*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Μαΐου

See Through Ημερίδα προς τιμή του Μίμη Τσίτσιου θα διοργανώσει ο ΣΑΔΑΣ-Όλες οι ειδήσεις...

11 Μαΐου
Πανέμορφα παγκάκια τοποθετήθηκαν στο λιμάνι Αβδήρων για τους επισκέπτες περιπατητές! Μπράβο τους.
(H φωτογραφία από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Ξάνθης)
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη με θέμα:
"Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2018"
Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους Φορείς και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη μείωση του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές στο Νομό Ξάνθης.
……
*Κατόπιν εορτής αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, που έφθασε στο σημείο να συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, στη συζήτηση στη Βουλή για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.
……
*«Λίγες μόλις ώρες μετά την ψήφιση του επίμαχου άρθρου, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους της ομάδας των «53+», ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
-Υπογράφουν την επιστολή η Αννέτα Καββαδία, η Σία Αναγνωστοπούλου και οι βουλευτές Δρίτσας, Δριτσέλη, Ιγγλέση, Καραγιαννίδης, Κυρίτσης, Λάππας, Μαντάς, Μιχαηλιδης, Μορφίδης Πάλλης, Χρ.Παπαδόπουλος, Παρασκευόπουλος, Σταματάκη και Ψυχογιός.
(σ.σ. Τα καλά (ή τα άσχημα;) μας τα «κρύβει» η κυρία Χρύσα Ούτση από το f.b!).
……
*Είδηση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται η επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη στη Καβάλα την προσεχή Δευτέρα 14 Μαϊου. Ο Υπουργός θα έχει μία σειρά επαφών αναφορικά με τα καίρια ζητήματα στον τομέα της ενέργειας αλλά και του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Καβάλας.
……
*Άνοιξαν οι ουρανοί στη Ξάνθη με έντονες βροχοπτώσεις χθες μετά το μεσημέρι. Παράλληλα είχαμε χαλάζι στην Ορεινή περιοχή, ενώ στη πόλη ήταν τόσο έντονη η ισχυρή καταιγίδα που σχημάτισε παντού λίμνες.
Θανατηφόρο τροχαίο στη Δράμα, σκοτώθηκε 64χρονος σε τροχαίο.
Την Τετάρτη 9-5-2018 το βράδυ, στη Δράμα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και  προσέκρουσε σε οικίσκο του Ο.Σ.Ε., με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Δράμας.
Ημερίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών στην Ξάνθη στη μνήμη του Ξανθιώτη Αρχιτέκτονα Μίμη Τσίτσου!
Στην Ξάνθη 9 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 στην αίθουσα του ΤΕΕ Θράκης του Ν.Τ Ξάνθης την οδό Καραολή αριθμός 66 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα νεοεκλεγέντα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο του τμήματος Ξάνθης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ) που εκλέχτηκαν από τις αρχαιρεσίες της 11 Μαρτίου 2018 έπειτα από πρόσκληση του Κηπουρού Αλέξανδρου πληοψηφούντος με θέμα : «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ»
 Αφού έγιναν γνωστά στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών έγινε η εκλογή του Προεδρείου με βάση το Καταστατικό .
Έπειτα από μυστική ψηφοφορία αναδείχτηκαν για τα πιο κάτω αξιώματα
1. Πρόεδρος Αλέξανδρος Κηπουρός με 5 ψήφους.
2. Αντιπρόεδρος Ζερνίδης Νικόλαος με 5 ψήφους.
3. Γενικός Γραμματέας Κιακός Νεκτάριος με 5 ψήφους.
4. Ταμίας Χατζηαβραμίδου Μαρία με 5 ψήφους.
5. Μέλος Φάκα Όλγα με 5 ψήφους.
Στην συνέχεια αφού συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης του νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία, σας κάνουμε γνωστό ότι το νέο Δ.Σ στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει συναντήσεις με φορείς και τοπικούς άρχοντες του Νομού μας και θα ξεκινήσει τις προεργασίες για την διοργάνωση Ημερίδας – Έκθεσης τιμώντας τον Ξανθιώτη Αρχιτέκτονα Δημήτρη Τσίτσο που έφυγε νωρίς από κοντά μας.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας
Αλέξανδρος Κηπουρός          Κιακός Νεκτάριος

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2018-ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Συνεχίζονται οι Γιορτές Νεολαίας 2018 που συνδιοργανώνουν Δήμος Ξάνθης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Το σημερινό πρόγραμμα:
Παρασκευή 11 Μαΐου
11.30 και 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης: "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" από το 2ο ΓεΛ Ξάνθης. Η σπαρταριστή κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου που σχολιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα και αποκαλύπτει το βαθύτερο αίσθημα της κοινωνίας διαχρονικά.
Ο υπερπροστατευτικός μπαμπάς, η ξενοφοβία και οι προκαταλήψεις, η διαφθορά της πολιτικής εξουσίας, η προσπάθεια για εντυπωσιασμό και επίδειξη, η πονηριά του Έλληνα αλλά και η ελπίδα ότι υπάρχουν κάποιοι που δίνουν προσοχή σε όσα ενώνουν τους ανθρώπους παρά στα όσα τους χωρίζουν. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό και σάτιρα για την εποχή μας.
ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΥΕΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ:
«Ο λόγος στην Ελληνική Δικαιοσύνη»
Με δήλωσή του στο fb ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατέφυγε στη Δικαιοσύνη. Το σχόλιό του αναφέρει τα παρακάτω:
«Επειδή η ανοχή έχει τα όριά της, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει ο βουλευτής της ΝΔ Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων, για τον άθλιο και ανέντιμο τρόπο που ενεργεί, στην ύστατη προσπάθεια για την πολιτική του επιβίωση. Ειλικρινά, θλίβομαι για το ποιόν του ανθρώπου αυτού, που εκπροσωπεί τον Νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».
ΝΕΦΕ ΞΑΝΘΗΣ: ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13 ΜΑΪΟΥ
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων και συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 μεταξύ 09:00-19:00 στους παρακάτω χώρους:
Α) Δήμος Αβδήρων: Πολιτιστικό Κέντρο Γενισέας, Γενισέα
 Β) Δήμος Μύκης: Δημαρχείο Μύκης, Σμίνθη
 Γ) Δήμος Ξάνθης: Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, Μεγάλου Ρεύματος 18
 Δ) Δήμος Τοπείρου: ΚΑΠΗ Ερασμίου, Εράσμιο
Ο Πρόεδρος της Ν.ΕΦ.Ε. Ξάνθης
Μάξιμος Μπογιατζής
nefexanthis@gmail.com


1.447 μέλη εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της ΝΟΔΕ Ξάνθης για να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής 13 Μαΐου 
 Αποτελεί ιδιαίτερη υποχρέωση όλων των μελών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, να ευχαριστήσουμε θερμά τα 1.447 μέλη μας, τα οποία έσπευσαν μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας, να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 13ης Μαΐου 2018.
Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου στις παραπάνω εκλογές, ότι η συμμετοχή τους είναι δυνατή, με την επίδειξη οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου, το οποίο αποδεικνύει την ταυτότητα του εγγεγραμμένου στους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς να απαιτείται και η επίδειξη της κάρτας μέλους του κόμματος. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, μπορείτε να επικοινωνήστε με τα μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης, καθώς και με τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: node-xanthis@nd.gr και nefexanthis@gmail.com
Μία καινούργια πολιτική ζωή είναι αναγκαία για την επιβίωση, την πρόοδο και την ευτυχία της Ελλάδος. Σε αυτή τη διαπίστωση στηρίζεται η Νέα Δημοκρατία, πικρά βιωμένη από τους παλαιότερους και έντονα αισθητή από τους νεότερους. Με βάση την πείρα του παρελθόντος και όραμα ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Θα είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε!
Για τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                  Πατεράκης Μιχαήλ
Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας
Με σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο του Άμστερνταμ απέρριψε την αγωγή της ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κατά της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ, κρίνοντας ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
Το Ολλανδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναφέρει ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για το αίτημά της.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στο σκεπτικό του Δικαστηρίου ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης δεν κατάφερε να υποστηρίξει επαρκώς την εμπλοκή της Heineken NV στην υποτιθέμενη παράβαση του δικαίου ανταγωνισμού στην Ελλάδα.
«Τόσο στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία όσο και στην Heineken N.V. έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική και την ολλανδική δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι οι θέσεις μας θα δικαιωθούν πλήρως» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »