*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Αυγούστου

SEE THROUGH Η "παλιά" γειτονιά του Τσορλίδη και οι ειδήσεις με άλλο στυλ....

02 Αυγούστου
Με νέο λουκ και γυαλιά ο Φανουράκης στη συνεδρίαση της Τρίτης
(Σ.Σ. Μήπως έβαλε τα… «γυαλιά» και στον Νομικό σύμβουλο του Δήμου Θωμά Ξανθόπουλο;)
                               ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Με γυαλιά και νέο αξύριστο λουκ εμφανίστηκε ο Μανώλης Φανουράκης στην συνεδρίαση της Τρίτης.
Νέο λουκ; Όχι…Γιατί αφού διάβασε το κείμενο που είχε μπροστά του, μετά τα…έβγαλε!
…..
*Γι’ αυτό τον αγαπάμε τον Αναστάσιο Τσορλίδη…Γιατί συχνά πυκνά νιώθει νοσταλγία για την γειτονιά του και δεν το «παίζει» όπως ορισμένοι άλλοι …«συμπρωτευουσιάνος»!
Διαβάστε τι έγραψε για την γειτονιά του:
«Θυμάμαι πιτσιρικάς τη δεκαετία του '80 εκεί στο Πούρναλικ στην Ξάνθη τέτοιες μέρες κάθε απόγευμα περνούσε από τη γειτονιά πρώτα ο παγωτατζής, μετά ο κουκουναρτζής (η μεγάλη κατσαρόλα με τα βραστά καλαμπόκια) και στο τέλος ο τυροπιτάς με το πράσινο τρίκυκλο (από τα Βαφέικα ήταν) με την κουρού τυρόπιτα και το σοκολατούχο Ροδοπάκι.
Μπορεί να ήμασταν όλοι φτωχοί στη συνοικία που μεγάλωσα όμως όλα τα παιδιά είχαμε χαρτζιλίκι για το απογευματικό μας κολατσιό.
Τι όμορφα χρόνια, τι όμορφες εικόνες σε μια Ελλάδα που ΟΛΟΙ σήμερα ζούμε με τις αναμνήσεις της...»
*Και οι στίχοι του μοναδικού Γιώργου Κοινούση…αφιερωμένοι!
Να ξαναγινόμαστε πάλι πιτσιρίκοι
με κοντοπαντέλονο μπάλα και ξυλίκι
……
Παίζαμε και γελούσαμε ξυπόλητοι γυρνούσαμε
Παίζαμε και γελούσαμε ξένοιαστα χρόνια ζούσαμε
…..
(Η παλιά μας γειτονιά τώρα δεν υπάρχει
έγινε αγνώριστη έχει πια αλλάξει
κι απ τους φίλους τους παλιούς μόνο το Δημήτρη
είδα πέρσι μια φορά στη Θεσσαλονίκη
Η παλιά μας γειτονιά τώρα δεν υπάρχει
έγινε αγνώριστη έχει πια αλλάξει
Παίζαμε και γελούσαμε...
….
Το Λιμενικό Ταμείο Λάγος μας ενημερώνει:
Προς ενημέρωση του κοινού, σας γνωρίζουμε ότι λόγω της Εορτής του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσις Του Σωτήρος στο Πόρτο Λάγος την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, δεν θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά στο Πόρτο Λάγος την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, παραμονή της Εορτής.
Η Πρόεδρος του ΔΣ
Ζουρνατζίδου – Χρηστακίδου Κωνσταντινιά
Αρκάς: Το συγκινητικό «αντίο» του Ιουλίου, η ένδειξη πένθους και το «μήνυμα» αισιοδοξίας…
Ο Αρκάς με νέο, διπλό σκίτσο του αποχαιρετά τον Ιούλιο που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε... Οι "μήνες" με το πένθος και τα δάκρυα.
Με νέο του σκίτσο, το οποίο έχει δημοσιευτεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός σκιτσογράφος λέει «αντίο» στον μήνα Ιούλιο, ο οποίος τόσο πολύ «πλήγωσε» την χώρα…
Ο Αρκάς παρουσιάζει τον «πρωταγωνιστή» του, ο οποίος είναι ο μήνας Ιούλιος. Αποχωρεί για να πάρει την θέση του ο Αύγουστος, που «μπαίνει» την Τετάρτη, ωστόσο το ρούχο του και τα παπούτσια του είναι μισοκαμένα… Τα μάτια του είναι δακρυσμένα, καθώς οδεύει προς την θέση του, μετά τους μήνες του 2018 που προηγήθηκαν.
Όλοι αυτοί οι «μήνες», από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο είναι επίσης δακρυσμένοι. Μοναδική εξαίρεση ο Αύγουστος που… έρχεται. Ίσως ένα μήνυμα αισιοδοξίας… Αυτό που χρειάζεται ο καθένας μας μετά τα τραγικά γεγονότα…
Δείτε το σκίτσο που δημιούργησε ο Αρκάς

Καβάλα: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στις Γλάστρες
Αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (1/8) λουόμενοι στην παραλία «Γλάστρες» στο Παληό της Καβάλας. Νεκρό δελφίνι που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη ξεβράστηκε στην ακτή. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό σώμα που απλά κατέγραψε το περιστατικό, ενώ αναμενόταν και οι υπηρεσίες του δήμου Καβάλας που είναι αρμόδιες για την αποκομιδή και ταφή του θηλαστικού.
Αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (1/8) λουόμενοι στην παραλία «Γλάστρες» στο Παληό της Καβάλας. Νεκρό δελφίνι που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη ξεβράστηκε στην ακτή. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό σώμα που απλά κατέγραψε το περιστατικό, ενώ αναμενόταν και οι υπηρεσίες του δήμου Καβάλας που είναι αρμόδιες για την αποκομιδή και ταφή του θηλαστικού.
Διαμόρφωση ανενεργού κτηρίου σε 4 διαμερίσματα στο στρατόπεδο «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» στη Ξάνθη

Στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού
σχεδιάζει, οργανώνει και πραγματοποιεί δράσεις που έχουν σκοπό τη
βελτίωση της καθημερινότητας του.
Ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2018, η διαμόρφωση ανενεργού κτηρίου
στο στρατόπεδο «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» της Ξάνθης, σε 4 υπερσύγχρονα διαμερίσματα.
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να
αναβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των στελεχών μέσω των παροχών υψηλού
επιπέδου που τους προσφέρεται σε ό,τι αφορά στη στέγαση τους.
Σαλάχι 40 τουλάχιστον κιλών, έπιασε ψαράς στο Δέλτα του Έβρου!

Ο Αθανάσιος Καμηλάρης, που ζει και δραστηριοποιείται περί τα 20 χρόνια στην περιοχή του Δέλτα, κατάφερε να ψαρέψει ένα σαλάχι βάρους τουλάχιστον 40 κιλών!
 «Το σαλάχι έχει βάρος 40 με 50 κιλά. Υπήρχαν ακόμη δύο μεγάλα ψάρια, αλλά ήταν πολύ μεγάλα για τη βάρκα! Τα άλλα σαλάχια τα είδα και τα άφησα να φύγουν, γιατί εκείνα ήταν τουλάχιστον 150 κιλά το κάθε ένα», δηλώνει ο ίδιος.
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ψαριά, δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο για τα δεδομένα του Δέλτα, αφού ο ίδιος ψαράς τον Ιούνιο έβγαλε από το ποτάμι παρόμοιο ψάρι βάρους35 κιλών.
Τώρα είναι η εποχή που πολλά ψάρια τέτοιου είδους «κατακλύζουν» το λασπώδη βυθό του ποταμού. Το συγκεκριμένο σαλάχι έχει 1 μέτρο ύψος και70 εκατοστά φάρδος, ενώ ο Αθανάσιος Καμηλάρης έχει ανεβάσει στην βάρκα του σαλάχι μέχρι και 98 κιλά!
Όσον αφορά την…τύχη της μεγάλης ψαριάς, ο ροζ επισκέπτης κατέληξε στα πιάτα των κατοίκων κοντινού χωριού. «Το μοίρασα στο Μοναστηράκι, στον κόσμο. Έπρεπε να μου το πείτε νωρίτερα!», δηλώνει ο ψαράς.
ΕΦΕΤ: Ανάκληση κούπας λόγω αυξημένης μελαμίνης
Για διακίνηση προϊόντος, κούπες από ίνες bamboo, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).
Πρόκειται για προϊόν με την εμπορική ονομασία «NUBY Bamboo cup», προέλευσης Κίνας, με κωδικό ID5502 και αριθμό γραμμοκώδικα 0048526055029.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από τις επιχειρήσεις που το διακινούν να προβούν στην άμεση ανάκληση-απόσυρσή του από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »