*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουνίου

See Through Ο Νίκος Χαλκιάς νέος διευθυντής της Ξανθίππης στις ειδήσεις...με άλλο στυλ!

04 Ιουνίου
Το 1ο βραβείο «Καλύτερης Παρουσίασης» στους 18ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες, απέσπασε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης με την θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ», που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 3 Ιουνίου!
…………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αλλαγές στη Ξανθίππη του Μάκη Τοπαλίδη που αποφάσισε να ανανεώσει το ιστορικό μαγαζί ακόμη περισσότερο και σε έμψυχο υλικό. Έτσι όπως έμαθα, όρισε νέο διευθυντή ένα εξαίρετο παιδί, τον Νίκο Χαλκιά, γνωστό και για την θητεία την στην ιστορική και δυναμική τότε ΠΥΞΙΔΑ! Καλή του επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο Νίκος Χαλκιάς, με την καθοδήγηση του Μάκη Τοπαλίδη, μπορεί να προχωρήσει ακόμη πιο ψηλά την "Ξανθίππη" και την κάνει ακόμη πιο αγαπητή στον κόσμο και κυρίως στη νεολαία.
.......
*Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Χαράλαμπου Σπυριδόπουλου. Η οικογένειά του είχε Μνημόσυνο το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
……
Η Έλενα Κουντουρά σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα για την προώθηση του τουρισμού, ξέχασε και πάλι την Ξάνθη! Ή για την…ακρίβεια, πέρασε έξω από την (Εγνατία οδός γαρ) και από την Αλεξανδρούπολη πήγε κατευθείαν στην Καβάλα…
-Για την Υπουργού Τουρισμού από τις πρωτεύουσες των 5 Νομών της ΑΜΘ φαίνεται πως υπάρχουν μόνο δυο πόλεις. Η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα! Άριστα….
-Να τέτοια κάνουν οι Υπουργοί που έκανε «μάγκες» και «μάγκισες» ο Καμμένος και κάνουν μόνο προσωπική πολιτική…
(σ.σ. Και να φανταστεί κανείς ότι την περίοδο που ήταν Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ισχυρίζονταν ότι έχει…άριστες σχέσεις μαζί της! Που να μην είχε δηλαδή…).
......
*Όπως είναι γνωστό, το τετραήμερο 24-27 Μαΐου διοργανώθηκε το Frozen Peaks-Ψυχρές Κορυφές,  μια σειρά αγώνων από 12, 42, 89 και 265 χιλιομέτρων στο Νευροκόπι Δράμας.
Διαδρομές ιδιαίτερου βαθμού δυσκολίας και κυρίως ο αγώνας Panorama 265 χιλιομέτρων όπου νικητής αναδείχτηκε ο Ξανθιώτης Αρχιλοχίας και δρομέας Σάκης Δασκαλόπουλος,  μέλος του συλλόγου Δρομέων Ξάνθης ο οποίος κατάφερε μέσα από δύσκολες καιρικές συνθήκες να τερματίσει στην πρώτη  θέση μετά από 54 ώρες.
Τον νικητή στήριξε ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Οχημάτων (BP) ΑΦΟΙ ΣΙΟΥΤΑ
……
*Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά…έξι υπουργοί θα ενημερώσουν για το χαρτοφυλάκιό τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ειδική συνεδρίαση σήμερα Τρίτη στις 4 το απόγευμα. Η ειδική συνεδρίαση θα γίνει με τη συμμετοχή των: Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη, Ανδρέα Ξανθού, Αλέξη Χαρίτση, Γιώργου Χουλιαράκη και Νάσου Ηλιόπουλου.
-Η δική μου απορία. Αφού ούτως ή άλλως, άπαντες λένε ΝΑΙ σε όλα! Προς τι η…ενημέρωση; Και να ξεφύγει κανείς…υπάρχουν και οι… αναπληρωματικοί που περιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής! Και δεν εννοώ μόνο τον  Σταύρο Θεοδωράκη…
……
*Στη σύλληψη ενός 55χρονου επαγγελματία αλιέα προέβησαν, απογευματινές ώρες της Παρασκευής, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω είχε αποπλεύσει με το υπό ιδιοκτησίας του Ε/Π-Α/Κ ''ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ'' Ν. Σαμοθράκης 22, για διενέργεια αλιευτικής δραστηριότητας, ενώ του είχε επιβληθεί απαγόρευση απόπλου. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
....
*Για κάποιους που ίσως "παρεξήγησαν" το σχόλιό μου για το 5ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης που πήρε το 1ο βραβείο θεάτρου...κι έγραψα οτι είναι το σχολείο που έβγαλε πολλά αστέρια! Απλά θα σημειώσω οτι ο αείμνηστος Χρήστος Τσόχας είχε πάρει το 1ο βραβείο θεάτρου στο ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θέατρου ,  ενώ το συγκεκριμένο σχολείο τελείωσαν ο Πρόεδρος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου, ο εκδότης μας και ιδρυτής της Θρακικής Σκηνής Πάνος Παπαδόπουλος, φυσικά η κόρη του Μαρία Παπαδοπούλου...και άλλοι πολλοί του θεάτρου. Γενικώς....
Special Olympics: Διακρίσεις του Ειδικού Επαγγελματικού 
Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης
Οι μαθητές και αθλητές και αθλήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης και ένας μαθητής από Λύκειο της πόλης συμμετείχαν με επιτυχία στους Πανελλήνιους αγώνες των SPECIAL OLYMPICS οι οποίοι διεξήχθησαν στο Λουτράκι στις 14-18 Μαίου 2018.
Οι αθλητές από την Ξάνθη απέσπασαν:
-Δύο χρυσά μετάλλια στο Badminton (Προπονητής Χ.Ιορδάνου) και στα 200 μ.
στίβου
-4 αργυρά μετάλλια, ένα στο Badminton και τρία στο στίβο
-2 χάλκινα στο στίβο
Συντονίστρια-προπονήτρια Σοφία Βαρελίδου. Οι αθλητές πήραν μέρος εκτός από τους αγώνες και σε διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις των SPECIAL OLYMPICS .
Η διεξαγωγή των αγώνων υπήρξε εξαιρετική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος γιορτάστηκε η επέτειος των 50 χρόνων από τη ίδρυσή των SPECIAL OLYMPICS.
Η “δημοσιογραφία” της πλάκας, που… πέθανε τον Νίκο Κατσαρό
Η σκανδαλώδης υποβάθμιση της ποιότητας και της αισθητικής της δημοσιογραφίας στα χρόνια του διαδικτύου, έζησε… μεγάλες στιγμές το απόγευμα της Πέμπτης.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Κατσαρού, οδήγησε “φερόμενους ως δημοσιογράφους”, να αναρτήσουν τη σχετική είδηση, με τη φωτογραφία του γνωστού αθλητικογράφου… Νίκου Κατσαρού.
Ο οποίος βεβαίως χαίρει άκρας υγείας, είδε ωστόσο τη φωτογραφία του να κυριαρχεί στη σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Ένα εξόχως χαρακτηριστικό παράδειγμα του ξεπεσμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, στα χρόνια του διαδικτύου. Εκεί όπου, μπορεί ο καθένας να κάνει τη γκάφα και το λάθος του, και στη συνέχεια να τη διορθώσει.
Μιας και, ως γνωστόν, μόνο τα γραπτά μένουν. Τα γραπτά στον έντυπο Τύπο. Γιατί στο διαδίκτυο… διορθώνονται εκ των υστέρων.
Υπήρξαν βεβαίως και εκείνοι που… δεν πήραν είδηση την γκάφα.
Θλίψη για την παρακμή της δημοσιογραφίας.
Δέσποινα Βενέδικτου
Δράση του Δήμου Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης διανέμει καλλωπιστικούς θάμνους στους πολίτες, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 και ώρα11.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Η δράση αποσκοπεί στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να συνδράμουν από κοινού στην βελτίωση της αισθητικής της πόλης μας, φυτεύοντας σε ιδιωτικούς χώρους.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το περιβάλλον κινούμενοι με μοναδικό γνώμονα την προστασία του.
Επιμορφωτική ημερίδα στην καπναποθήκη «Π» 
για τους εφήβους, διοργανώνει το ΕΕΕΕΚ Γενισέας.
Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαχείριση των σεξουαλικών αναγκών σε εφήβους και νέους με νοητική ανεπάρκεια» διοργανώνουν  την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 19.00 στην καπναποθήκη "Π" το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Γενισέας και ο σύλλογος «Οι φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης».
Η ημερίδα έρχεται σε συνέχεια παλιότερης και θα μιλήσουν ο επίκουρος καθηγητής Ειδικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Γιώργος Μπάρμπας και ο ψυχολόγος του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Δημήτρης Σιδεράς. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, η πληροφόρηση και η εκπαίδευση όσων ζουν ή και εργάζονται με ΑμεΑ (οικογένεια, φίλοι, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, στελέχη της εκπαίδευσης, νοσηλευτές, φοιτητές κ.α.).
"Κατά την ανάπτυξη του ατόμου, η βιολογική ωρίμανση συμβαίνει σε όλα τα άτομα. Εφόσον βιολογικά η ωρίμανση είναι ίδια, οι σεξουαλικές ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελούν κομμάτι της ανάπτυξής τους, όπως όλων των ανθρώπων. Ο προβληματισμός βρίσκεται στο πώς εκδηλώνεται και ικανοποιείται αυτή η ενστικτώδης ανάγκη και ποιες δεξιότητες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για τη διαχείρισή τους", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Μέχρι το τέλος Ιουλίου οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες
Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί από τον Ιανουάριο.
 «Οι πολίτες των οποίων τεμάχια περιλαμβάνονταν στην ανάρτηση δασικών χαρτών, που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο φέτος, θα μπορούν να κάνουν αντίρρηση μέχρι το τέλος Ιουλίου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM
Με αφορμή και τις ρυθμίσεις που έφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, οι οποίες εισήχθησαν στο σχέδιο νόμου "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/89/ΕΕ περί θεσπίσεως πλαισίου για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και άλλες διατάξεις" και σχετίζονται με τις παρατάσεις για τους δασικούς χάρτες ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε: «Πέρυσι ολοκληρώθηκε το 32% της κύρωσης των δασικών χαρτών και έχει ξεκινήσει η εξέταση των αντιρρήσεων γι αυτή την περσινή ανάρτηση, έτσι ώστε να φτάσουμε περίπου στο 35-36%. Φέτος έχουμε ξεκινήσει με μία ανάρτηση της τάξης του 10% και δόθηκε μία παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου γι' αυτές τις αναρτήσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι περισσότεροι από 250 Δήμοι έχουν βοηθήσει το έργο των δασικών χαρτών, ενώ δίνεται χρόνος έως τις 16 Ιουλίου 2018 και στους υπόλοιπους, που έχουν εκκρεμότητες, να ανταποκριθούν και να στείλουν όλοι οικιστικά όρια και οικιστικές πυκνώσεις. Έχουμε προβλέψει ένα πολύ χαμηλό τίμημα που μπορεί να αποπληρωθεί σε 100 δόσεις από τους αγρότες, για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν όλες τις εκτάσεις που καλλιεργούν και να μην έχουν κανένα θέμα εκκρεμοτήτων».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »