*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Μαΐου

See Through "Χοντρό" επεισόδιο σε βάρος του Κώστα Μαλάκη απο Αλέξη Νταμπουρατζή-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

15 Μαΐου
Αγκαλιά με τον Πρόεδρο των AHEPA στη Ξάνθη Γιώργο Μυλωνά (απέτυχε να εκλεγεί μέλος στη ΝΟΔΕ) και τον Παπαχαβιάρη φωτογραφήθηκε ο Δημήτρης Σαλτούρος προσερχόμενος για να ψηφίσει
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Λίγο έλλειψε να γίνει «χοντρό» επεισόδιο στις εκλογές της ΝΟΔΕ την ώρα που έκλειναν οι κάλπες και πήγε να ψηφίσει ο πολιτευτής του κόμματος Κώστας Μαλάκης.
Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Νταμπουρατζής που ήταν και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής αλλά και υποψήφιος Πρόεδρος για την ΔΗΜ.ΤΟ Ξάνθης, του ζήτησε ταυτότητα, λέγοντάς του, δεν μπορείς αλλιώς να ψηφίσεις…
Δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο με τον Γιώργο Σαρρή τελικά να παρεμβαίνει και να δίνει τη «λύση» προκειμένου να ψηφίσει ο Κώστα Μαλάκης και να μην υπάρχει συνέχεια…
……
*Ερώτημα κρίσεως… Δηλαδή ο Αλέξης Νταμπουρατζής ήταν και υποψήφιος (ο ίδιος) και παράλληλα και μέλος της… Εφορευτικής; Φαεινή ιδέα της κυρίας Βώβου ήταν αυτό; Ή του Προέδρου του ΝΕ.ΦΕ  Ξάνθης Μάξιμου Βογιατζή;
……
*Τέτοια απαξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης; Τον επισκέφθηκε στο γραφείο του χθες ο Ιάπωνας Πρέσβης και το δελτίο τύπου που έστειλε ξεπερνάει κάθε… φαντασία!
Απολαύαστε το: «Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Yasuhiro SHIMIZU συνοδευόμενο από στελέχη της ΣΕΚΕ».
-Ούτε καν τα ονόματα του Προέδρου της ΣΕΚΕ Παναγιώτη Ταρενιδη ή του γενικού διευθυντή της και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού…
(σ.σ. Ο γνωστός…«βολεμένος» του Ζαγναφέρη κ.Παπαχαβιάρης έκανε πάλι το θαύμα του! Αυτός ο άνθρωπος που έγινε χωρίς καμιά  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σύμβουλος του κ.Ζαγναφέρη, θα «διδάξει» σαν μέλος της ΝΟΔΕ… το νέο ήθος του κόμματος!).
……
*Χαμηλούς τόνους κράτησε χθες ο Κυριάκος Κεσίσογλου στην «Ανοιχτή γραμμή», όταν τον κάλεσε ο Πάνος Παπαδόπουλος να σχολιάσει την αποτυχία του να εκλεγεί στη ΝΟΔΕ αλλά και σύνεδρος για το Συνέδριο…!
-Καλή καρδιά, φαίνεται πως τους ενοχλούν οι ελεύθερες φωνές, είπε με νόημα…!
....
*Δεν τα έκαναν απλά "θάλασσα", αλλά ξεσήκωσαν την οργή των Νεοδημοκρατών εναντίον στο Δοξάτο Δράμας, οι Πασχάλης Αντώνης και Ειρήνη Πυρνάρη στην προσπάθειά τους να κάνουν μικροπολιτικά παιχνίδια! Κάποιοι μίλησαν για το κατάλληλο "δίδυμο" να "διαλύσει" τη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο τοπικά αλλά και εκτός Ξάνθης!  Μάλλον ο Δημαρχόπουλος στην προκειμένη περίπτωση δικαιώνεται πλήρως!

Σύλληψη 33χρονου στη Δράμα για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την Παρασκευή 11-5-2018 το βράδυ, στην Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 40χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου μικρό χρηματικό ποσό και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, τα οποία  κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Διεθνές Συμπόσιο στα Άβδηρα: «Από το Δημόκριτο στο CERN»
Ένα διεθνές Συμπόσιο με τίτλο “Από το Δημόκριτο στο… CERN”-“Από το ΟΝ στο μη ΟΝ και από την ΥΛΗ στην ΑΝΤΙ-ΥΛΗ” διοργανώνεται στο Δήμο Αβδήρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και είναι αφιερωμένο στη σύνδεση της γενέτειρας του Δημόκριτου, τα Άβδηρα, με το CERN. Η ιστορία ξεκινά από την παραδοχή του Δημόκριτου ότι “Τίποτε δεν υπάρχει εκτός από άτομα και κενό ανάμεσα τους, όλα τα άλλα είναι απλά απόψεις” και φτάνει ως το σήμερα και τα θαυμαστά επιτεύγματα του CERN.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων και ο καθηγητής Δ. Εμμανουηλίδης - Διευθυντής της Έδρας UNESCO con-E σε συνεργασία με το CERN καλούν σε συμμετοχή.

Προνοιακά επιδόματα: Σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου 2018 θα δοθούν 
από τους Δήμους Ξάνθης, Δράμας και Σερρών.
Ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου Απριλίου 2018 από τους δήμους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, στην καταβολή θα προχωρήσουν των προνοιακών επιδομάτων θα προχωρήσουν σήμερα στους Δήμους Ξάνθης, Δράμας και Σερρών :
Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Πεντέλης, Δήμος Χανίων, Δήμος Πατρέων, Δήμος Δράμας, Δήμος Ξάνθης, Δήμος Γόρτυνας, Δήμος Αμφιλοχίας, Δήμος Σερρών.

Νέο «χτύπημα» κατά του παράνομου τζόγου 
-Τρεις συλλήψεις στη Δράμα για παράνομα «φρουτάκια»
Παράνομα «φρουτάκια»… σέρβιρε στους πελάτες του ίντερνετ καφέ στη Δράμα.
Η καφετέρια, όπου διενεργούνταν τα παράνομα τυχερά παίγνια, εντοπίστηκε από την Αστυνομία, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση του παράνομο τζόγου.
Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας αποκάλυψαν το παράνομο κατάστημα, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 11 Μαΐου.
Στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όπου παίζονταν «φρουτάκια».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, μια υπάλληλος και ένας παίκτης. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος αναζητείται.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και κράτησαν για δυο ημέρες 
δύο Κολομβιανούς παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
Στη σύλληψη δυο παικτών ελληνικής ομάδας, φέρεται να προχώρησαν οι Τούρκοι, πριν λίγες ημέρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το volleynews.gr οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δύο Κολομβιανούς παίκτες του Εθνικού Αλεξανρούπολης στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, χωρίς ουσιαστικό λόγο, και τους κράτησαν κιόλα για δυο ολόκληρες ημέρες.
Ο λόγος για τον Χόρχε Παγιάν και τον Λεάντρο Μεχία, οι οποίοι συνελήφθησαν αναίτια κατά το τσεκάρισμα των εισιτηρίων τους, για το ταξίδι τους από την Κωνσταντινούπολη στην Κολομβία.
Οι Τούρκοι κράτησαν για ελέγχους τους παίκτες δύο ολόκληρες ημέρες και τελικά τους άφησαν ελεύθερους χωρίς να τους απαγγείλουν κάποια κατηγορία, αλλά και χωρίς να τους εξηγήσουν τους λόγους της κράτησης. Το μόνο που τους είπαν ήταν πως «γίνεται έλεγχος για διεθνές κύκλωμα που μεταφέρει παράνομα πράγματα».
Οι δύο παίκτες έχασαν μάλιστα και τις πτήσεις τους  με αποτέλεσμα να υποστούν και μεγάλη οικονομική ζημιά.
Ο Εθνικός πάντως, ενημερώθηκε άμεσα και έβγαλε νέα εισιτήρια στους δύο αθλητές.
Ελεύθερος κι ο δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός 
- Απορρίφθηκε η προσφυγή της κυβέρνησης
Δεν αναστέλλει το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, όπως ζητούσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που προσέφυγε κατά της σχετικής απόφασης της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου.
Ωστόσο, μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων για λόγους ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο Α.Τ. διαμονής του.
Επισημαίνεται, ωστόσο, πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατ’ ουσία κράτηση αυτού.
Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων, το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως, να ανακαλέσει την απόφαση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »