*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουλίου

Γιατί Καρυπίδη «κρύβεις» την αλήθεια; Ποια εταιρεία και με ποιόν Δήμαρχο κατασκεύασε την Παιδική χαρά της Κυψέλης; Ποια μέλη την παρέλαβαν για να πληρωθεί η εταιρεία;

05 Ιουλίου
Πεσμένα τα...κάγκελα και η πόρτα στο πεζοδρόμιο στην Παιδική χαρά της Ζαλόγγου, αλλά επί Δημαρχίας Στυλιανίδη τον Μάρτιο του....2014!!! 
Ο....Διαμορφωτής κοινής γνώμης Σταύρος Καρυπίδης. Έγραψε μόνο αυτά που... τον "βολεύουν"!
 


*Σπασμένα κάγκελα και πάλι αλλά τον....Μάρτιο 2014!


*Η πόρτα της συγκεκριμένης Παιδικής Χαράς όπως είχε αποκαλύψει ο Σταύρος Μωραϊτης στις 31/3/2014, είχε ξαναπέσει αλλά σε….παρκαρισμένο αυτοκίνητο! Και η απάντηση του Δήμου Ξάνθης ήταν τότε….απαγορεύεται εκεί το…παρκάρισμα!
Με την Παιδική Χαρά της Κυψέλης επί της οδού Ζαλόγλου, έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν (επί Δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη), ουκ ολίγες φορές, όταν και πάλι πόρτες και κάγκελα…έπεφταν στα πεζοδρόμια και οι γείτονες έρχονταν και μας διαμαρτύρονταν! Μιλάμε για τον Μάρτιο του 2014!!!
Μάλιστα την περίοδο εκείνη μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έκανε, κάλεσαν οι Εισαγγελείς να καταθέσει για το συγκεκριμένο έργο και τις τότε κακοτεχνίες και τον εκδότη της «Αδέσμευτη» Σταύρο Μωραϊτη!
Πράγματι λοιπόν η συγκεκριμένη Παιδική Χαρά πρόσφατα πήρε πιστοποίηση που αφορά όμως κυρίως τα παιχνίδια που έχουν τοποθετηθεί μέσα σε αυτήν και λιγότερο την πόρτα και τα κάγκελα που είχαν κατασκευαστεί επί Δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη και κάθε τόσο…έπεφταν στο δάπεδο!
Από κει και μετά όμως, το συγκεκριμένο έργο επαναλαμβάνουμε οτι, κατασκεύασε συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία που για να πληρωθεί από τον Δήμο Ξάνθης, υπέγραψε η αρμόδια ΕΠΙΤΡΟΠΗ παραλαβής του έργου! Που πιστοποίησε φυσικά και την…καλή εκτέλεση του έργου, διότι άλλως δεν μπορούσε να πληρωθεί ο εργολάβος!!!
Επί της ουσίας ωστόσο.
Όπως αποκάλυψε λοιπόν ο εκδότης, δημοσιογράφος, βιντεοσκόπος και…Διαμορφωτής κοινής γνώμης Σταύρος Καρυπίδης, στην συγκεκριμένη Παιδική χαρά έγινε την Τετάρτη «Σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μάλιστα σοβαρά ένα οκτάχρονο παιδάκι που διεκομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καβάλας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!
Ο εν λόγω λοιπόν…Διαμορφωτής κοινής γνώσης και πρώην ηλεκτρολόγος της ΣΕΒΑΘ Σταύρος Καρυπίδης, στο…περισπούδαστο αποκαλυπτικό άρθρο του, αναφέρει χαρακτηριστικά επί λέξη:
«Ένα πάρα πολύ σοβαρό ατύχημα έγινε χθες το βράδυ στις οχτώ περίπου στην πιστοποιημένη παιδική χαρά του Δήμου Ξάνθης η οποία βρίσκεται στην Κυψέλη.
Ένας οκτάχρονος που έπαιζε στην παιδική χαρά καταπλακώθηκε από την πόρτα της παιδικής χαράς η οποία είναι περίπου 80 με 100 κιλά και τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά.
Το παιδί διεκομίστη αρχικά στον γενικό νοσοκομείο Ξάνθης στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Καβάλας και αυτήν την ώρα είναι στην παιδιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης για να εξεταστεί από παιδονευροχειρουργό.
Έχει σπάσει το δεξί του χέρι και έχει ένα χτύπημα στο κεφάλι λίγο πάνω από το μάτι.
Υπενθυμίζω η συγκεκριμένη παιδική χαρά παρουσιάστηκε από το δήμαρχο Ξάνθης και τις υπηρεσίες του ως μία από τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές οι οποίες μετά από κόπους και βάσανα υποτίθεται ότι παραδόθηκαν με ασφάλεια στους πολίτες για να τις χρησιμοποιούν.
Μετά από αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό καλούμε τον εισαγγελέα της Ξάνθης να επέμβει και να ορίσει ανεξάρτητη αρχή η οποία θα ελέγξει όλες τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά εξακολουθεί να είναι σοβαρά τα τραύματα του.
Η συνέχεια του ρεπορτάζ: 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Δήμος Ξάνθης πήγε και έβαλε ξανά την βαριά πόρτα όπως ήταν και πριν!!! (Όλα καλά… )
Νεώτερα για το σοβαρό ατύχημα στην παιδική χαρά της Κυψέλης. Προηγήθηκε και άλλο περιστατικό την ίδια μέρα!!!! (Τι λένε όσοι ήταν μπροστά!)
Ρε παιδιά ή θα μας τρελάνουν αυτοί ή είμαι εγώ ο παλαβός. Χθες βράδυ έπεσε η βαριά πόρτα της παιδικής χαράς στο κεφάλι ενός παιδιού 8 χρονών και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπάσιμο στο ένα χέρι και σήμερα αφού γράψαμε για το περιστατικό τι έκαναν οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης; Πήγαν και ξανακρέμασαν την πόρτα στην ίδια θέση… ΔΗΜΑΧΡΕ ΑΚΟΥΣ; Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει;
Ρωτάω αλλά πιστεύω ότι δεν θα πάρω απάντηση… απλά πείτε μου κι εσείς έτσι έπρεπε να γίνει να πάνε να σηκώσουν την πόρτα να την βάλουν στην θέση της και όλα καλά;
Πέρα από όλα αυτά οι ευχές όλων μας να γίνει σύντομα καλά το παιδί που είναι στο παίδων στην Θεσσαλονίκη».
ΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΑΛΥΨΕΙ» ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ!
 
1.Η εμπάθεια και οι διαφορές του εν λόγω….»Διαμορφωτή κοινής γνώμης Σταύρου Καρυπίδη με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο, ούτε μας αφορούν, ούτε και μας ενδιαφέρουν. Ο εν λόγω «εκδότης» όπως επίσης αυτοπροβάλλεται και πρώην ηλεκτρολόγος της ΣΕΒΑΘ, σήμερα είναι κατά του κυρίου Δημαρχόπουλου και αύριο είναι στο…γραφείο του μες την καλή χαρά και οι δυο.  Ενδιαφέρουν όμως σίγουρα αυτά που συνειδητά και σκόπιμα ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ!
2.Ποιά είναι λοιπόν αυτά:
-Η Παιδική χαρά πήρε πιστοποίηση λειτουργίας με βάση (κυρίως) τα παιχνίδια και  τον εσωτερικό της χώρο. Υποτίθεται η περίφραξη, δηλαδή τα κάγκελα και η πόρτα ήδη...παραληφθεί για να πληρωθεί στον εργολάβο το έργο! .
-Δεν μας λέει λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος, ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ξάνθης που επί των ημερών του κατασκευάστηκε και παραδόθηκε η συγκεκριμένη Παιδική Χαρά. Σίγουρα πάντως όχι ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος,.
-Ποια κατασκευαστική εταιρεία κατασκεύασε την συγκεκριμένη Παιδική χαρά, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ; Ποια είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας και με ποιόν πρώην αντιδήμαρχο ήταν συνέταιρος σε άλλη κατασκευαστική εταιρεία.Τι σχέση έχει με το έργο ενοποίησης πλατειών;
-Ποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και τίνος δημοτικού συνδυασμού ήταν ο επιβλέπων το συγκεκριμένο έργο της Παιδικής χαράς. Επιβλέπων και στα υλικά κατασκευής αλλά και στην περίφραξη και πόσο...ασφαλή ήταν τα κάγκελα και η πόρτα; 
-Ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής του Δήμου Ξάνθης που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ και ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ το συγκεκριμένο δημοτικό έργο την περίοδο εκείνο προκειμένου να πληρωθεί η κατασκευαστική εταιρεία; 
-Ποιοι οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης που πριν υπογράψουν την παραλαβή του, ήλεγξαν φυσικά και την πόρτα αλλά και τα γύρω κάγκελα της περίφραξης της συγκεκριμένης Παιδικής Χαράς. Γιατί τα δημοτικά έργα δεν τα παραλαμβάνουν φυσικά οι Δήμαρχοι…
-Πότε πληρώθηκε η κατασκευαστική εταιρεία το συγκεκριμένο έργο από τον Δήμο Ξάνθης;
-Ποιος ολοκλήρωσε τις κακοτεχνίες που είχαν αποκαλυφθεί με τα κάγκελα της περίφραξης και την πόρτα;
-Ποιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών έκανε…περιπολίες στη Παιδική χαρά της Κυψέλης με μαύρο τζιπάκι και έναν…φάρο την περίοδο που συνέβαιναν βανδαλισμοί στη συγκεκριμένη Παιδική χαρά και έμπαιναν μέσα τα παιδιά, διότι τα…κάγκελα…λύγιζαν εύκολα κι ο καθένας μπορούσε να μπει μέσα;
-Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις από τον…σπουδαίο αυτόν δημοσιογράφο και….διαμορφωτή Κοινής γνώμης που κάποτε είχε το θράσος να συκοφαντήσει με ανάρτησή του και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλη Φανουράκη, παίζοντας καθαρά προσωπικά του παιχνίδια και μετά του....ζητούσε συγνώμες όπως έκανε άλλωστε και με τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου!
-Κι όσο για την «σιωπή» και «ανοχή» του Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου σε παρόμοια δημοσιεύματα; Αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο...Εμείς ήδη του διαμηνύσαμε αφού δεν μπορεί, μόνος του να παραιτηθεί και να ζητήσει απο τους μέντορές του να τον..."απαλλάξουν" για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση...
Εμείς περιμένουμε ΑΠΛΑ τις απαντήσεις του κ.Σταύρου Καρυπίδη στα παραπάνω ερωτήματά μας, για τον απλούστατο λόγω ότι ενώ ΓΝΩΡΙΖΕΙ την αλήθεια, συνειδητά επιχειρεί να ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ τους πραγματικούς ενόχους που ευθύνονται για το πέσιμο της βαριάς πόρτας και τον τραυματισμό του 8χρονου μαθητή….
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ Υ 2014…ΕΠΕΦΤΑΝ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΑΛΟΓΛΟΥ! ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΈΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2015!



Από τον Μάρτιο λοιπόν του 2014 και πριν, έπεφταν τα …κάγκελα της περίφραξης και η πόρτα στη συγκεκριμένη παιδική χαρά. Και τον Απρίλιο του 2015 (σ.σ. Είχε πληρωθεί η κατασκευαστική εταιρεία;), υπήρχε το ίδιο πρόβλημα με τα κάγκελα...με αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τον Τσέπελη!
Την περίοδο εκείνη λοιπόν, έγραφε ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Μωραϊτης στην «Αδέσμευτη» (31/3/2014) τα παρακάτω για την Παιδική Χαρά της Κυψέλης:
«Η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ…ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παραπάνω έργο και καθιστά επικίνδυνη τη παιδική χαρά (της Κυψέλης) είναι η περίφραξη η οποία διαλύεται ακόμη και όταν τα παιδιά παίζοντας ασκήσουν κάποια πίεση πάνω στα σίδερα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η κεντρική είσοδος της παιδικής χαράς έπεσε πάνω σε…. σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Τα δε ξεκολλημένα κάγκελα θα τα βρει κανείς διάσπαρτα μέσα στη παιδική χαρά, όπου όπως δείχνει η εικόνα είναι γεμάτη με παιδιά που παίζουν!
Και ο δήμος έχει ενημερωθεί από τους κατοίκους αλλά και η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως μας επιβεβαιώνουν οι ίδιοι!
Όμως τίποτα δεν έγινε μέχρι σήμερα!!!
Συγκεκριμένα όταν επισκεφθήκαμε τον χώρο και οι κάτοικοι που συνόδευαν τα παιδιά τους αντελήφθησαν ότι φωτογραφίζουμε τις κακοτεχνίες για την εφημερίδα μας, μας πλησίασαν, ακούγοντας ότι εκπροσωπούμε και την εφημερίδα «Αδέσμευτη», για να μας εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τη κατασκευή της συγκεκριμένης παιδικής χαράς.
(Αδέσμευτη 31/3/2014)
-Ένας Εισαγγελέας; 
Πάνος Π. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »