*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Αυγούστου

Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία της Π. Πόλης , …απόντων της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης!

21 Αυγούστου
 *ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ: Κοινός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα!


*ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ: Η Πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης έχει σχέδιο κι είναι πανέτοιμη!
Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία της Π. Πόλης με τις αισθητές ωστόσο απουσίες εκπροσώπων τόσο της Πυροσβεστικής, όσο και της  Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Δευτέρας, ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή συλλόγων, φορέων και εκπροσώπων της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης









Μεταξύ των άλλων παρόντες στη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη που πήρε και την πρωτοβουλία, ο Προϊστάμενος πολιτικής προστασίας ΠΕ Ξάνθης Καφουτης Γιώργος, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης, ο επικεφαλής της Πολιτικής προστασίας Δήμου Ξάνθης. Παπαδόπουλος Γιάννης, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ξάνθης Ευάγγελος Μούρος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Κατοίκων Π. Πόλης, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Νέα Εποχή (Ι. Καμαρίδης) και Λαική Συσπείρωση (Γιώργος Κολλάρος), οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Κυριακίδης και Ερκάν Κίρατζη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Λάμπρος Τσούργιανης, ο προίστάμενος της Κτηνιατρικής Τέγος Δήμος, εκπρόσωποι πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων κ.ά.
Επίσης παρών στην σύσκεψη ήταν και ο Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Ξάνθης με εκπροσώπους του. 
Πάντως την απουσία τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής επεσήμαναν στη σύσκεψη, τόσο ο επικεφαλής της Πολιτικής προστασία στο Δήμο Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης, όσο και ο γιατρός Ι. Καμαριδης που είπε  ότι «κακός δεν είναι εδώ αστυνομία και πυροσβεστική» και το ίδιο τόνισε και Αϊβαλιώτης  τον ίδιο του ΠΑΚΕΘΡΑ. 
 Στην σύσκεψη αποφασίστηκε ο ιδιαίτερα έντονος καθαρισμός του περαστικού δάσους από τον δήμο Ξάνθης με την έγκριση του δασαρχείου ήδη ο δήμος έστειλε την τεχνική έκθεση προς έγκριση στο δασαρχείο, ενώ την Τρίτη 21 Αυγούστου θα δοθεί σε όλους τους συλλόγους το σχέδιο μελέτη που αφορά την Παλιά πόλη σε περίπτωση εκκένωσης και έκτακτων αναγκών λόγω πυρκαγιάς 
«Έχουμε σχέδιο, είμαστε πανέτοιμοι, για οποιαδήποτε περίπτωση, αχρείαστη όμως να είναι η παρέμβασή μας…συγχαίρω το Κέντρο Πολιτισμού και τον Πρόεδρο κ.Λύρατζη για την σημερινή τους πρωτοβουλία», τόνισε με έμφαση ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης.
Σημειώνεται ότι υποχρεωτικά όλοι σύλλογοι που συμμετέχουν στις Γιορτές Π. Πόλης 2018 θα έχουν πυροσβεστήρες, η ΔΕΥΑΞ ήδη έκανε έλεγχο και είναι εντάξει όλοι οι κρουνοί νερού στην Παλιά πόλη όπως ήδη ενημέρωσε με έγγραφο της τόσο την πυροσβεστική όσο και  την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.
Επίσης συζητήθηκε σε συνεργασία με πυροσβεστική Ξάνθης και αστυνομία να γίνει και επιτόπια μικρή άσκηση με Τους συλλόγους για να γνωρίζουν όλοι ποιες κοινές ενέργειες θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς ώστε να εκκενωθούν σε χρόνο ρεκόρ όλοι οι χώροι.
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζηπ που πήρε και την πρωτοβουλία, τόνισε με νόημα στους συμμετέχοντες, «Μόνο με κοινές προσπάθειες, συντονισμό ενεργειών αλλά και την συμμετοχή όλων μας, φορέων και κατοίκων θα καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για    επιτυχημένες και ασφαλείς  Γιορτές παλιάς Ξάνθης.
Για να καταλήξει ως εξής: «…μέσα από διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία θα διασφαλίσουμε ώστε οι εκδηλώσεις μας θα προσφέρουν στους επισκέπτες στιγμές ξεγνοιασιάς διασκέδασης και ασφαλείς συνθήκες . Θα επισκεφτώ πυροσβεστική και αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η  μέχρι στιγμής συνεργασία μας πάντως ήταν και είναι σε άριστο επίπεδο και σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό, όπως σας ευχαριστώ και για την σημερινή συμμετοχή σας».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »