*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Μαΐου

Λουλούδια απο τον Δήμο Ξάνθης για την Γιορτή της Μητέρας...Όλες οι τελευταίες ειδήσεις

12 Μαΐου
Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, θα διανέμει λουλούδια σε όλες τις μανούλες, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία της Καλλιθέας, ώρα 11.00 π.μ. από την πλατεία Ελευθερίας έως στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, καθώς και στην πλατεία της Σταυρούπολης στις 19.00 μ.μ.
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο κινούμενος ως συνήθως στο «σκότος» και στο fb mr Gademis, κυνηγημένος από τις εμμονές του, άφησε αιχμές κατά του «Μαχητή» και της ΔΕΥΑΞ με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις της Πέμπτης και στη Ξάνθη…
Την ίδια ώρα άλλος δημότης της Ξάνθης (μη Gademis), σημείωνε στο fb με νόημα:
«Παρά την δυνατή βροχή, η Ξάνθη προς την Λεωφόρο Στρατού δεν αντιμετώπισε πρόβλημα,διότι τα φρεάτια ήταν όλα καθαρά... Μπράβο στους συντηρητές...».
Μπράβο και στο… Gademi! Όσο πιο πολύ γκρινιάζει, γκαντεμιά του αλλά τόσο πολύ τον «αδειάζουν» στο fb οι ίδιοι οι δημότες!
……
*Σύσκεψη κορυφής χθες στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. για τον σχεδιασμό του νέου ΑΟΞ. Στην σύσκεψη θα παραβρεθεί ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΞ Γιάννης Παπαδημητρίου και θα συζητήσουν μεταγραφικά, ποιοι θα αποχωρήσουν και τι θα αποφασιστεί για τον τερματοφύλακα Ζίκο Ζίβκοβιτς.
……
*Από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης 15 Μαΐου, στις 13:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.  Δηλώνουμε   ξεκάθαρα   και   λέμε   ΟΧΙ  ΣΤΗΝ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ   ΤΟΥ   ΣΤΑΘΜΟΥΔΙΟΔΙΩΝ, πάνω από την πόλη της Καβάλας.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας».
-Θέατρο του… παραλόγου!
……
*Με POS θα γίνεται η πληρωμή άδειας θήρας από τη νέα κυνηγητική περίοδο.
Ιδού και η σχετική ανακοίνωση: «Από την νέα κυνηγετική σαιζόν δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας η έκδοση και πληρωμή της άδειας θήρας να πραγματοποιείται με την χρήση κάρτας και συσκευής pos
Κυνηγετικός Σταυρούπολης Ξάνθης».

Η Αστυνομία αναζητά 2 άγνωστους που λήστεψαν 84χρονο στην Καβάλα!
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 11-5-2018 πρώτες πρωινές ώρες, στη Λημνιά Καβάλας, διέρρηξαν την οικία 84χρονου ημεδαπού και εισήλθαν στο εσωτερικό της, όπου αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από τους χώρους του σπιτιού χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.  

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης στις 22 Μαΐου 2018. 
Υποψήφιος Πρόεδρος εκ νέου ο Ευθύμιος Μίλκογλου
Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης με υποψήφιο Πρόεδρο εκ νέου τον δραστήριο Ευθύμιο Μίλκογλου.
Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης: Οι αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Ξάνθης θα διενεργηθούν την Τρίτη 22 Μαΐου , από τις 8.30 έως 21.00  στα γραφεία του φορέα. (Ισόγειο στο κτίριο του Ε.Β.Ε.)
Οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους στα γραφεία μας έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2019, και κατά τις ώρες 10.00 -13.00.
Επίσης μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά στο:
emporikos.syllogos.xanthis@gmail.com.
Υποψήφιος θα είναι ο εκ νέου ο απερχόμενος Πρόεδρος Ευθύμιος Μίλκογλου.
Μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 21 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου στην αίθουσα του ΕΒΕ
Θέματα ημερήσιας διάταξης:
Απολογισμός θητείας απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Δημιουργία λαϊκής αγοράς στο αεροδρόμιου Ζυγού.
«Κοινωνική Συμμαχία» και πανελλαδική κινητοποίηση της 30ης Μαΐου.
Δημοσκόπηση δίνει νίκη Ερντογάν με 54%
Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AKP) και το κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) συγκεντρώνουν μαζί το 54% των ψήφων στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας MetroPoll, τα αποτελέσμα της οποίας δημοσιεύτηκαν στις 10 Μαίου.
Η σφυγμομέτρηση, που διενεργήθηκε με δείγμα 2.063 ψηφοφόρων σε 28 τουρκικές επαρχίες, έδειξε ότι το AKP συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 48%, ενώ οι υπερεθνικιστές σύμμαχοί τους στις εκλογές MHP το 6%.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα τα τρία άλλα κόμματα κερδίζουν την είσοδό τους στη βουλή, εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο ποσοστό άνω του 10%.
Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου δίνει 21% των ψήφων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), 12% στο νέο κόμμα Iyi και 10% στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP, φιλοκουρδικό).

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής 
της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση» κατήγγειλε 
την 1η Γιορτή για την Κάνναβη στη Ξάνθη!
Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση» πήρα χθες και φιλοξενώ στη στήλη την παρακάτω καταγγελία για την 1η Γιορτής Κάνναβης στη Ξάνθη:
«Με αφορμή την κυκλοφορία εντύπου με το οποίο ανακοινώθηκε  η διεξαγωγή της 1ης Γιορτής Κάνναβης στη Ξάνθη, χθες Παρασκευή 11 Μάιου, επισημαίνουμε ότι τίθεται στην τοπική μας κοινωνία το ζήτημα της νομιμοποίησης της εν λόγω ουσίας. Το συγκεκριμένο έντυπο βρίθει λογικών αντιφάσεων, και συνιστά έμπρακτη προβολή και προώθηση της κάνναβης, παρά της περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό.
Ως Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση» δηλώνουμε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πάρτυ, αλλά απαιτεί υπεύθυνη επιστημονική διερεύνηση. Ως εκ τούτου δηλώνουμε τις επιφυλάξεις μας για την ως άνω εκδήλωση και υπενθυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η ίδια η Ελληνική Πολιτεία συμμετέχει στον εορτασμό της 26 Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο»
Ανέστης Αντωνιάδης για Ποτάμι και όχι μόνο: Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον ΠΡΟΔΟΤΗ ουδείς!
Με σκληρή ανάρτησή του στο fb για τα όσα διαδραματίζονται στο Κίνημα Αλλαγής κυρίως από τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού και τον Ρεμούνδο, ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης, έκανε το παρακάτω σχόλιο στο fb:
Αυτό που συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ, υπάρχουν μόνο δυο τρόποι να διορθωθεί:
1.Συνέδριο ΠΑΣΟΚ ΧΘΕΣ, γιατί οι εκλογές έδωσαν 85% στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ Γεννηματά, Ανδρουλάκη και Μανιάτη. Δεν μπορεί να αποφασίζουν τα κλαδιά πως θα κινηθούν στον άνεμο και όχι ο κορμός. Είναι απλή φυσική.
2. ΕΚΛΟΓΕΣ. Εκεί, εάν γίνουν αξιοκρατικά ψηφοδέλτια, με βάση τα ερείσματα και την πρόσβαση στην κοινωνία και όχι τις ποσοστώσεις, το ξανατονίζω εάν, ο πολλαπλάσιος κόσμος των 210 χιλιάδων που ήρθαν και μας τίμησαν τον Νοέμβριο, θα μας δείξει με τις επιλογές του καθορίζοντας και την ποσότητα, αλλά κυρίως την ποιότητα της κοινοβουλευτικής ομάδα, τον δρόμο. Και κυρίως πως θα βαδίσουμε και με τι ρυθμό, από εκείνο το σημείο και πέρα. Αυτό γιατί είμαι βεβαίως ότι πολλοί αυτό ανακηρυσσόμενοι σωτήρες και στελεχάρες της παράταξης θα δουν την πόρτα της εξόδου από τον ίδιο τον ψηφοφόρο.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, έτσι όπως έχει πάει το όλο εγχείρημα και διαδικασία, απλά να θέσω και δυο άλλα θέματα.
Αρχικά, όταν ένα κόμμα, δεν είναι ανοικτό σαν αλεξίπτωτο στην κοινωνία, σε ιδέες, σε πρόσωπα, στο μέλλον που έρχεται εν κατακλείδι, θα πέσει στο έδαφος και θα υπάρχει σφοδρή σύγκρουση με την εκλογική και κοινωνική πραγματικότητα με ολέθρια αποτελέσματα. Εάν το κρατάς όμως το αλεξίπτωτο ορθάνοικτο ποτέ μην φοβηθείς την προσγείωση στην πραγματικότητα.
Δεύτερον, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, προκειμένου να αποκτήσουν στιγμιαία αίγλη, εξουσία, καρέκλα, ρόλο. Τον ΠΡΟΔΟΤΗ ουδείς.
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ!
Hürriyet: Την παρθενική του πτήση 
πραγματοποίησε το πρώτο F-35 της Τουρκίας
Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το πρώτο μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας με Αμερικανό πιλότο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hürriyet».
Το πρώτο μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο kokpit.aero, είναι έτοιμο προς άμεση παράδοση, παρά τις αντιδράσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η Τουρκία βρίσκεται στις χώρες που συμμετείχαν στη συμπαραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.
Η πτήση του αυτή είναι μέρος του τελικού σταδίου δοκιμής, πριν συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο της Άγκυρας.
Τα πρώτα μαχητικά θα πάνε στη βάση της Μαλάτειας, ενώ η παράδοση -ως γνωστόν- θα γίνει στις 21 Ιουνίου.
Tο F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ (stealth) περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως έναν βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.
Το F-35 φέρει το ραντάρ AN/APG-81, τύπου AESA, το οποίο θεωρείται κορυφαίων επιδόσεων. Επίσης, διαθέτει το συστήματα στόχευσης EOTS και το σύστημα προειδοποίησης AN/AAS-37. Αυτά σε συνδυασμό με τους προηγμένους αισθητήρες δίνουν στον πιλότο μια εξαιρετική εικόνα του πεδίου μάχης.


Συντάξεις Ιουνίου 2018: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων για όλα τα Ταμεία
30 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Ιουνίου του 2018.
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 04 Ιουνίου 2018 ημέρα Δευτέρα.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »