*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Ιουνίου

See Through Tα σχόλια και οι ειδήσεις της ημέρας με...άλλο στυλ! Δυο πυρκαγιές στη πόλη της Ξάνθης

21 Ιουνίου
Η τρομερή Μπέλα (δεξιά στο βάθος) με τα τρία υπέροχα κουταβάκια της, κοιμούνται υπό… βροχή και βροντών στο προσωρινό «σπίτι» τους.
…………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τα απλά πράγματα της ζωής… τα «υπόγεια» ή «ισόγεια»… είναι πολλές φορές και τα πιο όμορφα κι αυτά που μας κάνουν και «διαφορετικούς» από τους παχύσαρκους «κροκόδειλους» της 6ης αίσθησης! Των «νεκρών» που κυκλοφορούν στους δρόμους κι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι… «νεκροί» εδώ και καιρό!
……
*Η… η φωτογραφία που με «χτύπησε» βαθιά στη καρδιά! Βροχή, κεραυνοί και η τρομερή Μπέλα, η αδάμαστη Μάνα που πήγε να την σκοτώσει το πιτ-μπουλ δολοφόνος και επί μερόνυχτα γυρνούσε στη πόλη κλαίγοντας, αναζητώντας τα κουτάβια που της «κλέψανε» κάποιοι «άνθρωποι» (;) και εγκατέλειψαν στα βουνά, κοιμάται με την οικογένεια που της απόμεινε...
…..
Από τα τέσσερα κουτάβια της, το ένα πέθανε άδικα - τζάμπα στη κυριολεξία… Τα άλλα πανέμορφα κουτάβια ψάχνουν μια οικογένεια ή έναν φίλο που θα τα αγαπάει αληθινά…! (Πληροφορίες 697080015).
Η Μπέλα έχει εμάς… Θα την προσέχουμε όσο μπορούμε!!
…..
*Απίστευτο. Μπόνους κούτες σε οποίον ρίξει κουτάκια με σάλτσα σε Τσίπρα και Κοτζιά δίνει εταιρεία από τον Έβρο !!!
-Συμβουλή της στήλης. Αν συνοδεύονταν κι από…μακαρονάδες, θα ήταν ακόμη… καλύτερα! Θα παίρναμε όλοι… Κι αυτοί που θέλουμε να κρατήσουμε τα κουτάκια!
……
*Σε διακοπές από την περασμένη Δευτέρα η εφημερίδα «Αγώνας». Γιατί τώρα ο Κοσμάς αποφάσισε μήνα Ιούνιο να φύγει για διακοπές κι όχι Ιούλιο ή Αύγουστο;
-Τον πήρα στο τηλέφωνο… αλλά απάντησε!
……
*Για 11η συνεχή χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Διομήδειας διοργανώνει Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών για την Ανάδειξη & Διατήρηση της Τοπικής Κληρονομιάς. Φέτος οι καλεσμένοι μας έρχονται από τον Έβρο την καρδιά της Θράκης, ο Θρακιώτικος Σύλλογος Ασβεσταδων παρουσιάζοντας ήθη, έθιμα χορούς και τραγούδια του τόπου τους. Τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης που είναι πάντα αρωγός στο Φεστιβάλ και το Εργαστήριο Κρουστών ΦΕΞ που θα μας ταξιδέψουν στην Ελλάδα παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς. Μετά το τέλος των χορευτικών θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΥΑΞ: Διακοπές νερού σήμερα στις οδούς Κλεμανσώ, Προύσης & Σαλαμίνος
Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου στις οδούς Βελισσαρίου και Κλεμανσώ στα πλαίσια του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης» είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 από 08:00π.μ. έως 15:00μ.μ. στις παρακάτω οδούς:
1. Στην οδό Κλεμανσώ από την οδό Ορεστιάδος έως την οδό Ικονίου
2. Σε όλο το μήκος της οδού Προύσης
3. Στην οδό Σαλαμίνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Κλεμανσώ και Μιαούλη
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Συνελήφθη 69χρονος στον Έβρο με 1 περίστροφο κρότου, 
102 φυσίγγια κρότου και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων
Συνελήφθη την Τρίτη (19-6-2018) το μεσημέρι, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 69χρονο, διότι κατείχε 1 περίστροφο κρότου, 102 φυσίγγια κρότου και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και οφειλές άνω των 50.000 ευρώ, χωρίς όριο
Ιδιαίτερα για οφειλές έως 125.000€ χορηγούνται ρυθμίσεις με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, που ισχύουν ήδη για οφειλές έως 50.000 € και με την ίδια απλοποιημένη διαδικασία.
Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση για την τροποποίηση της ΠΟΛ 1223/29.12.2017 (ΦΕΚ 2319 ΤΕΥΧΟΣ Β) που αφορά διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο, στο πλαίσιο του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Με την απόφαση αυτή, δίνεται πλέον η δυνατότητα να ρυθμίζονται οφειλές ανεξαρτήτως του ύψους αυτών αντί του ορίου των 50.000 €, που ίσχυε έως σήμερα. Ιδιαίτερα για οφειλές έως 125.000€ χορηγούνται ρυθμίσεις με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, που ισχύουν ήδη για οφειλές έως 50.000 € και με την ίδια απλοποιημένη διαδικασία.
Επίσης στη ρύθμιση υπάγονται πλέον οφειλές, που είχαν βεβαιωθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2016.

Ένταξη  έργου του Δήμο Μύκης  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου  Εσωτερικών.
Έντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Μύκης συνολικού προϋπολογισμού 166.200,00 €.
Με την υπ’ αρ. πρωτ. 28911/19-06-2018 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η ένταξη του Δήμου Μύκης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙ για το έργο με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Μύκης» συνολικού προϋπολογισμού 166.200,00 € προκειμένου ο Δήμος να προβεί στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια διαμονής των μαθητών   στα   σχολικά   συγκροτήματα   και   να   γίνει   αναβάθμιση   των   υφιστάμενων   κτιριακών υποδομών όλων των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων, των Γυμνασίων, των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Μύκης.
Σμίνθη, 20 Ιουνίου 2018
Ο Δήμαρχος Μύκης
Καπζά Τζεμήλ

Στη φυλακή ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος 
– Πως κατέληξε σε κελί στην Κω
Ο Δημήτρης Ρίζος μεταφέρθηκε στην φυλακή της Κω μετά από απόφαση του εισαγγελέα που διέταξε την προφυλάκιση του πρώην εκδότη.
Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου για βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.
Στη συνέχεια ο 83χρονος σήμερα Δημήτρης Ρίζος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του. Τη Δευτέρα οδηγήθηκε στις φυλακές της Κω.
Ο πρώην εκδότης ήταν αναγκασμένος να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα για παλιά του υπόθεση. Αυτό έκανε και την Παρασκευή, οπότε και συνελήφθη για χρέη ύψους 150.000 ευρώ.


Πυρκαγιά στο φυτώριο της Ξάνθης, στάχτη 2 στρέμματα με καλλωπιστικά φυτά και θάμνους


Μια μεγάλη καταστροφή άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο φυτώριο της Ξάνθης, στην περιοχή των Πετρελαιαποθηκών.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και η υδροφόρα του Δήμου. Από τη φωτιά καταστράφηκαν περίπου 2 στρέμματα με καλλωπιστικά φυτά και θάμνους ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και περιμετρικά από το φυτώριο.
Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το φυτώριο της πόλης τυλίγεται στις φλόγες.
Στις φλόγες διαμέρισμα επί της οδού Κιουταχείας στην Ξάνθη
Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης διαμέρισμα επί της οδού Κιουταχειας, στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.
Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε γκαρσονιέρα του πρώτου ορόφου ενώ στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν δύο πλήρως επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά άμεσα, από την οποία προκλήθηκαν ωστόσο υλικές ζημιές στο διαμέρισμα.
Την ώρα της πυρκαγιάς εντός της οικίας δεν βρισκόταν κανείς ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ούτε η φωτιά πρόλαβε να απειλήσει τα γύρω σπίτια.
 


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »