*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

Μαχητική και δυναμική κινητοποίηση στην Ξάνθη για τη Μακεδονία, παρόντες Κώστας Μαλάκης, Κ. Γιαγτζόγλου, Ευστρατίου και πολλοί νέοι (φώτο)

11 Ιουλίου







 







Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν το απόγευμα της Τρίτης πολίτες  που διαμαρτύρονται για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και την παραχώρηση του όρου «Βόρεια Μακδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης σχετικά με το Μακεδονικό ζήτημα.
Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ελευθερίας όπου μίλησαν εκπρόσωποι Παμακεδονικών Οργανώσεων, ενώ στη συνέχει ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της Ξάνθης όπου τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή..." και τον Εθνικό Ύμνο. 
Μάλιστα αυτήν την φορά ήταν και πολλοί οι επώνυμοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τους, αφού το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης και πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαλάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Κυριακίδης, ο γνωστός δικηγόρος Περιστέρης Μαλάκης, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μπάμπης Ευστρατίου, ο πρώην αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Γιαγντζόγλου, ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης Δημήτρης Γεωργιάδης  και πολύκς κόσμος.
Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναξαν συνθήματα, όπως «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» και «Η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ παράλληλα καλούσαν τον κόσμο που δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση να ενταχθεί στο συλλαλητήριό τους και να σταματήσει να παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις.
Σημειώνεται οτι για μια ακόμη φορά η πορεία σταμάτησε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και συνεχίστηκε στην Παναγή Τσαλδάρη κι όχι στην Βασ. Κωνσταντίνου, προκειμένου να μη συναντηθεί με αριστεριστές στο ύψος των Προκάτ της Πολυτεχνικής Σχολής. 
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί οτι αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη και πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο αυτή της Τρίτης 10 Ιουλίου αναμφισβήτητα ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλά και πιο μαχητική. 
Σε όγκο πάντως η χθεσινή κινητοποίηση αναμφισβήτητα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη, αφού συμμετείχαν σε αυτήν πάνω απο 1000 άτομα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων. 





 










Share this

Related Posts

Previous
Next Post »