*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαΐου

See Through Ομόφωνα η Οργανωτική Επιτροπή των ΘΛΕ είπε ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν να το παίζουν...δίπορτο στα Καρναβάλια!

03 Μαΐου
Συνεδρίασε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο η Οργανωτική Επιτροπή!
Απολογισμός Καρναβαλιού 2018 και Γιορτές Παλιάς Πόλης 2018 τα θέματα. Με ομόφωνη απόφαση, κανείς σύλλογος δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε καρναβάλια και καρναβαλικές εκδηλώσεις, στην ίδια χρονική περίοδο με το Ξανθιώτικο Καρναβάλι..!
………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*«...εμείς θα νικήσουμε την Κυριακή και εκτός τον Παναθηναϊκό, ο Παναιτωλικός στην έδρα του;» Σχολίασε στο fb ο Πάνος Παπαδόπουλος μετά το Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0. Οπότε κι ο Αναστάσιος Τσορλίδης, το «πέταξε» το «καρφί» του για τον Καζναφέρη:
«Ενώ ο Απόλλων Σμύρνης και ο Κασναφερης σήμερα μας ήταν όλο δώρα!
Να σου θυμίσω το πρώτο παιχνίδι στην Ριζούπολη μεταξύ Ξάνθης και Απόλλων Σμύρνης;;;
Αστο βρε Παναγιώτη τα κέντρα εξουσίας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου δεν θέλουν την Ξάνθη στο Europaleague. Μακάρι να διαψευστώ την επόμενη εβδομάδα αλλά δε νομίζω. Εδώ έριξαν κάποτε ολόκληρο ΗΡΑΚΛΗ για να κρατήσουν την Τρίπολη θα μασήσουν τώρα απέναντι σε έναν Παναιτωλικό;».
-Είναι κι αυτό μια άποψη…
……
*Πολύ καλά έκανε κι έβγαλε φώτο από τις επισκέψεις των Μουσικών σχολείων ο Πρόεδρος του Χατζιδάκειου Μιχάλης Πουσπουρίκας..!
Και καλά έκανε κι έβγαλε και με τους υπόλοιπους, διότι εκτός των άλλων, με τον τρόπο αυτό βλέπει πολύς κόσμος και τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου…
……
*Η μοναδική ένσταση που εξέφρασα (και κακώς στον «τοίχο» του στο fb, διότι είναι προσωπική του υπόθεση  αυτά που γράφει…), τα περί ανιδιοτέλειας ορισμένων που ενώ έχουν συνδεθεί πλέον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ με τον θεσμό των Μουσικών σχολείων και ακριβοπληρώνονται, ο κύριος Μιχάλης Πουσπουρίκας τους εμφάνισε… ανιδιοτελείς!
-Ανιδιοτελής είναι κάποιος που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του σε έναν θεσμό κι όχι με 6 και 7.000 ευρώ που είναι πλουσιοπάροχη αμοιβή για 3-4 μέρες, συν τα έξοδα μεταφοράς, φιλοξενίας κλπ
Και αναφέρομαι στον κύριο Κυπουργό τον οποίο δεν γνωρίζω βέβαια, φαντάζομαι ωστόσο ότι θα γνωρίζει ο ίδιος πως καλώς ή κακώς, εγώ είμαι αυτός που έφερα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Ξάνθη το 1977, πιτσιρικάς τότε ως Πρόεδρος της Θρακικής Σκηνής τον Μάνο Χατζιδάκι μαζί με τον βαρύτονο Σπύρο Σακκά και τον Αντώνη Αντωνίου, εγώ τον πήγα για πρώτη φορά στο σπίτι που έμεινε μικρό αλλά δεν γεννήθηκε και τότε λειτουργούσε ως Στρατιωτική Λέσχη και αυτός που τον έζησε επί 5 μέρες συνέχεια φιλοξενώντας τον στο τότε Xenia και νυν Elisso Hotel θέλοντας να υλοποιήσει το μεγάλο όνειρό του στη Ξάνθη, που ήταν ο Μουσικός Αύγουστος…!
……
*Κι επειδή και πάλι κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν… «Φλωρινοκλαρινιώτες», καλό είναι να μην ξεχνάν ότι ο αξέχαστος Μάνος είχε αποκαλέσει στο Γ΄ Πρόγραμμα την περίοδο εκείνη τον Γιάννη Φλωρινιώτη, «καλύτερο Έλληνα τραγουδιστή»…και συχνά το ανέφερε στις συνεντεύξεις του…!
Βέβαια δεν θα είμαι αυτός που θα κρίνω τον κύριο Δημαρχόπουλο που μεσολάβησε στην «ακριβοπληρωμή» του κυρίου Κυπουργού… άλλο όμως να προσφέρει κάποιος με ανιδιοτέλεια κι άλλο να εισπράττει 6.000 ευρώ για 3-4 μέρες.
....
*Απουσίαζαν οι ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ απο τη χθεσινή Οργανωτική Επιτροπή για τον απολογισμό του Καρναβαλιού 2018 και την οργάνωση των Γιορτών Π. Πόλης 2018. Κάποιοι βέβαια σχολίασαν οτι το έκαναν για να μην αναγκαστούν να επιλέξουν ανάμεσα στο Καρναβάλι της Ξάνθης και το Καρναβάλι της Κομοτηνής! 
....
*Υπέρ της απλής αναλογικής και φανατικά μάλιστα, δήλωσε ο αποχωρών απο τον Δήμο Ξάνθης πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης!
-Υπέρ της αναλογικής....ή υπέρ της....απαλλαγής  απο τον Δημαρχόπουλο γιατί "ενόχλησε" σύσσωμο το παλιό κατεστημένο του Δήμου Ξάνθης;!!! 
……

*Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Βιβλιοπωλείο «Σπανίδης» και οι Εκδόσεις Ωκεανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Κεκροπούλου με τίτλο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΡΩΜΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ» την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στις 19.00, στην Καπναποθήκη Π, επί της οδού Καπνεργατών 9.
Συντονισμός: Παπαδοπούλου Μαρία, Ψυχολόγος.
Εισηγητές: Στρώλη Βασιλική, Ιστορικός, και Χατζηιωαννίδου Λεμονιά, Δικηγόρος.
Είσοδος Ελεύθερη
Ένταξη του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης – συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου στην Γκιώνα Δήμου Αβδήρων» στο Π.Α.Α. 2014-2020
Ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον αγροτικό τομέα στο Δήμο Αβδήρων, συνολικού προϋπολογισμού 430.000,00€, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πρόκειται για ένα έργο βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου και ειδικότερα την ασφαλτόστρωση τμήματος αγροτικής οδού, με σημείο εκκίνησης τον οικισμό της Γκιώνας και σημείο κατάληξης τα όρια του οικισμού Γενισέας.
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της καλύτερης και ασφαλέστερης πρόσβασης και κυκλοφορίας των διερχομένων προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής.
Κατασβήστηκε αμέσως πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο κτίριο δίπλα στο ΚΤΕΛ Ξάνθης
Φωτιά σε εγκαταλειμμένη  μονοκατοικία στην οδό Αναξάρχου, δίπλα στο ΚΤΕΛ Ξάνθης  ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η μονοκατοικία βρίσκεται στον ακάλυπτο της καπναποθήκης και με παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ειδοποιήθηκε από διερχόμενους με τους πρώτους καπνούς, τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο χωρίς μεγάλες ζημιές.
Οι φωτογραφίες μιλάνε άλλωστε μόνες τους. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έγινε γνωστή, προανάκριση ωστόσο διενεργεί η Πυροσβεστική. Το πιο πιθανό πάντως από τσιγάρο διερχόμενου πολίτη…

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΠΙΚΗΣ 
ΟΜΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΟΜΥ) ΞΑΝΘΗΣ
Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της 1ης Τοπικής Oμάδας Υγείας Ξάνθης, η οποία βρίσκεται στην Ξάνθη, επί της οδού Θεοδ. Δούκα (δίπλα από γήπεδα τένις) (στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΕΦΙΑΠ) του Δήμου Ξάνθης, τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018.
Η 1η Τ.OΜ.Υ. Ξάνθης είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό (γενικό ιατρό) νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία, στο τηλέφωνο 25413 52123 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tomy_xanthi1@4ype-pedy.gr Έργο των Τ.ΟΜ.Υ. είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό.
Ειδικότερα, οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ A.ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ
Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Μακεδονίας και Θράκης

Στις φλόγες διαμέρισμα στη Ξάνθη από... καντήλι το πρωί της Κυριακής!
Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής διαμέρισμα στη Ξάνθη με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική, ευτυχώς χωρίς θύματα.
Πρόκειται για διαμέρισμα επί της οδού Καραϊσκάκη όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από ένα καντήλι.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »