*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Σεπτεμβρίου

See Through Του κρατάν και τα...κινητά του Δήμαρχου Μπάμπη! Εδώ οι ειδήσεις είναι διαφορετικές...

18 Σεπτεμβρίου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με τον Λάκη Μίγγο στο πλευρό της ομάδας της Ξάνθης στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (1-1), την Κυριακή το απόγευμα στα Πηγάδια!
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν ήξερα ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Mπάμπης Δημαρχόπολος εκτός από τα λοιπά του προσόντα, συνοδεύεται πολλές φορές κατά τις εξόδους του και από…8μηνη κοπέλα που κρατάει το κινητό του, για να δέχεται τις…συνεχείς κλήσεις του!
-Τι μαθαίνει τελικά κανείς, ακόμη κι όταν... δεν έχει καμία επαφή με τον Φαουράκη, δεν πάει για κεμπάκια στον Τσιακίρογλου… αλλά μιλάει με τους κολλητούς του!
……
*Ερώτημα κρίσεως. Από την ώρα που ο ημιυπαίθριος του… «Παντοπωλείου» (!) ανήκει στη Μητρόπολη, δεν θα έπρεπε ο Πριγγόπουλος να ενημερώσει και τον Μητροπολίτη Ξανθης για την έγκριση που έδωσε;
Τι άλλο θα δούμε…
……
*Πρόταση της στήλης στον Τσέπελη. Αφού σχεδόν του άφησαν το Αερικό Δαργανάκης κλπ δεν παίρνει και το απέναντι (μαζί με τον Ζωοφιλικό), να κουμαντάρει πλέον όλη την είσοδο της Παλιάς Πόλης;
-Έχει γίνει που έχει γίνει μπάχαλο…
……
*Αν και ουδεμία απορία έχω επ’ αυτού, απλά ρωτάω… Καλά που είναι όλη αυτή η λαλίστατη αντιπολίτευση, Φανουράκης, Ανταμπούφης, γιατρός κλπ να πάρουν θέση στα τελευταία νέα σκάνδαλα Τσέπελη;
Όταν αφορά κάτι τα συμφέροντα και την «συμμαχία» τους, βέβαια άπαντες μούγκα στη στρούγκα!
….
*Συμβουλή στον Τσέπελη. Δεν πας και στον Θωμά Ξανθόπουλο να σου βγάλει μια… γνωμάτευση, να τη δέσεις ακόμη καλύτερα την υπόθεση με το «παντοπωλείο»;
…..
*Η είδηση. Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας, άρχισε τις εργασίες για παραγωγή εθνικής τεχνητής νοημοσύνης.
Το σχόλιο: Η δίκη μου άποψη είναι ότι το πρόβλημα των Τούρκων δεν είναι η παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης, αλλά η απουσία…. απλής νοημοσύνης. Εκεί υστερούν κι έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει…
……
*Η ΔΕΥΑ Ξάνθης ενημερώνει ότι λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου στην οδό Λευκίππου- Λεοναρδοπούλου στα πλαίσια του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης» είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης.
Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου  2018 από 8:30 έως 15:00
1. Στην οδό Λευκίππου από την  πλάστιγγα ‘ΣΓΟΥΡΑΚΗ’ έως την οδό Δημοκτρίτου
2. Στην οδό Δημοκρίτου από την οδό Λευκίππου  έως την οδό Βουλγαροκτόνου.
3. Σε όλο το μήκος της οδού Αναξάρχου
4. Στην οδό Βουλγαροκτόνου από την οδό Καπνεργατών έως την οδό Δημοκρίτου.

ΦΡΙΚΗ. Με κομμένα κεφάλια εντοπίστηκαν 
επτά αδέσποτα στο χωριό Λαμπρό Ροδόπης
Ένα πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης ζώων, το οποίο έφερε με τον πιο βάναυσο τρόπο την θανάτωσή τους, γνωστοποιεί αναγνώστης στον «Χ». Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες που συνοδεύονται από το παρόν φωτογραφικό υλικό, επτά μικρά αδέσποτα βρέθηκαν αποκεφαλισμένα, στην είσοδο του χωριού Λαμπρό, το πρωί της Παρασκευής.
Το χωριό βρίσκεται νότια της Γρατινής και ανήκει στον Δήμο Αρριανών, ενώ τα άψυχα σώματα βρήκε σε αυτήν την κατάσταση χωριανός.
Η έκκληση γίνεται προς τον «Χ», από νεαρό αναγνώστη της εφημερίδας ο οποίος απορεί: «Λυπάμαι πολύ που γίνονται αυτά στα αδέσποτα (…). Έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας κι αυτό είναι τραγικό».
Το νοσηρό φαινόμενο της κακοποίησης – πόσω δε μάλλον της θανάτωσης ζώων – έχει λάβει ακραίες μορφές στο νομό Ροδόπης. Χθες καταγράψαμε φόλες και ρίψη καυστικών υγρών, σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις θλιβερές εικόνες.
Υπενθυμίζουμε ότι ο βασανισμός ζώων είναι εδώ και μερικά χρόνια αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα. Συνεπώς, μπορείτε να καταγγείλετε περιστατικά κακοποίησης εντελώς ανώνυμα και χωρίς να πληρώσετε τίποτα. Ειδοποιείτε τις αρχές κι εκείνες μετά οφείλουν να επιληφθούν του συμβάντος.
Φιλαναγνωσία - δημιουργική γραφή στο 4ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης
Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ανακοινώθηκε ότι συνεχίζονται και φέτος (κάθε Σάββατο) τα επιτυχημένα μαθήματα φιλαναγνωσίας – δημιουργικής γραφής με τη Βασιλική Στρώλη που ξεκίνησαν την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Α τμήμα - για τα παιδιά πέμπτης και έκτης δημοτικού: 12.30-14.00
Β τμήμα - για τα παιδιά πρώτης και δευτέρας δημοτικού: 16.00-17.00
Γ τμήμα - για τα παιδιά τρίτης και τετάρτης δημοτικού: 17.10-18.10.
Κόστος συμμετοχής: 15€/μήνα για κάθε παιδί.
Επίσκεψη Συμβούλου της Βρετανικής Πρεσβείας στον Δήμαρχο Ξάνθης
Τη Σύμβουλο Πολιτικών Θεμάτων και Τύπου της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Κλερ Ντεμαρέτ, υποδέχτηκε, την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης ενημέρωσε τη Σύμβουλο της Βρετανικής Πρεσβείας για τους αναπτυξιακούς πυλώνες της περιοχής με έμφαση στον τουρισμό και τις προοπτικές του, ενώ συζητήθηκαν επίσης, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών.
Ο Έβρος το δημοφιλέστερο πέρασμα για τους παράτυπους 
μετανάστες σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ
Υπερδιπλάσιος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έχουν εισέλθει στην Ευρώπη από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2017 στην Ελλάδα είχαν φτάσει μέσω του ποταμού Έβρου 5.500 άνθρωποι. Ο αντίστοιχος αριθμός μόνο για το πρώτο εννιάμηνο του 2018 ξεπερνά τους 12.000.
«Πάνω από ένα πέμπτο των παράτυπων μεταναστών έρχονται στην Ευρώπη διά ξηράς. Η δημοφιλής διαδρομή είναι μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, όπου οι αρχές κατέγραψαν 12.166 αφίξεις από την αρχή του έτους. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πάνω από τους μισούς μετανάστες έιναι Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί», επεσήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.
Συνολικά, βάσει των στοιχείων του ΟΗΕ, 18.000 παράτυποι μετανάστες έχουν μπει διά ξηράς στην Ευρώπη στο πρώτο εννιάμηνο του 2018, κάτι που σημαίνει ότι οι αφίξεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι έχουν επταπλασιαστεί.
Σε δεύτερη δημοφιλέστερη χερσαία δίοδο προς την ευρωπαϊκή Γη της Επαγγελίας έχουν αναδειχθεί οι ισπανικοί θύλακες της Θέουτα και της Μελίγια στη βορειοδυτική Αφρική.
Όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η αύξηση των διά ξηράς αφίξεων συμπίπτει με μείωση των διά θαλάσσης αφίξεων, αφού οι περιπολίες της λιβυκής ακτοφυλακής έχουν καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη διαδρομή από τη Λιβύη.
Καταγγελίες για παράνομη αλιεία ψαριών 
στην περιοχή Διποτάμων Παρανεστίου Δράμας
Με έγγραφο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ζητείται η συνδρομή της ΚΟΜΑΘ κατά της παράνομης αλιείας.
Υπάρχουν καταγγελίες για παράνομη αλιεία ψαριών στην περιοχήΔράμας (μεταξύ ρέματος Αγ.Βαρβάρας και γέφυρας Διποτάμων).
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης ενημέρωσε αμέσως τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που απασχολεί στο νομό Δράμας και έδωσε τις σχετικές οδηγίες, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας και ενημέρωσε τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Η παράνομη αλιεία έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην πανίδα των εσωτερικών υδάτων και η χρήση της από ασυνείδητους ψαράδες και άλλους πολίτες οδηγεί στη μείωση των ιχθυοπληθυσμών των άγριων ειδών ιχθυοπανίδας αλλά και στην εξαφάνιση ειδών με εμπορική ή οικολογική αξία.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να αλιεύει συνολικά μέχρι δύο (2) κιλά αλιεύματα ή μέχρι τρία (3) άτομα το εικοσιτετράωρο (24ωρο) ανεξαρτήτως βάρους (Π.Δ.373/85) από την ξηρά μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία (όχι δίχτυα ή παραγάδια κ.α.) χωρίς πλωτό μέσο (βάρκα) και πάντα σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα ελάχιστα μεγέθη που ισχύουν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »