*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Οκτωβρίου

Μεγάλη φωτιά σε καπναποθήκη της Μισσιριάν στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας

11 Οκτωβρίου
 Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, περί τις 18.15 της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου  στην καπναποθήκη Μισσιριάν, λίγο έξω από τον Αμυγδαλεώνα Καβαλας. Η καπναποθήκη είναι κλειστή αυτό το διάστημα, ωστόσο ήταν γεμάτh από εμπορεύματα καπνού και εύφλεκτα υλικά.
Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 15 πυροσβεστικά οχήματα με 40 πυροσβέστες. Η επιχείρηση ενισχύθηκε επίσης και με υδροφόρες του δήμου Καβάλας.
Ωστόσο η καταστροφή που έχει υποστεί η αποθήκη ήταν σχεδόν ολοσχερής αφού α το βράδυ της Τετάρτης  έπεσε και η σκεπή της αποθήκης, συμπληρώνοντας την εικόνα της ολοκληρωτικής καταστροφής του κτηρίου
Εικάζεται ότι η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα αφού όπως λένε εκπρόσωποι της εταιρείας, τη διάρκεια της ημέρας ουδείς εργαζόμενος εισήλθε στις εγκαταστάσεις .
Σημειώνεται επίσης ότι οι καπνοί από την πυρκαγιά ήταν ορατοί σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.
Στις 21.20 της Τετάρτης σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος σε τμήματα του Αμυγδαλεώνα λόγω της ζημιάς που υπέστησαν πυλώνες ηλεκτροδότησης εξαιτίας της φωτιάς.
Αυτή την ώρα πάντως η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο έχει καταστραφεί ολοσχερώς η αποθήκη κι έχουν καεί όλα τα εμπορεύματα που ωστόσο ήταν ασφαλισμένα σύμφωνα με πληροφορίες μας. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »