*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιουλίου

"ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ Θ. ΗΛΙΑΔΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

16 Ιουλίου
Θύμα επίθεσης από τον υιό του Αντιδημάρχου Ξάνθης Θ. Ηλιάδη μεσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στη κεντρική πλατεία, έπεσε το βράδυ της Κυριακής ο Επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία Δημοτών” Μανώλης Φανουράκης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Φανουράκη στον Γ. Σιδηρόπουλο, δέχτηκε απο τον δράστη δυο γροθιές και μεταφέρθηκε στην Χειρουργική του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ απο την άλλη ο δράστης υποστηρίζει οτι τον χαστούκισε διότι πήγε και του ζήτησε να σταματήσει να υβρίζει τον πατέρα του και την οικογένειά του, αυτός τον ειρωνεύτηκε, του μίλησε άσχημα και του έδωσε δυο χαστούκια. 
Με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δράστης οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελέα Ξάνθης που όρισε τακτική δικάσιμο και προκαταρκτική και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.
Δικηγόρος του Μανώλη Φανουράκη ήταν ο Θανάσης Ξυνίδης και δικηγόρος του δράστη ο Κώστας Μαλάκης.
Απο τα κόμματα η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό με σκληρές εκφράσεις. Ενώ το περιστατικό καταδίκασε με δήλωσή του και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΠΟΥΛΟΥ
 
Η αποστροφή που γεννά κάθε μορφή βίας είναι δεδομένη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, καθώς επίσης και η οποιαδήποτε τυχόν απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης. Όταν αυτή κατευθύνεται σε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο δημόσιο βίο και επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα καθήκοντα που τους ανέθεσαν οι πολίτες, τότε η απερίφραστη καταδίκη της άσκησης βίας είναι υποχρέωση όλων μας.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και ταχεία επιστροφή στα καθήκοντά του.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ
Ξάνθη, 16/7/2018
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του Μ. Φανουράκη, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξάνθης, από τον υιό του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη.  Η επίθεση αυτή καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής αντιπαράθεσης  φτάνοντας στον τραμπουκισμό.
Η Δημοκρατία επιτρέπει την πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση και όχι την επιβολή τής μιας και μόνο άποψης με τη χρήση σωματικής βίας.  Η τακτική φίμωσης της διαφορετικής αντίληψης και η εξαφάνιση της οποιασδήποτε κριτικής στην άσκηση της εξουσίας από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, παραπέμπει σε άλλες εποχές, παρακράτους και ακροδεξιάς βίας.
Το ακραίο αυτό περιστατικό στη τοπική κοινωνία, έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό αντίστοιχων πρακτικών  χρήσης  βίας, σωματικής και λεκτικής, κατά των πολιτικών αντιπάλων καθώς και της διολίσθησης της ιδεολογικής αντιπαράθεσης στη μισαλλοδοξία, απειλώντας τη δημοκρατία και τους αγώνες του λαού μας γι αυτή.
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει το κόμμα της ΝΔ καθώς και το τοπικό αυτοδιοικητικό της σχήμα με επικεφαλής τον δήμαρχο, που έχουν στηρίξει, έχουν δώσει ασυλία και έχουν επιτρέψει την ανάδυση ακραίων πολιτικών πρακτικών.
Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου καταδικάζουν αυτό το νεοφασισμό που επιχειρείται να εγκατασταθεί στην κοινωνία μας.
 Απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη, η απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη και η δημόσια καταδίκη από τον κ. Δημαρχόπουλο.
Από το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »