*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Δεκεμβρίου

«Φιέστα» για…κλάματα! Ο Δημαρχόπουλος αντί για νέο δέντρο, εγκαινίασε…μεταλλικό δεντράκι! Ίδιου ύψους με το περσινό φυσικό δέντρο!

10 Δεκεμβρίου
 *Ο κόσμος στήριξε με την συμμετοχή την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ζαγναφέρης και δημοτικοί σύμβουλοι (στην πλειοψηφία τους...), σνόμπαραν την εκδήλωση! 























 
 *Όλη η Ελλάδα εδώ και δυο βδομάδες έχει ντυθεί στα Χριστουγεννιάτικα! Στη Ξάνθη αυτό συνέβη την ...Κυριακή 9 Δεκεμβρίου!
Προσωπική προεκλογική φιέστα επιχείρησε για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει το βράδυ της Κυριακής στην Κεντρική πλατεία της πόλης ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αλλά για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων αφού:
1.Η Ξάνθη ίσως ήταν η μοναδική πόλη της Ελλάδος που καθυστέρησε τόσο πολύ να ντυθεί στα Χριστουγεννιάτικα! Στις περισσότερες πόλεις το στόλισμα έχει γίνει από τέλη Νοεμβρίου και σαφέστατα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό και πλούσιο σε σχέση με την πόλη μας.
2.Το υποτιθέμενο νέο μεταλλικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο για το οποίο καυχιότανε εδώ και μέρες ο Δήμαρχος Μπάμπης απογοήτευσε και τον πιο ενθουσιώδη οπαδό του, αφού ήταν απίστευτα…«κοντό» και πολύ φτωχό! Σε ύψος ήταν σαν το περσινό φυσικό δέντρο (ακριβώς δίπλα) και καμία σχέση φυσικά δεν έχει με το εντυπωσιακό πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο επί Αμοιρίδη…
3.Όλο το σώου όπως στήθηκε, ήταν μια κακή επανάληψη των προηγούμενων ετών χωρίς κάτι ιδιαίτερο με τον μεν Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη να είναι συνεχώς κοντά στον Δήμαρχο, αλλά να αποφεύγει να….φωτογραφηθεί δίπλα του! (Σ.Σ. Το θέμα άρχισε πλέον να γίνεται τραγέλαφος…)
4.Πλην των αντιδημάρχων και αυτών που κατέχουν θέσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι ακόμη και της πλειοψηφίας σνόμπαραν την όλη εκδήλωση.Αντίθετα ο κόσμος που "διψάει" να δει κάτι, έδωσε βροντερό το παρόν...
5.Ο μοναδικός που φαινόταν βέβαια να «χαίρεται» με το όλο «θέαμα», ήταν ο κοινός ….διαμορφωτής κοινής γνώμης Λύρατζη, Τσέπελη και Δημαρχόπουλου...Σταύρος Καρυπίδης!Όλο και θα απασχοληθεί κάποιυ και φέτος απο τον Πρόεδρο...
Το πρόγραμμα:
Στην κεντρική σκηνή η Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρουσίασε υπέροχες χορογραφίες σχετικές με το πνεύμα των ημερών και τον Άί Βασίλη. Ήταν όλες υπέροχες. Στη συνέχεια η Φιλαρμονική και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης ταξίδεψαν τον κόσμο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ήχους.
Αμέσως μετά άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ξεκίνησε η συναυλία του δημοριλή τραγουδιστή Δήμου Αναστασιάδη (χειροκροτήθηκε θερμά), ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρό του Πασχάλη Λύρατζη, τους αντιδημάρχους του, τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κλπ και όλη την κουστωδία του, μετέβησαν στην «Ευχούπολη» όπου έκοψαν την κορδέλα και έγινε η έναρξή της.
Το πρόγραμμα παρουσίασε η Χρύσα Μωραϊτη που επανήρθε δριμύτερη, εκπληρώνοντας την επιθυμία του Προέδρου του  Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη.
Από τις καλές στιγμές  της βραδιάς φυσικά τα εκατοντάδες μπαλόνια που πέταξε το Επιμελητήριο Ξάνθης, δίνοντας το δικό του χρώμα στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.  
Ποιος έκλεψε την παράσταση; Η εγγονούλα του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού που είχε την δική της …πρεμιέρα στις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Και του χρόνου…
Με τουλάχιστον 3-4 μέτρα ψηλότερο δέντρο, καλύτερη φυσικά αισθητική και κάτι καλύτερο απο αυτό που ζούμε σήμερα..!









Share this

Related Posts

Previous
Next Post »