*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Νοεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Kυριακη 25 Νοεμβρίου...Μια παράσταση αλλιώτικη απο τις άλλες

17 Νοεμβρίου
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ…ΧΙΛΙΕΣ ΝΟΤΕΣ –ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 25/11 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
Το Γηροκομείο Ξάνθης σε συνεργασία με την Ορχήστρα Παλαιών Ασμάτων δημιούργησαν μια μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τίτλο « Μια εικόνα … χίλιες νότες ».
Η παράσταση που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης περιλαμβάνει τραγούδια που ακούστηκαν σε ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και σε μεταγενέστερες. Στην παράσταση συμμετέχει και μια θεατρική ομάδα η οποία αποδίδει ζωντανά επί σκηνής αποσπάσματα από τις κλασσικότερες ελληνικές ταινίες.
Επίσης το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιών Καβάλας , πλαισιώνει με 18 χορευτές τις μελωδίες που ακούγονται στην παράσταση. Τέλος , κατά την διάρκεια της παράστασης προβάλλονται βίντεο με εικόνες και διάφορες πληροφορίες από τις εν λόγω ταινίες.
Η μουσική επιμέλεια – διδασκαλία είναι του Απόστολου Αποστολίδη, η σκηνοθεσία της Θεοπίστης Αναστασιάδου, η χοροδιδασκαλία της Βίκυς Νάτση, το σκηνικό του Γιάννη Κοτζαπαναγιώτη ενώ τα βίντεο επιμελήθηκε ο Θανάσης Τσολούφης.
Η διάρκεια της παράστασης άνευ διαλείμματος είναι 90 (ενενήντα) λεπτά.
H Γενική είσοδος είναι 5,00€ ή τρόφιμα αντίστοιχης αξίας
Ο Νίκος Ρωμανός σήμερα στο CITY Live στην Ξάνθη
Σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου το βράδυ, το CITY Live στην οδό Μ. παναρέτου 3 στην Ξάνθη ξανα-ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τον δημοφιλή τραγουδιστή Νίκο Ρωμανό με όλο το επιτελείο του για μια αξέχαστη μουσική βραδιά!
-Τιμή ποτού 10 ευρώ!
-Τηλέφωνο για ρεζερβέ: 6937 180069.
Άρης Ζαρίμης και Θεανώ Βατίδου σήμερα στις «Σκιές» στη Διομήδεια
Σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου, το Ελληνάδικο «Σκιές» στη Διομήδεια Ξάνθης, συνεχίζοντας το σερί των live, διοργανώνει άλλη μια ζωντανή βραδιά διασκέδασης με τους τραγουδιστές Άρη Ζαρίμη και Θεανώ Βατίδου!
-Αναμένεται να γίνει το… «έλα να δεις»!!!
-Ώρα έναρξης: 23.00
-Κλείστε ρεζερβέ να προλάβετε είτε τηλεφωνώντας στο 694 276 8925 είτε με γραπτό μήνυμα στη σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/ellinadiko.skies/
-Καλή σας διασκέδαση!

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ταμείο Express» 
από την Ένωση Κυριών Δράμας - Σ.Α.Φ.
Η Ένωση Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας στον κατάμεστο αίθριο χώρο της, υποδέχτηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, την συγγραφέα του βιβλίου«Ταμείο Express» Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου. Η παρουσίαση του βιβλίου ενθουσίασε το κοινό, το οποίο παρευρέθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Δημοσιογράφο Κική Χεριστανίδου και την Εκπαιδευτικό Τούλα Παγκάλου.
Η συγγραφέας Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου γεννήθηκε το 1963 στη Δράμα και κατοικεί τον Περισσό της Αττικής τα με τα τρία της παιδιά. Είναι απόφοιτη λυκείου και έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες. Εργάστηκε στις εφημερίδες Έθνος, Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος και στο περιοδικό Γυναίκα.
Το βιβλίο της είναι αληθινές ιστορίες παρμένες από την εργασία της σε ένα ταμείο σούπερ μάρκετ. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Γιώτα Ασημάκη - Σοπράνο με τις μουσικές της μελωδίες. Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν από τον πλούσιο μπουφέ που υπήρχε στον χώρο.

Διήμερο σεμινάριο με έξι βιωματικά εργαστήρια 
στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει στις 8 & 9 Δεκεμβρίου διήμερο σεμινάριο με έξι βιωματικά εργαστήρια γύρω από τα είδη και τις εφαρμογές της εμψύχωσης.
Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι:
-Η εμψύχωση στην τυπική μάθηση.
-Εφαρμοσμένη κοινωνικοπολιτισμική εμψύχωση.
- Παραστατικές τέχνες και εμψύχωση.
-Τεχνολογία και εμψύχωση.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές, εικαστικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτές και σε όσους ασχολούνται με οργανωμένες ομάδες ή απλά επιθυμούν να συμμετέχουν.
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη
Πληροφορίες και εγγραφές στο 2551036663 & info@emthrace.org

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης 
Θυμάτων Τροχαίων στην Αλεξανδρούπολη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τα Θύματα σε Τροχαία Δυστυχήματα, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ημέρα, στις 12:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα "Τροχαίο και Εγκατάλειψη: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος" από τους κ. Περικλή Γκουλιάμα, Διοικητή Τμήματος Τροχαίας και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Αλεξανδρούπολης και κ. Κωνσταντίνο Γκοτσίδη, Δικηγόρο και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »