τηλ.25410 25421 
www.fex.org.gr  fexanthis@gmail.com

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »