*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιουνίου

19ο Ετήσιο συνέδριο της AHEPA, νεες διακοπές νερού, οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...!

16 Ιουνίου
Όχι μόνο το φορτηγό του αλλά και τα μελίσσια που μετέφερε ο Ξανθιώτης μελισσοκόμος, καταστράφηκαν από το τροχαίο με τον 27χρονο διακινητή λαθρομεταναστών απο την Παλαιστίνη το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά στο ΕΠΑΛ Ξάνθης!
………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν ξέρω τι θέμα θα φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης ο Φανουράκης στη συνεδρίαση της Δευτέρας…
Πιστεύω όμως ότι ο δημοτικός του σύμβουλος Μιχάλης Ρεκάρης θα έχει ξυπνήσει και θα είναι παρών αυτή τη φορά.  Καθότι η συνεδρίαση ξεκινάει στις 19.00
……
*Τελικά τι γίνεται με την «Κληματαριά»; Όλο εργασίες κάνουν, όλο ανακαινίσεις κι όλο… κλειστοί παραμένουν.
……
*Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά έξι μήνες έχει που την έχει «κάνει» από τα γραφεία της πλατείας η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και χαμπάρι δεν πήρε κανείς…
Τουλάχιστον ας ειδοποιούσαν τις εφημερίδες, μην πηγαίνουν τζάμπα και βρέχονται στην είσοδο…!
(Σ.Σ. Εμείς ευτυχώς τους την είχαμε «κόψει» την εφημερίδα εδώ κι ένα χρόνο τουλάχιστον…).
……
*Φύγανε από τα γραφεία τους οι ΠΑΣΟΚοι, αφού πρώτα έκαναν ρύθμιση για να πληρώσουν τα ενοίκια που χρωστάνε…
……
*Το πιο «τυχερό» πάντως κόμμα στη Ξάνθη είναι μάλλον οι ΑΝΕΛ, αφού το κόμμα κάθε μήνα είναι συνεπές και τους πληρώνει τα πάντα…
……
*Κάποιοι λένε ότι ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου απάντησε ναι μεν στην ΕΛΜΕ αλλά ήταν σαν να…μην απάντησε.
Εγώ θα προτιμούσα να «τελειώσει» το θέμα χωρίς απαντήσεις και τα γνωστά, από την στιγμή που το fb τελικά αρχίζει να γίνεται και χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης…
……
*Μετά την «κόντρα» του Σταύρου Θεοδωράκη με την Φώφη και το αβέβαιο πλέον μέλλον της συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛ με το «Ποτάμι», απορώ που θα βρεθούν οι υποψήφιοι για τις εσωκομματικές εκλογές στις δημοτικές Οργανώσεις. Θα βρούνε 7 υποψήφιους; ‘Όταν η Ν.Δ. με το ζόρι συμπλήρωσε στις ΔΗΜ.ΤΟ;
….
*Από την ΔΕΥΑ Ξάνθης ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου στις οδούς Βελισσαρίου και Κλεμανσώ στα πλαίσια του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης» είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 από 08:00π.μ. έως 15:00μ.μ. στις παρακάτω οδούς:
1. Βελισσαρίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Κλεμανσώ και Στενιμάχου
2. Στην οδό Κλεμανσώ στο τμήμα μεταξύ των οδών πάροδος Κλεμανσώ και Ικονίου
3. Σε όλο το μήκος της οδού Ορεστιάδος
4. Στην οδό Σαλαμίνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Κλεμανσώ και Μιαούλη
5. Σε όλο το μήκος της οδού Προύσσης
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Από 14 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου οι αιτήσεις στους Δημοτικούς 
Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς Ξάνθης
Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες συμπολιτών μας να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς Ξάνθης για 8η συνεχή χρονιά, ενημερώνει όλες τις μητέρες που έχουν παιδιά από 8 μηνών έως την ένταξή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, πως η διαδικασία ένταξης στη δράση, για το σχολικό έτος Σεπτέμβριος 2018-Ιούλιος 2019 διαρκεί  από τις 14-06-2018 έως και την 3η Ιουλίου 2018. Η διαδικασία συμμετοχής είναι τροποποιημένη για φέτος, για αυτό το λόγο καλούμε όλες τις δυνητικά ωφελούμενες μητέρες να ενημερωθούν σωστά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ: ΑΠΟ 14-06-2018 ΕΩΣ 03-07-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: 22-07-2018
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: ΑΠΟ 23-07-2018 ΕΩΣ 25-07-2018
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 29-07-2018
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: ΑΠΟ 29-07-2018 ΕΩΣ 03-09-2018
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2541072888, οδός: Βενιζέλου 30 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr  .
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Θεοδωρίδης Αναστάσιος
Ευχές Δημάρχου Ξάνθης στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας
Για την γιορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ, ευχόμαστε ολόψυχα,
σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας και στον καθένα ξεχωριστά,
Υγεία, Ευημερία και κάθε Χαρά!
Χρόνια πολλά, ειρηνικά, με αγάπη και αλληλεγγύη.
Ο Δήμαρχος
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
Ένταξη δύο σημαντικών έργων για το Δήμο Αβδήρων 
στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»
Ένταξη δύο σημαντικών έργων για το Δήμο Αβδήρων συνολικού προϋπολογισμού 685.000€.
Το πρώτο αφορά την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 500.000€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΕΣΠΑ 2014-2020 για το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Αβδήρων. Σκοπός του έργου είναι να καθοριστούν όλες οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων, ώστε να υλοποιούνται αναπτυξιακές δράσεις και έργα με συγκεκριμένη χωρική σχεδίαση σε όλη την επικράτεια  του Δήμου. Επίσης η υλοποίηση του έργου είναι το πρώτο βήμα για να λυθούν τα μακροχρόνια προβλήματα δόμησης της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αβδήρων.
Το δεύτερο αφορά την ένταξη της πράξης του Δήμου Αβδήρων στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού» του Υπουργείου Εσωτερικών προϋπολογισμού 185.000€ προκειμένου ο Δήμος να προμηθευτεί έναν φορτωτή και έναν γεωργικό ελκυστήρα.
Σκοτώθηκε σε τροχαίο 31χρονος Λοχίας, στη Μάνη Έβρου. 
Υπηρετούσε σε μονάδα του Δ' Σώματος Στρατού
Μία ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο, με πρωταγωνιστή έναν 31χρονο λοχία του Στρατού Ξηράς, ο οποίος υπηρετούσε στη Μονάδα του Δ' Σώματος Στρατού, σημειώθηκε αυτή τη φορά στην περιοχή του Έβρου, κοντά στο χωριό Μάνη.
Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο νεαρός λοχίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωσε του ΓΕΣ:
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, τις απογευματινές ώρες της
Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018, ο Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ.) Λοχίας Πεζικού
(ΠΖ) Κ.Κ., ετών 31, άγαμος, που υπηρετούσε σε Μονάδα του Δ΄ Σώματος
Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), τραυματίστηκε θανάσιμα συνεπεία τροχαίου
ατυχήματος, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός υπηρεσίας, έξω από το χωριό
Μάνη στον Βόρειο Έβρο.
Τα αίτια του θανάτου του, διερευνώνται αρμοδίως.
Το ΓΕΣ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του
άτυχου συναδέλφου μας.
Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ
Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζητά ο Πατούλης
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.
Ωστόσο τονίζει πως σε κάθε περίπτωση οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος ώστε το ζήτημα αυτό να μας ενώσει, κι όχι να μας διχάσει για μια ακόμη φορά», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη δήλωσή του κάνει λόγο για σημαντικές παρεκκλίσεις από τις εθνικές «κόκκινες γραμμές» τις οποίες, όπως λέει, φαίνεται να παραβίασε η κυβέρνηση, ενώ αναγνωρίζει ως θετικό στοιχείο της συμφωνίας το erga omnes.


Διακοπές στην Θάσο για την 9χρονη Τουρκάλα πρωταγωνίστρια της σειράς «ANNE»

Το ταλέντο της αλλά και το γλυκό της πρόσωπο έκλεψε τις καρδιές του ελληνικού κοινού, ενώ έκανε πολλούς να κλαίνε με το «δράμα» της.
Ο λόγος για την μικρή πρωταγωνίστρια της τουρκικής σειράς «Anne», Μπερέν Γκιοκγιλντίζ.
Η μικρή πρωταγωνίστρια, που το κοινό αγάπησε ως «Μελέκ» ή «Τουρνά», βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θάσο, μαζί με τους γονείς της.
Η Μπερέν ενημέρωσε για τις διακοπές στην Ελλάδα τους διαδικτυακούς της φίλους, ποστάρωντας φωτογραφίες από την Θάσο στο Instagram.
Το νάζι και το σκέρτσο στις φωτογραφίες είναι ολοφάνερο.


Το Σάββατο 16 Ιουνίου το 19ο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA Hellas (Περιφέρεια 25)
Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το 19ο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA Hellas (Περιφέρεια 25) στο Ξενοδοχείο «1000 Χρώματα», στην Ξάνθη. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, με τους χαιρετισμούς των τοπικών δημοτικών, πολιτικών και εκκλησιαστικών Αρχών της περιοχής. Ακολούθως οι σύνεδροι των 35 ανά τη χώρα Τμημάτων της AHEPA Hellas, θα συζήτησαν θέματα εσωτερικής οργάνωσης, φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA Hellas για τη περίοδο 01.07.2018 έως 30.06.2019.
Η AHEPA (American Hellenic Progressive Educational Association / Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική Μορφωτική Ένωση) ιδρύθηκε το 1922, στην Αμερική, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της Οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη Πτέρυγα στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», κ.α.). Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA Hellas – Περιφέρεια 25).
Στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, είναι ο μεγαλύτερος Ομογενειακός εθελοντικός, φιλανθρωπικός Οργανισμός, που έχει προσφέρει υγειονομικό υλικό και τρόφιμα, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μέσω των οργανωτικών δομών της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »