*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Σεπτεμβρίου

Η "αγάπη" του Πούλιου, το λεξικό του Κατσαρίκα και τα καλύτερα παραΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι εδώ

22 Σεπτεμβρίου
Τι γλυκο να σ´αγαπουν και να σου το λενε... Σας αγαπω κι εγω ολες κι ολους που μπηκατε στον κοπο να μου στειλετε τις ευχες
(O υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Χρίστος Πούλιος στο fb για τις ευχές στα γενέθλιά του)
-Σ’… αγαπάμε Χρίστο μου. Και μόνο που επέλεξες τις… τούρτες των γενεθλίων σου κι απάλλαξες τον Δήμο μας από την παρουσία σου
…………………………………
Αυθεντικό 1
Δεν μπορεί να τα έβγαλε ο Πάνος Παπαδόπουλος απ’ το μυαλό του, κάποιος θα του το «σφύριξε»… … Και ποιος (ή μάλλον καλύτερα ποιοι) θα μπορούσαν να διαρρεύσουν μια τέτοια πληροφορία; Μα φυσικά ο ίδιος ο Κώστας Ζαγναφέρης και η «dream team», η οποία μάλιστα αποκαλύπτεται (κομψά ή άκομψα αυτό δεν έχει σημασία) μέσα στο ίδιο δημοσίευμα! Στο φινάλε όμως αυτός που «εκτίθεται» είναι ΜΟΝΟΝ ο Κώστας Ζαγναφέρης και κανένας άλλος!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη ΘΡΑΚΗ)
-Ε, τι να κάνουμε Τένη μου…! Αφού ο Κώστας Ζαγναφέρης είναι ο μόνος αποδεκτός για να ΕΝΩΣΕΙ πολίτες, Αντιπεριφερειάχες και Περιφερειακούς συμβούλους, ποιος άλλος θα μπορούσε να μπει μπροστά;
…………………………………
Αυθεντικό 2
Βρίσκω ανώφελο και το βλέπω εδώ και πολλούς μήνες στο διαδίκτυο να θίγει κάποιος την ηχορύπανση σε Δροσερό και Πούρναλικ και από κάτω ο καθένας να γράφει το κοντό και το μακρύ του (πολλοί χρησιμοποιούν και ύβρεις. Προσωπικά το θεωρώ λάθος γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι του Θεού)
(Ο υποψήφιος για τον Δήμο Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης στο πρωτοσέλιδο της Αδέσμευτης)
-Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά…Λαικόν άσμα του Τόλη Βοσκόπουλου…

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Το γράφω και σήμερα. Όχι μόνο στις δικαστικές αίθουσες όπου όταν αγορεύει ένας δικηγόρος δεν μπορείς να τον διακόψεις, ακόμη κι όταν σε βρίζει ή σε συκοφαντεί…
Αλλά δημόσια, ενώπιον του λαού face to face είμαι έτοιμος πρώην φίλε Θανάση Ξυνίδη να μιλήσουμε και για την πορεία σου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τον Δημαρχόπουλο και για τους… πατρόνες μου και ότι θέμα προκύψει κατά την συζήτηση.
……
*Και αν σου λυθεί και η απορία… Και στις 17/11/2017 (αρχικά δηλαδή), μιλούσα για «παράβαση καθήκοντος», επειδή αυτό έγραφε ο έχων… άριστη πληροφόρηση για τις δίκες Μπένη, μια μέρα πριν… Δηλαδή στις 16/11/2017.
-Καθότι απών και από τις δυο δίκες του ο Μπένης αφού εκπροσωπήθηκε δια δικηγόρου (σ.σ. Εσένα δηλαδή…), πως ήταν δυνατόν να μην έχει άριστη και αξιόπιστη πληροφόρηση;
……
*Το αναπάντητο βέβαια ερώτημά μου στην Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης, με βάση τα ρεπορτάζ του Γ. Σιδηρόπουλου τον Γενάρη 2018 για τις «ανεξήγητες» επισκέψεις κάποιου… Εισαγγελέα στο δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης» παραμένει ανεξιχνίαστο..
-Εδώ δηλαδή και 9 μήνες!
Παρά τα συνεχή ερωτήματά μου και στον Δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης…!
(σ.σ. Αφελές ερώτημα… Ποιοι δικηγόροι ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν ότι εξελέγη Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης ο Κώστας Μαλάκης; Να σηκώσουν το χέρι…).

Τα νέα της Ελλάδας από τον Μιχάλη Πατεράκη!
Ανεξάντλητος σε χιούμορ ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πατεράκης, σχολίασε χθες στο fb «γεμάτος αξιοπρέπεια» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα παρακάτω:
«Paterakis Mixalis: Τα νεα της Ελλάδας σήμερα:
1. Δηλωση Τσακαλωτου οτι οι Συνταξιουχοι το 2020-30-40 θα τα χουνε τιναξει κι επομενως θα λυθεί το συνταξιοδοτικό!
2 Ζάεφ:Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία,πέρα από την δική μας!
3. Αρχαια μνημεια δίδονται στο Υπερταμειο για πουλημα!
4. Μορια: Το χειροτερο στρατοπεδο μεταναστων παγκοσμιως!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!».
-Προβλέπω να αντεπιτίθεται ο…(παρά)ΣΥΡΙΖΑ!

Ζάεφ: «Δεν υπάρχει άλλη «Μακεδονία» εκτός από τη χώρα μας»
Λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά τις επαφές του στην Ουάσινγκτον, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει το μπαράζ συνεντεύξεων και τοποθετήσεων προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες του να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, αυτήν τη φορά όμως ξεπέρασε τον…εαυτό του, αφού εμφανίζει ως μοναδική Μακεδονία αυτή των…Σκοπίων!
«Κατανοώ τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας στη διασπορά για την προσθήκη “βόρεια” στο όνομα, δεν είναι εύκολο να το δεχθεί κανείς. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δεν θα υπάρχει άλλη στον κόσμο. Το να αντιλαμβάνεται κανείς τι είδους προοπτικές και τι είδους μέλλον παρέχουμε για το κράτος, αλλά πάνω από όλα για τα παιδιά και τις γενιές που θα έλθουν, πιστεύω ότι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε. Με αυτά τα λόγια θέλω να κινητοποιήσω τους πάντες. Ανεξάρτητα από το εάν είναι» είπε.

Επιστολή Ζήση Κατσαρίκα για το λεξικό των Σαρακατσάνων!
Φίλοι Σαρακατσάνοι
Μετά από αρκετό χρόνο δουλειάς μια προσπάθεια έφτασε σε ένα σημείο που μπορώ να την παρουσιάσω και σε εσάς.
Θα ήθελα με την δημοσιοποίηση της δουλειάς μου να μπορέσω: Πρώτον να δώσω ένα λεξικό στο ευρύτερο κοινό με τον πλούτο της λαλιάς των Σαρακατσάνων και δεύτερον στους ίδιους τους Σαρακατσάνους πρώτα να θυμηθούν και μετά να βελτιώσουμε μια δουλειά που θα μείνει για τις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη.
Όποιος λοιπόν θέλει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια να μου στέλνει σε μήνυμα, ορθογραφικές η άλλες διορθώσεις για το παρόν λεξικό αλλά και νέες λέξεις που θα μπορούμε στην συνέχεια να της περιλάβουμε στην τελική μορφή.
Να σημειώσω ότι δεν είμαι φιλόλογος αλλά ένας εραστής της παράδοσης που την ερευνά με πάθος.Η βοήθεια ειδικών θα μας είναι πολύτιμη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ζήσης Κατσαρίκας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »