*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Μαΐου

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ.Shimizu, θα επισκεφθεί Επιμελητήριο, ΣΕΚΕ, ΣΕΚΑΠ & Πλαστικά Θράκης

12 Μαΐου
*Σημαντική η επίσκεψη και συνάντηση με το Επιμελητήριο Ξάνθης και τους Φορείς, ιδιαίτερα μετά την αγορά της ΣΕΚΑΠ από την Japan Tobacco

*Πρωτοβουλίες Αλέξανδρου Κοντού για να έρθουν κι άλλοι Ιάπωνες επενδυτές στο Νομό Ξάνθης και να επενδύσουν και στο κομμάτι ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ! 
Στη Ξάνθη θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαΐου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Shimizu, προσκεκλημένος από το Επιμελητήριο Ξάνθης αλλά και από την ΣΕΚΕ αφού  όπως είναι γνωστό, τον είχε επισκεφθεί στην Πρεσβεία και ο πρώην Υπουργός και γενικός της διευθυντής ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός στις 19 Μαρτίου 2018 προκειμένου κατά την συνάντηση που είχαν, να συζητήσουν και το θέμα  (των) επενδύσεων στην περιοχή μας.
Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, η υποδοχή του Πρέσβη της Ιαπωνίας θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 14 Μαΐου σε έκτακτη συνεδρίαση των Φορέων στις 11.30 στο Επιμελητήριο Ξάνθης ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κύριος Shimizu θα επισκεφθεί την ίδια μέρα τη ΣΕΚΕ (σ.σ. Ο κύριος Κοντός θέλει και στα θερμοκήπια και ξηραντήρια της ΣΕΚΕ στην περιοχή Σταυρούπολη προκειμένου να θαυμάσει τα στενά του Νέστου και να συζητήσουν και για την Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής), τα Πλαστικά Θράκης και την ΣΕΚΑΠ την οποία όπως είναι γνωστό, αγόρασε μια από τις κορυφαίες Ιαπωνικές εταιρείες στον κόσμο, η Japan Tobacco!
(Σ.Σ. Η ΣΕΚΑΠ συγκαταλέγεται στο πακέτο της εταιρείας Donskoy Tabak (DT) συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη που αγόρασε ο Ιαπωνικός κολοσσός έναντι 1.6 δις. Δολαρίων!)
Υπενθυμίζουμε ότι η Japan Tobacco Inc. (JT) (ανακοίνωσε στις 16 Μαρτίου 2018 ότι, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, ο Όμιλος Εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος JT απόκτησε λοιπόν και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ)
Γι’ αυτό και η επίσκεψη του ΠΡΕΣΒΗ της Ιαπωνίας στη Ξάνθη την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαΐου, έχει ιδιαίτερη σημασία και για την Ξάνθη αλλά για όλη την περιοχή της Θράκης.
Ιδού τι αναφέρει και η πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ξάνθης στα μέλη του:
«Παρακαλείσθε όπως την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 11:30 προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
1.ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »