*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Μαΐου

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Ξάνθης

01 Μαΐου





*Παράπονα απο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσειν Ζεϊμπέκ για την μικρή συμμετοχή των εργαζομένων!







 Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 1 Μαΐου 2018 οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Ξάνθη με μικρή μαζικότητα και λίγο κόσμο. 
Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ με μικροφωνική, μουσική και τραγούδια, ενώ έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης  συγκεντρώθηκαν τα Σωματεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μετά τις ομιλίες, εκπρόσωποι των Σωματείων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Καπνεργάτη, ενώ πορεία πραγματοποίησαν μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου και τους βουλευτές Χουσεΐν Ζειμπέκ και Γρηγόρη Στογιαννίδη και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης.
Στην συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου Ξάνθης το παρόν έδωσαν επίσης στελέχη της ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νίκο Κιατίπη και τον  Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Μπάμπη Ευστρατίου. Παρόνυρε στη συγκέντρωση και ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και Πρόεδρος του Σωματείου της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  Ι. Καμαρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανταμπούφης. 
Σε δηλώσεις του στο Xanthi channel και την ΕΡΤ Κομοτηνής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζειμπέκ αναφέρθηκε στους αγώνες των εργαζομένων για την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ δήλωσε ότι «περίμενε περισσότερο κόσμο στην συγκέντρωση…». Οι περισσότεροι προτίμησαν τον καναπέ και την εξοχή, τόνισε με σημασία…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ  ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤ. ΠΛΑΤΕΙΑ 





Πιο μαζική πάντως από την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ήταν η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Ξάνθης για την Πρωτομαγιά με κεντρική ομιλία στην Κεντρική πλατεία της πόλης και επίθεση κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ υπήρχε και ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »