*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιουλίου

See Through Νέα Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Πολιτισμού η Δέσποινα Παρτσαλίδου...Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

10 Ιουλίου
Πέπη τον ερχόμενο Δεκέμβριο λέω αντί για την Γειτονιά του Αϊ Βασίλη, να δημιουργήσω την Γειτονιά του Μπάμπη, της Πέπης και του… Κολλάρου! Κάθε Αϊ Βασίλης θα έχει και το… «σεντούκι» του! Είσαι;
……………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών ο πολύ αγαπητός Ξανθιώτης επιχειρηματίας πλεκτών Δήμος Αλεξιάδης. Και μαζί του φεύγει και μια μεγάλη εποχή στην πλεκτοβιομηχανία της Ξάνθης.
Το μεσημέρι της Κυριακής (12.00) συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον Δήμο στην τελευταία του κατοικία με δάκρυα στα μάτια, συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό του,
……
*Ο Δήμος Αλεξιάδης, ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, με πολλά όνειρα και οράματα, με πάθος για την Ξάνθη κερδίζοντας την εκτίμηση όλων των Ξανθιωτών. Καλό του ταξίδι.
……
*Κι ένα μικρό σχόλιο....Μήπως θα πρέπει άμεσα να γίνει απολύμανση στις Εντατικές κλινικές των Νοσοκομείων, εφόσον υπάρχουν θάνατοι απο κάποιον ιό;
...... 

*Νέα αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού στη θέση της πετυχημένης Αλεξίας Γκιρτζίκη απο σήμερα αναλαμβάνει η γνωστή δικηγόρος Δέσποινα Παρτσαλίδου με αρμοδιότητες στα αθλητικά και πολιτιστικά θέματα. Παράλληλα θα ασκεί καθήκοντα Προέδρου και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 
Καλή της επιτυχία. ΄Άλλωστε μεγάλη επιτυχία έχει ξαναπεράσει απο την συγκεκριμένη θέση.
.....
*Ποδοσφαιρικό ερώτημα από τον αθλητικογράφο Γιάννη Τσιλιγγιρίδη. Πότε θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ Α.O. ΞΑΝΘΗ η πρόσληψη του εξαίρετου ορθοπεδικού Γιάννη Πετκίδη; Ρωτάει…
-Sorry αλλά κάθε μέρα με τον Άρη Πιαλόγλου και τον Γιάννη Παπαδημητρίου είσαι… Γιατί δεν τους ρωτάς και απευθύνεις το ερώτημά σου από το fb;
…..
*Επίσης ο Γιάννης Τσιλιγγιρίδης μας ενημέρωσε ότι ο νεοαποκτηθείς Τζέφρι Σαρπόνγκ πήρε την φανέλα με το νούμερο 7, κάνοντας και το παρακάτω σχόλιο:
-Ο επόμενος που έρχεται λέτε να πάρει το 13;
-Ότι νούμερο Γιάννη θέλει, ας το πάρει… Αρκεί να είναι καλός παίχτης.
……
*Όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου Ελένη Πολυχρονιάδου, τελικά «Η Γιορτή στη Βρύση» που θα πραγματοποιούνταν στην πλατεία Τοξοτών την Παρασκευή 6 Ιουλίου, τελικά λόγω του καιρού αναβλήθηκε  για την Παρασκευή 13-07-2018.
……
*Μέχρι στιγμής μόνο η Ξάνθη έχει δείξει ενδιαφέρον να εντάξει στη δύναμή τον Βασίλη Τοροσίδη να κλείσει εδώ την καριέρα του. Ο ποδοσφαιριστής πάντως έχει μείνει ελεύθερος απο την Μπολώνια...
.....
*O Αναστάσιος Τσορλίδης αηδιασμένος.
Οι Μακεδονομάχοι φίλοι μου της ΝΔ που εδώ και ένα μήνα χλευάζουν (+με ύβρεις) την Κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, σήμερα χαιρετίζουν την απόφαση της Θεοδώρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη το γένος Χριστοφοράκου να παραβρεθεί στην αυριανή εκδήλωση του ουρακοτάγκου Ερντογάν και του τσίρκου του !!!
Πάνω απ’ όλα το κόμμα !!!
Εύγε!
…..
*Ενημέρωση από το Dyslexia Xanthi για κάθε ενδιαφερόμενο:
Όσοι γονείς έχουν παιδιά που έδωσαν για στρατιωτικές σχολές και έπιασαν τα μόρια, αλλά στην διαδικασία της δοκιμασίας των ψυχομετρικών, ενώ ήταν επιτυχόντες, τους απέρριψαν λόγω προφορικής εξέτασης, να στείλουν mail στην ομοσπονδία για να κάνουν ομαδική δικαστική παρέμβαση.
dyslexiagoneis@gmail.com

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
Επειδή εκτός από υποκρισία είναι και εμπαιγμός απέναντι στη νοημοσύνη του λαού να βγαίνει μετά… Χριστόν Προφήτης και κάνουν τους κριτές, όπως κάνουν συνεχώς Φανουράκηδες και Ανταμπούφης..!
Εμείς ειδικά για το θέμα της παιδικής χαράς της Κυψέλης και με βάση τα ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ τον Μάρτιο του 2014 και τον Απρίλιο του 2015, προκαλούμε τους συγκεκριμένους κυρίους αλλά και όποιον άλλον θέλει, να κουβεντιάσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ για το συγκεκριμένο θέμα από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο…! Και φυσικά πρώτο και καλύτερο και τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που ως συνήθως κρύβεται και πάλι, διότι πάντα οι άλλοι φταίνε για όλα μέσα στο Δήμο Ξάνθης και ποτέ ο ίδιος..!
Προκειμένου να φανούν οι ευθύνες και των μεν αλλά και των δε (δηλαδή των νυν διοικούντων του Δήμου Ξάνθης και κυρίως του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης που δεν βάζει πουθενά... υπογραφή!!! Και όλα τα έχει φορτώσει στον αντ’ αυτού Αντιδήμαρχο Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο!!!  Θέμα βέβαια για το οποίο θα επανέρθουμε).
 Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης
Με την παρούσα επιστολή, η «Άρσις» - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης για την προσφορά ξηρών τροφίμων και βρεφικών ειδών για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων από την πόλη Αφρίν της Συρίας.
Τα είδη διατέθηκαν ήδη στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στη Αλεξάνδρεια και στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών. Με την υποστήριξή σας, το 25ετές έργο της «Άρσης» σταθεροποιείται και δυναμώνει ακόμη περισσότερο, προσφέροντας ζωτικής σημασίας υπηρεσίες αρωγής σε παιδιά και νέους σε κίνδυνο, καθώς και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Κινέζικη βραδιά του εργαστηρίου Tai chi chuan
Ανοιχτή σε όλους βραδιά με κινέζικες γεύσεις διοργανώνει το βράδυ (20.30) της Τετάρτης 11 Ιουλίου στη brasserie “La terra” το εργαστήρι tai chi chuan της Φ.Ε.Ξ., με σκοπό να τιμήσει τους χορηγούς και υποστηρικτές του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Tai Chi Chuan «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης» 2018 που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην Ξάνθη.
Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα ακόλουθα:
Αποτιμώντας το φετινό φεστιβάλ μας αλλά και την ανεκτίμητη στήριξη όλων όσων συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης που κάθε χρόνο μεγαλώνει και φιλοξενεί σημαντικά πρόσωπα στο χώρο του taichi, αισθανόμαστε ως εργαστήρι την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Με χαρά προσκαλούμε όλους τους χορηγούς μας, τα μέλη και τους φίλους του εργαστηρίου μας σε ένα... ταξίδι στις γεύσεις της Άπω Ανατολής με προορισμό την Κίνα! Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους τους ξανθιώτες που θα ήθελαν να απολαύσουν την κινεζική κουζίνα σε μία διαφορετική καλοκαιρινή βραδιά στη καρδιά της πόλης μας και στον καλαίσθητο χώρο της brasserie “La terra”.

Θλιβερές εικόνες: Δύο νεκρές χελώνες σε παραλίες της Θράκης
Δύο νεκρές χελώνες του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκαν σε παραλίες της Θράκης με διαφορά λίγων ημερών.
Η πρώτη εντοπίστηκε σε παραλία του Προφήτη Ηλία του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών. Την βρήκαν οι λουόμενοι στην ακτή, όπου την ξέβρασε το κύμα. Επίσης, μία ακόμη θαλάσσια χελώνα του ίδιου είδους, εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή στην παραλία Πόρτο Μόλο στο νομό της Ξάνθης. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Καβάλα: Άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο  μήνα…Ιούλιο!
Καλά Χριστούγεννα εν μέσω... Ιουλίου!
Οκ, μπορεί να  ο καιρός να έχει «ψυχολογικές» μεταπτώσεις και να ρίχνει καταιγίδες και χαλάζι στην «καρδιά» του καλοκαιριού, αλλά αυτό που αντίκρισαν οι κάτοικοι και ταξιδιώτες στην μακρινή Καβάλα  δεν εξηγείται!
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο kavalapost.gr, εκεί όπου φιλοξενούνται και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, το βράδυ του Σαββάτου, περίπου στις 10 το βράδυ, κάποιος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ελευθερίας!
Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι περαστικοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αντικρίζοντας αυτό το θέαμα.


Τουρκία: Η λίρα κατρακυλάει μετά τον διορισμό του γαμπρού του Ερντογάν
 Η τουρκική λίρα απώλεσε σχεδόν το 3,5% της αξίας της έναντι του δολαρίου περί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση του διορισμού του γαμπρού του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον θώκο του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας.
Η ισοτιμία της νέας τουρκικής λίρας είχε υποχωρήσει στο 4,7:1 έναντι του δολαρίου περί τις 24:00 (ώρα Ελλάδας) εν σχέσει με την τιμή της μία ημέρα νωρίτερα, λίγες ώρες αφότου ο Ερντογάν ανακοίνωσε τον διορισμό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, του συζύγου της μεγαλύτερης κόρης του, επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών της νέας 17μελούς κυβέρνησής του.
Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε επίσης μετά τη δημοσιοποίηση, νωρίτερα τη Δευτέρα, ενός προεδρικού διατάγματος με το οποίο ο Ερντογάν έδωσε στον εαυτό του το προνόμιο να διορίζει αναπληρωτές του διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η συναίνεση του διοικητή.
Ο Αλμπαϊράκ αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με τον πληθωρισμό αυξημένο, το νόμισμα να υφίσταται καθίζηση και μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών λογαριασμών, παρά τη στιβαρή ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας.
Οι αγορές, που ανησυχούν για τις πιέσεις του Ερντογάν στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα, μοιάζουν να εκδήλωσαν έτσι την αποδοκιμασία τους για τον διορισμό.
Το τουρκικό νόμισμα πέφτει εδώ κι εβδομάδες, με οικονομολόγους να προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου υπερθέρμανσης της οικονομίας.
Ειδικοί κρίνουν ότι η τουρκική κεντρική τράπεζα πρέπει να πάρει μέτρα, ιδίως να αυξάνει πιο συχνά τα επιτόκιά της, όμως ο πρόεδρος Ερντογάν εναντιώνεται σθεναρά στην ιδέα αυτή.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »