*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Ιουλίου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; Επί…δυο μέρες συνέχεια, βγάζουν και ξαναβάζουν την…πόρτα στην Παιδική χαρά της Κυψέλης!

07 Ιουλίου
Αλήθεια, που κατέληξε η πρώτη προκαταρτική της Εισαγγελίας Ξάνθης για τις κακοτεχνίες και το πρώτο «πέσιμο» της πόρτας επάνω σε αυτοκίνητο τον Μάρτιο του 2014;
ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ;
*Απίστευτο. Η διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης κ.Πόπη Τζανόγλου, επέβλεπε χθες το… συνεργείο που ξανατοποθέτησε μέσα σε δυο μέρες για δεύτερη φορά την πόρτα! Άφαντος από παντού ο Δήμαρχος!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα δικαιωνόμαστε! Αλλά και πόσο άνετα συνεχίζει δυστυχώς ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος να «εμπαίζει» και τώρα την νοημοσύνη ανθρώπων που του έχουν δώσει «ψυχή» και δεν τους ενδιαφέρει η διγλωσσία, η αναξιοπιστία και το… «σεντούκι» του!
Αναφέρομαι στην περιβόητη ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ της Κυψέλης!!! Έργο το οποίο πήρε η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ της κυρίας Μαρίας Νάσκου επί Δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη και… συμπτωματικά τη περίοδο που κατασκευάζονταν μάλιστα, είχε ταμπέλα… εργοτάξιο… ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ!
Η συγκεκριμένη λοιπόν Παιδική Χαρά ευθύς εξ’ αρχής, εμφάνισε τρομερές κακοτεχνίες με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι πολίτες της περιοχής, τον Μάρτιο του 2014, (Δήμαρχος Ξάνθης ο Λάκης Στυλιανίδης με αντ΄αυτού αντιδήμαρχο τον Δημήτρη Μπένη), διότι τα κάγκελα και η κεντρική πόρτα της, ουκ ολίγες φορές βρέθηκαν στο… πεζοδρόμιο, όπου σε μια περίπτωση μάλιστα η πόρτα πλάκωσε ένα... παρκαρισμένο αυτοκίνητο! Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε, τον Μάρτιο του 2014!!! Με τους πολίτες να πηγαίνουν και να διαμαρτύρονται την περίοδο εκείνη στην τότε δημοτική αρχή του Δήμου Ξάνθης…
Το κακό όμως δεν σταμάτησε εδώ… Αφού ενώ είχε απαγορευτεί η είσοδος και λειτουργία των Παιδικών χαρών στο Δήμο Ξάνθης (σ.σ. Όπως και σε όλη την Ελλάδα), περιέργως τα παιδιά μπαίνανε και παίζανε κανονικά στην συγκεκριμένη παιδική χαρά!
Μάλιστα τον Απρίλιο του 2015 (Δήμαρχος ο Δημαρχόπουλος πλέον), όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης, έκανε ο ίδιος περιπολίες με το μαύρο τζιπ του Δήμου μέχρι αργά το βράδυ βάζοντας στην οροφή και… φάρο!!!!
-Μιλάμε δηλαδή για κωμικοτραγικές καταστάσεις!  Που είναι καταγεγραμμένες στον Τύπο της εποχής…


ΔΙΕΤΑΧΘΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΞΑΝΘΗΣ!
Αποτέλεσμα των παραπάνω αποκαλύψεων από τα ΜΜΕ ήταν να διαταχτεί από την Εισαγγελία Ξάνθης προκαταρκτική και να καταθέσει μάλιστα τα στοιχεία του εκδότης τοπικής εφημερίδας που μένει στη συγκεκριμένη γειτονιά και έκανε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
-Τι αποτέλεσμα είχε εκείνη η Εισαγγελική έρευνα δεν γνωρίζουμε ή αν πήγε τελικά η υπόθεση στο αρχείο. Ωστόσο πόρτα της Παιδικής χαράς που τότε είχε πέσει σε αυτοκίνητο και στο πεζοδρόμιο την περίοδο του 2014, την Τετάρτη 4 Ιουλίου έπεσε και τραυμάτισε σοβαρά ένα 8χρονο παιδάκι, οι γονείς του οποίου πέρα από την ψυχική οδύνη, ακόμη ταλαιπωρούνται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου ευτυχώς εκτός από το σπασμένο του χεράκι, δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα! Στο ερώτημα αν πήρε τους γονείς ένα τηλέφωνο  ο Δήμαρχος Ξάνθης προκειμένου να ενδιαφερθεί για την πορεία της υγείας του κλπ απάντηση δεν πήραμε προς το παρόν από κανέναν…
Το μόνο που πληροφορηθήκαμε…
-Ο κύριος Δημαρχόπουλος  έδωσε εντολή να γίνει… ΕΔΕ προφανώς γιατί «όλοι φταίνε πάντα για ότι συμβαίνει στο Δήμο Ξάνθης, πλην του… ιδίου!
-Και μάλλον για το πέσιμο της συγκεκριμένης πόρτας θα έφταιγε κάποιος… φύλακας ή το… 8χρονο παιδάκι που θα έγινε… κουταλιανός και την… γκρέμισε!
(σ.σ. Η δική μας έρευνα λέει πάντως ότι έσπασε το ροδάκι και γι΄αυτό έπεσε η συγκεκριμένη πόρτα…)
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΡΘΕ 
Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ
Κάποια στιγμή λοιπόν, χάσαμε τα «ίχνη» της συγκεκριμένης Παιδικής Χαράς. Και παρά την προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης τι έγινε με εκείνες τις «κακοτεχνίες» που είχε εντοπίσει ο Τύπος, ποιος τις πλήρωσε, ποιος παρέλαβε το έργο για να πληρωθεί ο εργολάβος… συναντήσαμε ΤΟΙΧΟ από τον κύριο Δημαρχόπουλο!
Μέχρι που στις  07/06/2018 ήρθε το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης που μας ενημέρωσε ότι… ήρθε το σήμα πιστοποίησης της εν λόγω Παιδικής χαράς της Κυψέλης και –τι ειρωνεία-έκλεινε ως εξής:
«Η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα όλων μας»!!!
Ιδού τι ανέφερε το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης πριν 28 μέρες περίπουι:
Σήμα πιστοποίησης και στην παιδική χαρά της Οδυσσέως
 
Ακόμη μία παιδική χαρά, αυτή την φορά στην περιοχή της Κυψέλης, στο τέρμα της οδού Οδυσσέως, έλαβε το ειδικό σήμα πιστοποίησης από το Υπουργείο και είναι πλέον απόλυτα εναρμονισμένη με την σχετική νομοθεσία, τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, για τους μικρούς επισκέπτες, αφού διαθέτει πιστοποιημένα όργανα, πρότυπο δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό.
Η εν λόγω παιδική χαρά είναι η έβδομη (7) κατά σειρά και έρχεται να προστεθεί στις ήδη έξι (6) εγκεκριμένες με το ειδικό σήμα πιστοποίησης που χορηγεί το Υπουργείο και συγκεκριμένα τις δύο παιδικές χαρές στην οδό Σάρδεων, στην Καλλιθέα, στην Παλιά Χρύσα, στα Κιμμέρια και στη Σταυρούπολη.
Επίσης με την ολοκλήρωση ελέγχου των σχετικών φακέλων από το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο εκταμιεύθηκε ήδη ποσό 200.000 ευρώ στο Δήμο μας για τις παιδικές χαρές.
Δημοπρατήθηκε ακόμη η αποκατάσταση των δυο παιδικών χαρών, αυτή της κεντρικής πλατείας και του πάρκου του Ευμοίρου και έχουν υποβληθεί για έγκριση η ανάπλαση των παιδικών χαρών του πάρκου της Κυψέλης, της Μεξικάνας, του πάρκου Διοικητηρίου, του πάρκου Μεγ. Αλεξάνδρου, καθώς και του Δημοτικού Κήπου (Παπάκια).
Οι παιδικές χαρές καλύπτουν μέρος των αναγκών για αναψυχή, παιχνίδι και στιγμές χαλάρωσης τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους.
Η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα όλων μας Απο το γραφείο τύπου του Δήμου Ξάνθης».
-Επισκεφθήκαμε την Παιδική χαρά και για να είμαστε ειλικρινείς, χαρήκαμε με την ανάπλασή της και το πώς έγινε…γράψαμε μάλιστα και διθυράμβους!
Πόσο κόστισε όμως ΣΥΝΟΛΙΚΑ; Διότι το αρχικό έργο ήταν προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Για να πάρει πιστοποίηση πόσες χιλιάδες ευρώ έδωσε επί πλέον ο Δήμος Ξάνθης;
Περιμένουμε να το πει ο ίδιος ο Δήμος…
ΞΑΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ
Με το που πήραμε λοιπόν το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης και αφού στείλαμε ρεπόρτερ και φωτογράφισε τα νέα παιχνίδια και την πανέμορφη ανάπλασή της, ξαναπαίρνουμε τηλέφωνο στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον ξαναρωτάμε!!!
-Τι έγινε με… τα κάγκελα της περίφραξης, τι έγινε με την πόρτα που είχε πέσει τον Μάρτιο του 2014 επάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο; Ποιος αποκατέστησε εκείνες τις κακοτεχνίες. Η ίδια η κατασκευαστική εταιρεία; Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης; Πότε πληρώθηκε το έργο και ποια επιτροπή το παρέλαβε;
Καμία ξεκάθαρη απάντηση και πάλι!!!
-Απλά ο Δήμαρχος Ξάνθης μας διαβεβαίωσε ότι τα σίδερα τώρα είναι ασφαλή, η πόρτα το ίδιο, διότι προέχει η… ασφάλεια των πολιτών»!
-Μέχρι που την Τετάρτη 4 Ιουλίου βέβαια, λίγες μέρες μετά τις «ενοχλητικές» εκείνες ερωτήσεις μας… η πόρτα της Παιδικής χαράς έπεσε και αυτή τη φορά μάλιστα, τραυματίζοντας ένα 8χρονο παιδάκι!!!Που βρίσκεται με τους γονείς του σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και νάναι καλά ο....Καρυπίδης που έδωσε το τηλέφωνό τους στον Λύρατζη να μεσολαβήσει και να τους...ηρεμήσει!
Τα συμπεράσματα για σας.Εισαγγελέας;
Πάνος Παπ.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗ 
ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ
«Ένα πάρα πολύ σοβαρό ατύχημα έγινε χθες το βράδυ στις οχτώ περίπου στην πιστοποιημένη παιδική χαρά του Δήμου Ξάνθης η οποία βρίσκεται στην Κυψέλη.
Ένας οκτάχρονος που έπαιζε στην παιδική χαρά καταπλακώθηκε από την πόρτα της παιδικής χαράς η οποία είναι περίπου 80 με 100 κιλά και τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά.
Το παιδί διεκομίστη αρχικά στον γενικό νοσοκομείο Ξάνθης στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Καβάλας και αυτήν την ώρα είναι στην παιδιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης για να εξεταστεί από παιδονευροχειρουργό.
Έχει σπάσει το δεξί του χέρι και έχει ένα χτύπημα στο κεφάλι λίγο πάνω από το μάτι.
Υπενθυμίζω η συγκεκριμένη παιδική χαρά παρουσιάστηκε από το δήμαρχο Ξάνθης και τις υπηρεσίες του ως μία από τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές οι οποίες μετά από κόπους και βάσανα υποτίθεται ότι παραδόθηκαν με ασφάλεια στους πολίτες για να τις χρησιμοποιούν.
Μετά από αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό καλούμε τον εισαγγελέα της Ξάνθης να επέμβει και να ορίσει ανεξάρτητη αρχή η οποία θα ελέγξει όλες τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά εξακολουθεί να είναι σοβαρά τα τραύματα του.»
(ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ 5-7-2018)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Δήμος Ξάνθης πήγε και έβαλε ξανά την βαριά πόρτα όπως ήταν και πριν!!! (Όλα καλά… )
Νεώτερα για το σοβαρό ατύχημα στην παιδική χαρά της Κυψέλης. Προηγήθηκε και άλλο περιστατικό την ίδια μέρα!!!! (Τι λένε όσοι ήταν μπροστά!)
Ρε παιδιά ή θα μας τρελάνουν αυτοί ή είμαι εγώ ο παλαβός. Χθες βράδυ έπεσε η βαριά πόρτα της παιδικής χαράς στο κεφάλι ενός παιδιού 8 χρονών και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπάσιμο στο ένα χέρι και σήμερα αφού γράψαμε για το περιστατικό τι έκαναν οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης; Πήγαν και ξανακρέμασαν την πόρτα στην ίδια θέση… ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΚΟΥΣ; Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει;
Ρωτάω αλλά πιστεύω ότι δεν θα πάρω απάντηση… απλά πείτε μου κι εσείς έτσι έπρεπε να γίνει να πάνε να σηκώσουν την πόρτα να την βάλουν στην θέση της και όλα καλά;
Πέρα από όλα αυτά οι ευχές όλων μας να γίνει σύντομα καλά το παιδί που είναι στο παίδων στην Θεσσαλονίκη».
(ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ-5/7/2018)

ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
ΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ!
1.Η εμπάθεια και οι διαφορές του… «Διαμορφωτή κοινής γνώμης Σταύρου Καρυπίδη με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο, ούτε μας αφορούν, ούτε και μας ενδιαφέρουν. Ο εν λόγω «εκδότης» και πρώην ηλεκτρολόγος της ΣΕΒΑΘ, σήμερα είναι κατά του κυρίου Δημαρχόπουλου και αύριο είναι στο… γραφείο του μες την καλή χαρά και οι δυο. Κάτι ανάλογο άλλωστε έκανε και με τον Δημήτρη Μπένη. Ενδιαφέρουν όμως σίγουρα αυτά που συνειδητά και σκόπιμα ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ!
2. Ποιά είναι λοιπόν αυτά:
-Η Παιδική χαρά πήρε πιστοποίηση λειτουργίας με βάση (κυρίως) τα παιχνίδια και  τον εσωτερικό της χώρο. Υποτίθεται η περίφραξη, δηλαδή τα κάγκελα και η πόρτα ήδη είχαν... παραληφθεί για να πληρωθεί στον εργολάβο το έργο! Και είχε πιστοποιηθεί η ασφάλειά τους.
3.Δεν μας λέει λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος, ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ξάνθης που επί των ημερών του κατασκευάστηκε και παραδόθηκε η συγκεκριμένη Παιδική Χαρά. Σίγουρα πάντως όχι ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος.
4.Ποια κατασκευαστική εταιρεία κατασκεύασε την συγκεκριμένη Παιδική χαρά, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ; Ποια είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας και με ποιόν πρώην αντιδήμαρχο ήταν συνέταιρος σε άλλη κατασκευαστική εταιρεία. Τι σχέση έχει με το έργο ενοποίησης πλατειών;
5.Ποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και τίνος δημοτικού συνδυασμού ήταν ο επιβλέπων το συγκεκριμένο έργο της Παιδικής χαράς.
6.Ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής του Δήμου Ξάνθης που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ και ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ το συγκεκριμένο δημοτικό έργο την περίοδο εκείνο προκειμένου να πληρωθεί η κατασκευαστική εταιρεία;
7.Ποιοι οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης που πριν υπογράψουν την παραλαβή του, ήλεγξαν φυσικά και την πόρτα αλλά και τα γύρω κάγκελα της περίφραξης της συγκεκριμένης Παιδικής Χαράς.
8.Πότε πληρώθηκε η κατασκευαστική εταιρεία το συγκεκριμένο έργο από τον Δήμο Ξάνθης;
8.Ποιος ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ τις κακοτεχνίες που είχαν αποκαλυφθεί με τα κάγκελα της περίφραξης και την πόρτα;
9.Πόσες χιλιάδες ευρώ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ πλήρωσε ο Δήμος Ξάνθης με Δήμαρχο τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο προκειμένου να πάρει πιστοποίηση λειτουργίας η εν λόγω Παιδική χαρά και να αναγγελθεί με τέτοιους διθυράμβους στις 7-6-2018 για να… πέσει τελική η πόρτα στις 4/7/2018
Περιμένουμε τις απαντήσεις.
Π.Π. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »