*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαΐου

See Through O Mίμης Τσίτσιος στο Xanthi channel με τον Πάνο Παπαδόπουλο πριν κάτι χρόνια...

04 Μαΐου
Σήμερα στις 13.00 στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας το τελευταίο αντίο στον Μίμη Τσίτσιο. Ποτέ δεν μου είπε «όχι» όταν τον καλούσα στις συνεντεύξεις μου στο «Σταράτα και Καθαρά»!
…………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μου τό ‘στειλε χθες το μήνυμα ο Θανάσης Ξυνίδης κι αν δεν το αντιλήφθηκα, κακό του κεφαλιού μου…
-Εγώ με…κομισάριους, δεν ξανα-πίνω… ούζο!
….
*Σύντροφε Θανάση και στις εκλογές του 2009 που πολέμησα τον Σγουριδισμό, κομισάριο του… Σωκράτη με έλεγαν, αλλά μάλλον ή δεν το πρόσεξες ή το ξέχασες…
-Οπότε άσε με να πορευτώ το δρόμο της μοίρας μου και αγνάντευε στα ταξίδια σου με τους… ΜΗ… κομισάριους Τσέπελη και σία! Η ευτυχία και ευδαιμονία σου μετράει..
……
*Αλήθεια, εκείνος ο Γιάννης ο Τσεγγελίδης τι γίνεται; Υπάρχει; Κι αν υπάρχει ακόμη με τα λατομεία της Σταυρούπολης ασχολείται, ή λόγω του θέρους, αποφάσισε (επιτέλους), να ανοίξει την πισίνα του;
……
*Απίστευτο… Με μόνο τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία της αντιδημάρχου Αλεξίας Γκιρτζίκη…
-Μήπως κύριε Φανουράκη θα πρέπει να βάλεις εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και του κοινόχρηστου του Κυβερνείου, διότι μπήκαμε ήδη στον Μάϊο; Μήπως;
-Συνήθως αυτά δεν σου ξεφεύγουν ποτέ!
…….
*Τι τόθελα να γράψω ότι «κόντρα» στο πλήθος, εγώ τον συμπαθώ τον… (παρά)ΣΥΡΙΖΑ γιατί «λατρεύω» το χιούμορ και την σάτιρα από όπου κι αν προέρχεται;
«Τσίμπησε» ακόμη και ο Ούτσης…!
……
*Καλά μούγκα στη στρούγκα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για το νταχάου που ακούει στο όνομα Sunlight! Να σιωπήσει όμως και το ΠΑΜΕ που επί χρόνια η λέξη συνδικαλισμός και σωματείο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι απαγορευμένη; Έλεος πιά…! Να τα λένε αυτά οι… δεξιοί (;) και να τα κάνετε γαργάρα εσείς οι υπερασπιστές των εργαζομένων;

Τρίτη 9 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Λύκεια
Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 λήγουν τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2016-2017 στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Αυτό  αναφέρει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε την Τετάρτη 2 Μαΐου ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΪΟΥ (14:30) ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Την Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 14:30 συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  (εισηγήτρια Παρθένα Ασηξαρίδου)
2. Λήψη απόφασης για την αποδοχή πρότασης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για την υλοποίηση εικαστικών παρεμβάσεων σε σημεία της πόλης (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
3. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο - έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Εισηγήτρια Πρόεδρος της ΕΠΖ)
Η Πρόεδρος
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΑΛΕΞΙΑ
(Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
Δημοπρατούνται 56 οχήματα του Τελωνείου Κομοτηνής
Δημοπρατούνται 56 οχήματα του Τελωνείου Κομοτηνής, επιβατικά, φορτηγά και δίκυκλα.
Η δημοπρασία οχημάτων του Τελωνείου Κομοτηνής έχει οριστεί για την Τετάρτη 09.05.2018, στις 10:00 το πρωί.
Η επίσκεψη στο χώρο φύλαξης των οχημάτων είναι επιτρεπτή 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την δημοπρασία, δηλαδή από τις 02.05.2018 έως τις 08.05.2018 -εκτός Σαββάτου και Κυριακής- από τις 08:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι. Λεπτομέρειες της δημοπρασίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Συνάντηση υπουργού-ΔΟΕ για πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος 
του ΙΕΠ σε 6 Νηπιαγωγεία στη Ξάνθη και Ροδόπη
“Το αργότερο μέχρι την Τρίτη η ΔΟΕ θα έχει  την απαντήσει στο υπουργείο Παιδείας σχετικά με την πιλοτική  εφαρμογή του προγράμματος του ΙΕΠ «Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης». Στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας την Τετάρτη το μεσημέρι υπήρξαν αντιπαραθέσεις αλλά και σημεία δημιουργικού διαλόγου”.
Αυτό δήλωσε στο esos ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την   πιλοτική  εφαρμογή του προγράμματος του ΙΕΠ σε 6 Νηπιαγωγεία στη Ξάνθη και Ροδόπη.
Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως “μετά την αναλυτική συζήτηση που διεξήχθη, συμφωνήθηκε ο διάλογος να συνεχιστεί”.

Φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε στον 38χρονο Τούρκο που συνελήφθη την Τετάρτη 2 Μαϊου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Αποφασίστηκε επίσης η δήμευση του εκσκαφέα με τον οποίο παραβίασε τα ελληνικά σύνορα, ενώ αυτή την ώρα δρομολογείται η διαδικασία διοικητικής απέλασης.
Κατά την απολογία του ο Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.
Ισχυρίστηκε επίσης δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Έλληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.
Αφού μπήκε και βγήκε μέσα στα ελληνικά σύνορα τρεις φορές, συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Η εποχή των ινδιάνων με τα καθρεπτάκια 
έχει περάσει προ πολλού... ως κι αυτοί εκσυγχρονίστηκαν...!!!
Επειδή λοιπόν όταν οι ειδικοί μιλούν τα λόγια περιττεύουν, κι επειδή οι άλλοι "επιστήμονες" που έβαλαν "φράγμα" στην ατμόσφαιρα στο Εύμοιρο και έκλεισαν κάποια σχολεία, αλλά άφησαν άλλα να λειτουργήσουν που βρίσκονται πιο κοντά (π.χ Άβατο κλπ), κι επειδή μας είπαν να μπούμε σε γυάλα, αλλά άφησαν να λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες ακόμη και στον Δήμο Τοπείρου και άλλες πολλές συμβουλές..... προληπτικά πάντα, είναι καιρός να σοβαρευτούν, να σταθούν στο ύψος της περίστασης όπως αρμόζει, διότι εφόσον κι αν είναι αλήθεια η ανησυχία των ειδικών, κάθε λεπτό που περνά είναι επιβαρυντικό για όλους μας. Εφόσον και εάν είναι αλήθεια η ανησυχία των ειδικών θα πρέπει να αποζημιωθούν όλοι όσοι έχουν υποστεί βλάβη και κύρια οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής (κι αυτοί οικογενειάρχες είναι). Το εργοστάσιο είχε ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σχέδιο εκτάκτων αναγκών το οποίο εφαρμόστηκε; Κι αν ναι πιο είναι αυτό; Τα ερωτήματα πολλά αλλά ένα το κυριότερο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Π.Υ. Ξάνθης κι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς είναι προετοιμασμένοι για να προβούν στην εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων σε τέτοιου είδους καταστροφές; Αν όχι ελπίζω να τους έγινε μάθημα. Σε γραφειοκρατικό επίπεδο σίγουρα πάμε καλά Συσκέψεις κι Άγιος ο Θεός...!!!

Υ.Γ. Δεν δέχομαι σχόλια για τις θέσεις εργασίας κι οι πολίτες της περιοχής μεροκάματο βγάζουν από τα χωράφια και τα ζώα τους κι αυτοί οικογενειάρχες είναι...έλεος. Η εποχή των ινδιάνων με τα καθρεπτάκια έχει περάσει προ πολλού...ως κι αυτοί εκσυγχρονίστηκαν...!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »