*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Σεπτεμβρίου

Με πολύ επιτυχία και κόσμο έγιναν το βράδυ της Δευτέρας τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Οικοτεχνίας & Τοπικών Προϊόντων στο γήπεδο του ΑΟΞ

04 Σεπτεμβρίου










 Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 20.00 παρουσία πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκαν  τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας που διοργανώνεται στο γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης με την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης.
Τίτλος της Έκθεσης  »Ξάνθης προϊόντα, χρώματα και αρώματα της Ξάνθης». Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης (Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος), Τοπείρου (Θωμάς Μίχογλου) και Αβδήρων (Γ. Τσιτιρίδης), ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξανθής Μαίρη Τσιακίρογλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης, ο διευθυντής της ΕΑΣ Ξάνθης Μάνος Σαραντίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ.Καραμανλής, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης και του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης, εκπρόσωποι Φορέων και πολύς κόσμος. 
Την έκθεση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης που αναφέρθηκε και στο αίτημα των επιχειρήσεων για την επιδότηση εργασίας για τις Ακριτικές περιοχές και οι τρεις παρόντες Δήμαρχοι Ξάνθης, Τοπείρου και Αβδήρων.  
Σημειώνεται ότι την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που έδωσαν το παρών στην πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 17.00-20.00 μέχρι και την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ενώ η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους! 












ΣΤ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ: ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Σκοπός της δράσης όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κατά την κεντρική του ομιλία, είναι η προβολή και ανάδειξη όλων των παραγόμενων τοπικών προϊόντων και η σύνδεση του τουρισμού και της γεωργίας μέσω των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών και ιδιαίτερων αγροτροφικών προϊόντων.
Παράλληλα με την έκθεση επιδιώκεται η δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε πολλούς συνδεδεμένους με την τουριστική δραστηριότητα παραγωγικούς κλάδους, ώστε να αποτελέσουν μια σίγουρη και σταθερή δεξαμενή θέσεων εργασίας.
Επιπλέον σκοπός της έκθεσης, είναι η προβολή της περιοχής στο εσωτερικό και εξωτερικό, δημιουργώντας φήμη και αξιοπιστία με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.
Αμέσως μετά τα επίσημα εγκαίνια, ο κόσμος επισκέφθηκε τα διάφορα περίπτερα που συμμετέχουν στην Έκθεση και σε πολλά από αυτά μάλιστα δοκίμασε διάφορες γεύσεις τοπικών προϊόντων ενώ γνώρισε πολλούς επιχειρηματίες που για πρώτη φορά πρόβαλαν τις δραστηριότητές τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν εκτός από τις Παραγωγικές τάξεις, συμμετέχουν με περίπτερα η Αστυνομία Ξάνθης αλλά και ο  Ερυθρός Σταυρός.





















Share this

Related Posts

Previous
Next Post »