*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

See Through Ποιοί είναι οι 4 νέοι δικηγόροι Ξάνθης που ορκίστηκαν. Όλες οι τελευταίες ειδήσεις..!

23 Μαΐου
Όταν μιλάει ο Καρά Αχμέτ (και μάλιστα Νομικά…), ο…Φανουράκης απλά παρακολουθεί! (Τελικά μόνο όταν του τα δίνουν… γραμμένα είναι λαλίστατος στις συνεδριάσεις!)
…………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Η Πρόεδρος του Τριμελούς Πλημ/κείου Ξάνθης κ. Ανατολή Σαλπιγκτίδου όρκισε χθες 4 νέους δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.
Την φίλη μου Χρυσούλα Φωτακάκη (ασκούμενη στο γραφείο της δικηγόρου Λίτσας Μιχαηλίδου), τον Απόστολο Αδαμίδη, γιος του επίσης φίλου μου Σίμου Αδαμίδη, Εμίν Γκιουνάϊ και Φραγκούλη Δέσποινα.
Εύχομαι καλή σταδιοδρομία και στους 4.
……
*Βέβαια την σήμερον ημέρα αν δεν έχεις την "τύχη" να κληρονομείς ή τα μέσα να λαμβάνεις νομικές συμβουλές σε Περιφέρειες, Δήμος, εταιρείες κλπ το επάγγελμα του δικηγόρου έχει γίνει δυστυχώς...βιοποριστικό!
......
*Παρά την αρνητική εισήγηση της Εισαγγελικής Έδρας, το Δικαστήριο το Τριμελές Πλημ/κείου Ξάνθης ανέβαλε μετά από αίτημα της δικηγόρου του Ειρήνης Πυρνάρη, για δεύτερη φορά υπόθεση του Θεολόγου Καλαϊτζή.
……
*ΠΡΟΣΟΧΗ και....Μόνο για τους άσχετους που δεν κάθισαν να μελετήσουν και δεν γνωρίζουν.....Τα αδικήματα περί τύπου απο την ώρα που ασκείεται δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση ή απλή δυσφήμηση ή εξύβριση, παραγράφονται μετά απο 3.5 χρόνια απο την τέλεση του αδικήματος ή πιο απλά 42 μήνες! Η ενημέρωση μόνο για τους ανημέρωτους...
......
*Αποστόμωσε για 2η φορά τον Φανουράκη χθες στην Οικονομική Επιτροπή ο Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος.
«Δεν είσαι μέλος καν, δεν θα καθορίζεις εσύ τι ώρα θα συνεδριάζουμε…!» Του είπε, αιχμηρά όταν ο τελευταίος του διαμαρτυρήθηκε ότι δεν προλαβαίνει να πάρει το παιδί του από τον Παιδικό!
……
*Σημειώνω ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Φανουράκης είχε όλη την Επιτροπή στημένη για 20 περίπου λεπτά!
-Κι ας μην τυγχάνει, ούτε… μέλος της! Δηλαδή δεν ψηφίζει!
....
*Ρωτάει ο Τεφρωνίδης που βρίσκονται τα ποδήλατα που αγοράστηκαν επί εποχής Στυλιανίδη πριν περίπου 10 χρόνια στο Δήμο Ξάνθης. Γιατί δεν ρωτάει τον Φανουράκη ή τον Δημήτρη Βορίδη; Σίγουρα ξέρουν πολλά περισσότερα...Αυτοί ήταν στα πράγματα!
……
*Εξέπληξε τους πάντες ο πολύς κόσμος που βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (παραμονές της γιορτής), στο πανηγύρι Κωνσταντίνου και  Ελένης στο Λυκοδρόμιο Σταυρούπολης. Πάνω από χίλια άτομα που σημαίνει ότι ο κόσμος «διψάει» για τέτοια παραδοσιακά πανηγύρια με χορούς, ποντιακά και όλα αυτά στα χωριά μας, όπως… παλιά!
……
*Λέτε να ξαναγυρίσουμε στις εποχές του 1960 και του 1970; Γιατί από τότε είχαμε να δούμε τόσο κόσμο σε πανηγύρι στο Λυκοδρόμιο Σταυρούπολης!
Συνελήφθησαν 2 Βούλγαροι στην Ξάνθη για πλανόδιο εμπόριο χωρίς άδεια
Συνελήφθησαν την Δευτέρα 21-5-2018 το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 61 και 38 ετών,  διότι ασκούσαν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση πάνω από 2.800 είδη παρεμπορίου (ρούχα, βραχιόλια, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, παιδικά παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές και μικροαντικείμενα), στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Το “Grow Your Business-Digital Training” της Cosmote συνεχίζει το ταξίδι του σε Ξάνθη & Λαμία
H Ξάνθη και η Λαμία είναι οι δύο επόμενοι σταθμοί των δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων #GrowYourBusiness της COSMOTE, που στόχο έχουν να προσφέρουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να λειτουργούν πιο αποδοτικά στο digital περιβάλλον.
Με δράσεις όπως αυτή, η COSMOTE στηρίζει την πρόοδο των επιχειρήσεων και τη μετάβασή τους στη νέα ψηφιακή εποχή, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Τα νέα σεμινάρια του GrowYourBusiness θα διεξαχθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην Ξάνθη και την Τετάρτη 13 Ιουνίου στην Λαμία.

ΔΕΥΑΞ: Νέες διακοπές νερού σήμερα στην οδό Χατζησταύρου
Για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Χ#Σταύρου, και για την σύνδεση των οικοδομών στην συγκεκριμένη οδό με το νέο δίκτυο, απαιτείται η διακοπή της υδροδότησης στις παρακάτω ημέρες και ώρες
Την 23-5-2018 από 8:00 έως 15:00 στις παρακάτω οδούς
Α. Οδός Χ#Σταύρου από την οδό Π.Π. Γερμανού έως 28ης Οκτωβρίου & Αβέρωφ .
B.  Οδός Αβέρωφ από την οδό Παπανικολή έως την οδό Αγ. Ελευθερίου.
Ζητούμε συγνώμη και την κατανόηση των κατοίκων
Τουρκία: Παραμένει στη φυλακή ο υποψήφιος 
του φιλοκουρδικού κόμματος Σ. Ντεμιρτάς
Ένα τουρκικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα ένα αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP, φιλοκουρδικό) για την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού του κόμματος και υποψηφίου αυτού για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών. Κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Αρνείται τις κατηγορίες.
Την περασμένη εβδομάδα, το HDP κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών του επόμενου μήνα, υποστηρίζοντας ότι η κράτησή του θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των ψηφοφόρων.
Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού του HDP και ο Ντεμιρτάς θα διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία από τη φυλακή.
«Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη απόφαση, που αποτρέπει τη διεξαγωγή αξιοκρατικών και δίκαιων εκλογών. Κάθε μέρα που ο Ντεμιρτάς, ο υποψήφιος εκατομμυρίων, δεν βρίσκεται με τους ψηφοφόρους του θα επισκιάζει τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την νομιμότητά τους», ανέφερε το HDP στο Twitter.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ
Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούν στην περιοχή η οποία  αστυνομευόταν από τον πρώην Αστυνομικό Σταθμό Καλλίστης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
-η περιοχή αυτή αστυνομεύεται πλέον επαρκώς από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, χωρίς να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, 
τα αποτελέσματα αξιολογούνται τακτικά από το Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και καταγράφονται ως θετικά.
Σημειώνεται ότι η σημερινή διάταξη των Υπηρεσιών προέκυψε από την αναδιάταξη και αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και εξορθολογισμού, με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της αστυνόμευσης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με βάση τις προτάσεις των κατά τόπους οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας και τις εισηγήσεις των τοπικών Φορέων, στις οποίες δεν περιλαμβάνετο η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Αιγείρου.
  Αυτός είναι o 81χρονος-ΤΕΡΑΣ που ασελγούσε σε 11χρονη
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 81χρονου που κατηγορείται για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του συλληφθέντα έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τον: ΒΟΪΤΣΙΔΗ Χαράλαμπο του Ναούμ και της Μάλαμας, γεν.1937 στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ευρωπαϊκός Δικηγορικός Σύλλογος στην Αδριανούπολη 
για τους δυο στρατιωτικούς
Εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, προέκυψαν κατά τη διάρκεια της 129ης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE).
Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Βερβεσό, συμμετέχει στην 129η συνεδρίαση του CCBE, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται και αφορούν άμεσα τους Έλληνες δικηγόρους, είναι ο ΦΠΑ και η πρόταση τροποποίησης της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, η Νομική Βοήθεια (Legal Aid) και άλλα…
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, ειδική μνεία έγινε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που παραμένουν κρατούμενοι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εδώ και τρεις περίπου μήνες. Το ζήτημα τέθηκε, άλλωστε, εδώ και καιρό στο CCBE από την ελληνική αντιπροσωπεία και ύστερα από τις παρεμβάσεις της, στάλθηκε επιστολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır), απευθύνοντάς τους συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως: ποια είναι η νομική κατάστασή τους, γιατί δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία στο CCBE για τα νομικά ζητήματα της υπόθεσής τους και τις συνθήκες κράτησής τους…
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση, μετά την απάντηση των Τούρκων δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ή εάν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο διάστημα ολίγων ημερών, ο CCBE θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή και Ελλήνων δικηγόρων, προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία, εκτός του κ. Βερβεσού, μετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΣΑ, Π. Περάκης, Ν. Κουτκιάς και Στ. Αναλυτής, οι δικηγόροι Αθηνών, Π. Αλεξανδρής και Σωτ. Φέλιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πειραιά, Γ. Σταματογιάννης και ο β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, Γ. Κουτσός.

Πίτμπουλ-δολοφόνο χρώματος μαύρου, κυκλοφορούν δυο νεαροί χωρίς λουρί. Επιτέθηκε και «ξέσκισε» μια σκυλίτσα με 4 νεογέννητα! 
Mε δολοφόνο σκυλί ράτσας πίτμπουλ,  χρώματος μαύρου και χωρίς λουρί, κυκλοφορούν δυο νεαροί στη Ξάνθη. Οι νεαροί εμφανίζονται συχνά πυκνά στον χώρο του παλιού Ορφανοτροφείου (Βοήθεια στο Σπίτι), με το συγκεκριμένο σκυλί το οποίο φωνάζουν «Λάμπρο» και ο ένας εξ’ αυτών μένει μάλιστα κάπου στην περιοχή της οδού ΙΧ Μεραρχίας. Σύμφωνα με την καταγγελία που μας έγινε, το σκυλί τους επιτέθηκε  περί ώρα 21.30 της Τρίτης 22/5/2018 στα σκαλοπάτια του Βοήθεια στο Σπίτι από την πλευρά της οδού Βενιζέλου σε μικρή ήσυχη σκυλίτσα που πρόσφατα γέννησε 4 πανέμορφα σκυλιά και το καταξέσκισε στην κυριολεξία ενώπιον των νεαρών αλλά και πλήθους πολιτών που είδαν με τρόμο το θεόρατο μαύρο πιτμπουλ-δολοφόνο ασυγκράτητο στο «έργο» του. Οι δυο νεαροί τρομοκρατημένοι απο το συμβάν έσπευσαν βέβαια να «εξαφανιστούν» ο ένας προς την πλατεία και ο άλλος προς την ΙΧ Μεραρχίας  ενώ ήδη έγινε καταγγελία στην αστυνομία προκειμένου να κατατεθεί μήνυση σε βάρος τους και να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία, διότι είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια. Ήδη αναζητούνται.
Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό με τους ιδιοκτήτες του μαύρου πιτμπουλ εν ονόματι «Λάμπρου» τον παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στο κινητό 6970800151 ή στην εφημερίδα «Μαχητής» τηλέφωνο 2541025555.
Βρείτε τους και ενημερώστε μας πριν κάνουν κι άλλο κακό.  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »