*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαΐου

Στην Sunlight δεν ήταν τίποτα υπέροχο! Τα σχόλια του παραΣΥΡΙΖΑ για τον Μέτιο, υποψήφιος Πρύτανης κι ο Μπότσαρης!

03 Μαΐου
Τελικά Θωμά να ‘ναι καλά η… «φωτιά»! Μετά την παρεξήγηση ότι ήμουν με τον Χατζηευαγγέλου, μας έφερε πιο… κοντά!
………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Στην SUNLIGHT δεν ήταν τίποτα υπέροχο.
Δεν υπάρχει Σωματείο γιατί διώκονται ακόμη και οι σκέψεις ίδρυσής του.
Δεν καλύπτονται από καμία Συλλογική Σύμβαση και ο εργοδότης καθορίζει την ατομική σύμβαση του εργαζόμενου με βάση τους μνημονιακούς μισθούς.
Δεν υπάρχει ανθυγιεινό επίδομα παρά τις άκρως επικίνδυνες εργασίες.
(Από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατ/υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος)
-Ναι αλλά «μούγκα στη στρούγκα» μέχρι σήμερα από τους εργατοπατέρες τύπου Στολίδη, Αλμπανίδη και Άγγελου Μπεμπεκίδη...!
……………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Μέχρι την  ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ολβιο.
Ητοι τις περιοχές: Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.
(Από την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη στα ΜΜΕ μετά την σύσκεψη των Φορέων)
-Ευχαριστούμε καλό μας… νέφος που «υπάκουσες» στις εντολές του κ.Ζαγναφέρη και σταμάτησες στο Εύμοιρο… με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στη Λεύκη και στη πόλη της Ξάνθης!

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Μερικές επισημάνσεις για τη στάση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη (όλοι σε αυτόν αποκλειστικά χρεώνουν το δελτίο τύπου…) με αφορμή τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αλλά και τα «μέτρα» της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης:
1. Καλά θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης όταν ανοίγει το στόμα του σε αυτά τα θέματα να «μετράει» τι θα πει… αφού χθες δεν γνώριζε ούτε καν τι έφταιγε καθώς τα «τέλεια μηχανήματα» του εργοστάσιου δεν αποδείχτηκαν τόσο τέλεια… αφού έπιασε η φωτιά και ΚΑΗΚΑΝ ΣΑΝ ΛΑΜΠΑΔΑ οι χώροι παραγωγής του εργοστασίου. Κι όπως τονίζει και η Ομοσπονδία Εργατουπαλλήλων  Χημικής Βιομηχανίας, «Στην SUNLIGHT δεν ήταν τίποτα υπέροχο…!».
2. Καλές οι διαβεβαιώσεις του κυρίου Καρτάλη, αλλά ο συγκεκριμένος κύριος είναι η «εταιρεία», δηλαδή ότι ήταν ο Σούλης στα Μάγγανα… Λέει αυτά που του λένε  να πει κι ήταν αυτός που είχε και το εργασιακό «απυρόβλητο» επί Στολίδη-Αλμπανίδη!
3. Είναι κοινό μυστικό ότι η Sunlight ναι μεν απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους (ίσως και πάνω από 700…), οι περισσότεροι όμως φεύγουν σε λίγους μήνες και οι περισσότεροι όταν τους ρωτήσεις, σου λένε αμέσως και την αιτία…! (σ.σ. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν επιμένει η εταιρεία να πίνουν γάλα οι εργαζόμενοι…).
4. Και με πιο απλά λόγια. Εμείς σεβόμαστε και την 20ετή ιστορία της Sunlight και το ψωμί που τρώνε τόσοι εργαζόμενοι…
-Αλλά η φράση του εργαζόμενου που βγήκε χθες στην εκπομπή, «εγώ πιστεύω απόλυτα αυτά που λέει ο… κύριος Καρτάλης»…
-Sorry σύντροφε γιατί κάποτε κι ο Γερμανός εμφανίζονταν και ως χρηματοδότης του… ΚΚΕ…!
-Εγώ είμαι επιφυλακτικός σε αυτά που ισχυρίζονται η παντοδύναμη Sunlight και ο κύριος Καρτάλης…! Γιατί πρώτα ακουμπάω στη ψυχή μου και μετά μετράνε τα όσα λένε οι Ζαγναφέρηδες, οι Μέτιοι και οι υπόλοιποι…!
Υποψήφιος Πρύτανης και ο Μπότσαρης με την στήριξη… 
Καραμπίνη ή Τουλουπίδη;
Μαθαίνω από πρώτο χέρι ότι και ο αντιπρύτανης κ.Παντελής Μπότσαρης, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών, Παραγωγής και Διοίκησης και στενός συνεργάτης κάποτε του πρώην Πρύτανη –ακόμη κι όταν κατέθετε μηνήσεις- κατάθεσε αίτηση και θα κατέβει υποψήφιος Πρύτανης του ΔΠΘ στις Πρυτανικές εκλογές της 22 Μαΐου 2018
Δηλαδή μετά τις υποψηφιότητες Τσαουσίδη , Πολυχρονίου, Κολλιού έχουμε και τέταρτη υποψηφιότητα που υποστηρίζεται ενδεχομένως και από τον νυν Πρυτανεύοντα κ.Τουλουπίδη που ωστόσο είχε ταχτεί υπέρ ενός και….ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου, αλλά τον «έγραψαν» άπαντες όπως φάνηκε…
Ερώτημα κρίσεως λοιπόν.
-Με την στήριξη Καραμπίνη κατεβαίνει υποψήφιος ο κύριος Μπότσαρης, στενός συνεργάτης του επί χρόνια; Ή ανεξάρτητος και υποστηριζόμενος από τον κύριο Τουλουπίδη;
Στη Ξάνθη την Κυριακή 6 Μαϊου ο Κώστας Καραμανλής, 
με Μέτιο το τραπέζι του Ευριπίδη στη Ξυλαγανή.
Τη Θράκη θα επισκεφθεί ιδιωτικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την Κυριακή 6 Μαΐου φιλοξενούμενος του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού. Το Σάββατο ωστόσο θα βρεθεί στη Ξυλαγανή Ροδόπης όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Μ", θα δώσει γεύμα προς τιμή του στο σπίτι του, ο κουμπάρος του και πρώην Υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης,
Μάλιστα στο γεύμα ο Ευριπίδης έχει προσκαλέσει και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, παρά τις "σπόντες" του τελευταίου ότι τον... "πολεμάει" μέσα από φιλικά του ΜΜΕ, ενώ αντίθετα έχει «αποκλείσει» τον «φίλο» του…Μιχάλη Αμοιρίδη!
Προτεραιότητα πάντως στο ταξίδι του πρώην Πρωθυπουργό, έχει η επίσκεψή του στη Δαδιά Έβρου (την ερχόμενη Παρασκευή 4 Μαΐου), ενώ κατά την επιστροφή του Σάββατο θα διανυκτερεύσει στη Ξυλαγανή Ροδόπης και την Κυριακή θα επισκεφθεί την Ξάνθη.
Σχόλιο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για βολέματα δικηγόρων από Μέτιο:  
Τελικά όλοι οι νεοφιλέ δεξιοί είναι κρατικοδίαιτοι αλλά ενάντιοι στο δημόσιο!
Χωρίς σχόλιο φιλοξενώ στη στήλη μου το παρακάτω σχόλιο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στον γνωστό (παρά)ΣΥΡΙΖΑ του XanthiLeft για τα «βολέματα» «εκλεκτών» δικηγόρων  στην Περιφέρεια του ΠΑΡΕΑρχη Χρήστου Μέτιου:
«Προσελήφθη δικηγόρος για την περιφέρεια με τις γνωστές διαδικασίες (fast track)
Εμπιστευόμαστε τον περιφερειάρχη ότι πήρε την καλύτερη.
Τυχόν συγγένειες οικογενειακές ή  ιδεολογικές με πρώην πολιτικούς της ΝΔ στην Ξάνθη, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Όλοι οι νεοφιλελέ δεξιοί είναι κρατικοδίαιτοι τελικά αλλά ενάντιοι στο δημόσιο.
Το δημόσιο χρήμα το κατασπαράζουν όμως!
Όταν μιλάνε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο είναι σαν να ζητάει άδεια ο Ηρώδης για λειτουργία Παιδικού Σταθμού!»
-Από έναν Μέτιο σε κάθε Νομό φίλτατε Κυριάκο Μητσοτάκη…και σε λίγο θα σας κράζει όλη η Ελληνική κοινωνία! Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ..!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »