*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαΐου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Παράταση για ένα ακόμη 24ωρο στα προληπτικά μέτρα από την πυρκαγιά στη SUNLIGHT

03 Μαΐου
Παράταση για ένα ακόμη 24ωρο στα προληπτικά μέτρα από την πυρκαγιά στη SUNLIGHT έδωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης δίνοντας παράλληλα και… παράταση στην αγωνία των κατοίκων!

Βέβαια η επίσημη αιτιολογία των υπηρεσιών είναι η καθυστέρηση των επίσημων ανακοινώσεων από τις μετρήσεις του καθηγητή του ΔΠΘ κ. Σπύρου Ραψομανίκη, ωστόσο αυτή η παράταση δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά μετά μάλιστα από τις ανησυχητικές δηλώσεις των τριών καθηγητών Βασίλειου Μακρόπουλου, Δημοσθένη Σαρηγιάννη και Άλκη Μπάη στον «Ελεύθερο Τύπο».


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ενημέρωση σχετικά με τα προληπτικά μέτρα
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διεξάγει εντατικές μετρήσεις με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, τα  πρώτα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Παρασκευή το απόγευμα.
Μέχρι την  ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ν. Όλβιο. Ήτοι τις περιοχές:
Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά και για την Παρασκευή 4 Μαΐου.
Τα μέτρα τα οποία είχαν προταθεί μόνο για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ παρατείνονται για επιπλέον 24 ώρες, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή:
1. Πλύσιμο του  περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό
2. Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά)
3. Ο κόσμος και τα  παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο
4. Όχι αγροτικές  (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο
Ξάνθη 03-05-2018
Από το Γραφείο Τύπου
Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Θέμα: «Μη λειτουργία σχολικών μονάδων λόγω έκτακτων συνθηκών»
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης-πρόγραμμα Καλλικράτης» και
2. Την υπ’αρ.64037/Ξ-ΓΠΕ703/1-5-18 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης ΣΟΠΠ με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών Sunlight στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, για λήψη ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
3. Το γεγονός ότι οι πρώτες μετρήσεις για ατμοσφαιρικούς ρύπους στην περιοχή, από το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναμένονται.
αποφασίζουμε
τη διακοπή των μαθημάτων για επιπλέον 1 ημέρα, ήτοι στις 4/5/2018, λόγω έκτακτων συνθηκών και για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, στις σχολικές μονάδες, των παρακάτω οικισμών:
Για τον Δήμο Τοπείρου:
Ν. Όλβιο ( Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), Κρεμαστή(Μειονοτικό δημοτικό σχολείο), Θαλασσιά ( Ειδικό γυμνάσιο), Αγ. Αθανάσιος (Νηπιαγωγείο), Τοξότες (Δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο), Εξοχή (Νηπιαγωγείο και μειονοτικό δημοτικό σχολείο), Τύμπανο (2ο Ειδικό σχολείο)
Για τον Δήμο Ξάνθης:
Εύμοιρο ( Δημοτικό σχολείο , νηπιαγωγείο και Ειδικό σχολείο κωφών) και Καλλιθέα ( 17ο δημοτικό σχολείο και 17ο νηπιαγωγείο).
Επίσης στους παραπάνω οικισμούς θα είναι κλειστοί και όλοι οι παιδικοί σταθμοί (δημοτικοί και ιδιωτικοί).
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ
Κοινοποίηση:
1. Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης
2. Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης
3. Δήμο Τοπείρου

4. Δήμο Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »