*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Αυγούστου

See Through Η "κατάληψη" της Θάσου απο τους Ξανθιώτες και οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

18 Αυγούστου
Εάν οι πελάτες του δείξουν μια απόδειξη που να δείχνει ότι αντήλλαξαν 100 δολάρια 
σε τουρκικές λίρες, τότε ο Αντνάν Τζελικέρ, ένας εστιάτορας από την Κωνσταντινούπολη, 
θα τους δώσει δωρεάν σάντουιτς με ψάρι, το παραδοσιακό "balik ekmek"! Άφεριμ!
……………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κατάληψη της… Θάσου από Ξανθιώτες τις μέρες του 15Αυγουστου αφού αν κανείς βρίσκονταν στο Λιμένα, θα νόμιζε ότι βρίσκεται στην… Κεντρική πλατεία της Ξάνθης!
Μάλιστα την δεύτερη μέρα του 15Αυγουστου είδα εκεί και την διευθύντρια της «Α» Σοφία Γκούρτσα με την αδελφή της Μαρία αλλά και το υπέροχο Μηλάκι!
……
*Σχολιάζει και προτείνει στο fb ο πολιτικός μηχανικός Dimitris Haitidis
«Καλά είναι τώρα που σταμάτησαν οι βροχές και μέχρι να ξαναρχίσουν το Φθινόπωρο να οργανώσει ένα συνεργείο ο Δήμος και να εντοπίσει τα εκατοντάδες πλακάκια-νεροπαγίδες στα πεζοδρόμια, που μετά από κάθε βροχή μουσκεύουν χειρότερα και από τη βροχή τους ανύποπτους δημότες... Η αποκατάστασή τους μπορεί να γίνει με μηδενικό σχεδόν κόστος από συνεργείο του Δήμου χωρίς εξειδικευμένη τεχνική μελέτη...».
-Αφού το κόστος είναι μηδενικός, γιατί δεν μας το λες να το μάθουν και οι του Δήμου και να το υλοποιήσουν και το… κρύβεις;
……
*Ερώτημα κρίσεως για τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης και τους Εισαγγελείς με αφορμή σχόλιο αναγνώστριας στο fb που σχολίαζε ότι ακόμη και στις 3 και 4 τα ξημέρωμα η μουσική έπαιζε στη διαπασών στο Πούρναλικ
«Σαμπα -σάμπα στο Πουρναλικ σαμπαααααααα Εις υγείαν και εις βάρος των κοροϊδων που αύριο δουλεύον και απο τις 6 το απόγευμα δεν έχουν ησυχάσει μέσα στα σπίτια τους κλεισμένοι σαν τα ποντίκια.
ΣΑΜΠΑ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣΣΣΣ».
-Οι Νόμοι ισχύουν ή δεν ισχύουν για όλους τους παρανομούντες ή ισχύουν μόνο για τους… καταστηματάρχες των καφέ;
……
*Σημαντική η ανακοίνωση του ΟΚΑΞ:
EN ΟΨΕΙ ΤΟΥ 15/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 8-8-18 ΚΑΙ 10-8-18 ΣΕ 17 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ...ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ , ΧΥΜΟΥΣ, ΑΛΑΤΙΑ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΞΥΔΙ, 5-6 ΚΟΡΝΦΛΕΙΚΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
-Συγχαρητήρια σε όλους. Και ιδίως σ’ αυτούς που προσφέρουν χωρίς να…παίρνουν! Κι ο νοών νοείτω…!
…..
*Έγραψε ο Πλούταρχος: «Δεν πρέπει να ενδίδουμε ούτε σε εκείνους που μας τρομοκρατούν ούτε σε εκείνους που μας κολακεύουν».
…..
*Αλήθεια, πόση ώρα κάνουν οι ΖΗΤΑδες για να πάνε στην Βενιζέλου ή στην ΙΧ Μεραρχίας όταν η "αλητεία" υβρίζει, σουρώνει, προκαλεί και βανδαλίζει; Σε ένα κτίριο που προστατεύεται υποτίθεται απο την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων;
.......
*Κάποιους και κάποιες, δεν τις ενοχλούν τα σκυλιά που γαβγίζουν συνεχώς στα άλλα σπίτια, στη γειτονιά ή στην γύρω περιοχή, αλλά τα....τρία κουταβάκια στην αυλή του Ορφανοτροφείου!  
-Σε λίγο θα τους...ενοχλούν και τα καναρίνια στα σπίτια τους! 
.......
*Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς, του τοπικού προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος ερευνητής της Αμνηστίας, σε μία από τις πολλές υποθέσεις που έχουν προκαλέσει ανησυχία για τις επιδόσεις της Άγκυρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
O Κιλίτς βρισκόταν στη φυλακή έναν χρόνο με την κατηγορία της υποστήριξης προς τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Ο Άντριου Γκάρντνερ της Αμνηστίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ο Κιλίτς δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.

Χρυσούπολη: «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτια από δυο δημόσιες υπηρεσίες
Λύθηκε μετά από 15 μήνες το μυστήριο με τις απανωτές διαρρήξεις σε δυο δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες στη Χρυσούπολη Καβάλας, από τις οποίες είχαν κλαπεί τα χρηματοκιβώτια. Ταυτοποιήθηκαν τρεις από τους πέντε δράστες, ένας από τους οποίους είχε διαπράξει και απάτη!
Οι διαρρήξεις, που είχαν γίνει στις 18 και 25 Μαΐου του 2017, εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Νέστου, από τις οποίες προέκυψε ότι δράστες ήταν τρεις Έλληνες ηλικίας 35, 28 και 28 χρόνων, μαζί με δύο άγνωστους ακόμη συνεργούς τους. Τα δύο χρηματοκιβώτια που είχαν «σηκώσει», περιείχαν περίπου 4.000 ευρώ, δυο ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα, ενώ είχαν κλέψει και 80 ευρώ από ένα γραφείο.

Τουρκία: Ιμάμης προσεύχεται… κατά του δολαρίου!
Κυβερνητικός ιμάμης και πιστοί οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν στο χωριό Καμλιμπέλ, κοντά στη Μερσίνη στη νότια Τουρκία, όπου πραγματοποιήθηκε προσευχή... κατάρα για το δολάριο.
Κατά την «προσευχή» ο ιμάμης ζήτησε από το Θεό να υποτιμήσει το δολάριο έναντι της τουρκικής λίρας, καθώς τις προηγούμενες μέρες η ισοτιμία έφτασε και τις επτά λίρες ανά δολάριο, ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι ένα δολάριο αναλογούσε σε περίπου έξι τουρκικές λίρες.

Πληρωμή συντάξεων Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ και Επικουρικές
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018  την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018  την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018  την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018  την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018)
(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2018 θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018)
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ)  Σεπτεμβρίου 2018 – Πληρωμή στις 04 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Τρίτη
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 στις 04 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Τρίτη

Κυνηγετική περίοδος 2018-2019. Είδη θηραμάτων και ποσότητα ανά κυνηγό
Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του
Αριθμ. 143542/2086 – ΦΕΚ Τεύχος Β 3416/10.08.2018
Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018 – 2019.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
αποφασίζουμε:
Α. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
1. Καθορίζουμε τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2018 – 2019 από 20 Αυγούστου 2018 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.
2. Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω παραγράφου, επιτρέπουμε τη θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2019. Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ» που ακολουθεί.
Στο Κεφάλαιο Β της παρούσας απόφασης αναφέρονται οι ειδικές ρυθμίσεις ως προς το κυνήγι του «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ».

Στοχευμένοι έλεγχοι στο νομό Καβάλας για την καταπολέμηση 
του παρεμπορίου -Συνελήφθησαν 4 άτομα και κατασχέθηκαν 
πάνω από 6.000 είδη παρεμπορίου
Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας συνέλαβαν την 14 και 15-8-2018, στη Νέα Πέραμο και τη Χρυσούπολη Καβάλας, έναν 39χρονο αλλοδαπό και τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 42, 28 (άντρες) και 23 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.
Αναλυτικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου και του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου εντόπισαν τους δράστες, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο διαθέτοντας προς πώληση διάφορα είδη παρεμπορίου, χωρίς να κατέχουν τις απαιτούμενες άδειες.
Συνολικά κατασχέθηκαν  6.259 είδη παρεμπορίου (τσάντες, πορτοφόλια, καπνικά είδη, αναπτήρες, μπαταρίες, υαλοκαθαριστήρες, μπαλόνια, χαρτομάντιλα κ.α.), ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα  Νέστου και ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Περάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »