*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Τα λατομεία Σταυρούπολης, η συνάντηση Κουρουμπλή με τους γονείς των δυο στρατιωτών και όλες οι τελευταίες ειδήσεις...

21 Απριλίου
Μπράβο στην υπηρεσία καθαριότητας και τον αντιδήμαρχο Ξάνθης Χασάν Ογλού Φερτούν για τον καθαρισμό του χώρου στο «Βοήθεια στο σπίτι» (πρώην Ορφανοτροφείο Ξάνθης)
………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Το θέμα των Λατομείων της Σταυρούπολης είναι καθαρά πολιτικό και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που πρωτίστως θα έπρεπε να ενδιαφερθούν και να το «κινήσουν» εντός της Βουλής αφού τις άδειες τις δίνει η Αποκεντρωμένη, είναι οι τρεις βουλευτές του Νομού Ξάνθης…!
Αυτοί λοιπόν που στυλ Τσεγγελίδη επιχειρούν να «χρεώσουν» τις δικές τους ευθύνες στην Αντιδήμαρχο Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, απλά «πετάνε» την… «μπάλα» στην εξέδρα, για να διαιωνίζεται η λειτουργία των λατομείων, που αυτός πρώτος έφερε στο Δήμο Σταυρούπολης..
……
*Και φυσικά εκτός από τις πολιτικές ευθύνες των τριών βουλευτών που για το συγκεκριμένο θέμα απαξίωσαν ακόμη και μια ερώτηση στη Βουλή να κάνουν, τις δικές της ευθύνες έχει και η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, ενώ κατά περίεργη σύμπτωση, σιγήν ιχθύος τηρεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης…
……
*Ξεκάθαρο λοιπόν το ερώτημα. Γιατί οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν καταθέτουν μια ερώτηση στη βουλή, ζητώντας την ανάκληση της αδείας τους;
Βέβαια ο Ανταμπούφης μιλάει για κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας και διάφορα τέτοια…
-Αλλά Κυβέρνηση είναι! Αν μπορεί ο Στάθης Γιαννακίδης που είναι από τα Κομνηνά να παρέμβει για το ένα τέτοιο τοπικό θέμα, τι μπορεί να κάνει; Απλά να ψηφίζει τα… ΜΝΗΜΟΝΙΑ και να εισπράττει τις αντιμισθίες του;
……
*Κι όσο για την στάση των Φανουράκηδων που στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας ψήφισαν… κατά και «τελείωσαν», μάλλον θα ξεχνάνε ότι και τα ΛΑΤΟΜΕΙΑ εγκαταστάθηκαν στη Σταυρούπολη επί Δημαρχίας Τσεγγελίδη και Λάκη Στυλιανίδη! Τότε βέβαια σιωπούσαν...!
……
*Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φορολογούμενων με τα εισοδήματα του 2017. Όπως είναι γνωστό πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν οι φορολογούμενοι μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( aade.gr).
Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στην εφαρμογή.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Απριλίου (19:30) το ΕΒΕ Ξάνθης
Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 19:30 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω 7 θέματα:
1.ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 2/2018
2.ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
3.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
4.ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016
5.ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016
6.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017
7.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
*Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Την Πέμπτη 26/4 οι εκλογές του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Ξάνθης
Οι εκλογές του  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Ξάνθης θα διενεργηθούν την Πέμπτη 26/04/2018 και ώρα 19:00 έως 21:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟΝ” στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη.
Σε περίπτωση μη απαρτίας οι εκλογές θα επαναληφθούν στις 03/05/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 έως 21:00 στον ίδιο τόπο και χρόνο.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος
Προφέτης  Ι. Γεώργιος

Προβάδισμα 9 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 
καταγράφει νέα δημοσκόπηση
Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 21,5%, όπως είχε καταγραφεί και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Μάρτιο.
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε εννέα μονάδες (28,5% - 19,5%).
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ.: 31,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%, Κίνημα Αλλαγής: 9%, Χρυσή Αυγή: 8%, ΚΚΕ: 6,5%, ΑΝΕΛ: 2%, Ένωση Κεντρώων: 2%, Ελληνική Λύση: 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%, ΛΑΟΣ: 1%, Άλλο: 3%, Αναποφάσιστοι: 7%, Δεν απαντώ: 6%.
Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 55% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, ποσοστά που παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31% (όπως και τον περασμένο μήνα) και ο Αλέξης Τσίπρας 23% (έναντι 22% τον Μάρτιο), ενώ «κανένας» απάντησε το 40% των ερωτηθέντων.

Έλληνας δημόσιος υπάλληλος μετονόμασε 
την Αλεξανδρούπολη σε “Dedeagac”!
Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η πρόσφατη δημοσίευση από την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη του Ημερολογίου που διένειμε, το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο “Αλληλεγγύη Ανάπτυξη” Ελλήνων Πολιτών, Μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα, με Μητρική Γλώσσα την Τουρκική, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το συγκεκριμένο Σωματείο επιμένει όπως σημειώνει η ιστοσελίδα να ονομάζει την Αλεξανδρούπολη, με το παλαιό Οθωμανικό της όνομα ΝΤΕΝΤΕ ΑΓΑΤΣ.
Η χρησιμοποίηση αυτού του ονόματος από το Σωματείο έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον Βασιλικό Διάταγμα για αλλαγή των ξένων τοπωνυμίων, ενώ όπως επισημαίνει η Ελεύθερη Θράκη ουδείς από την Ελληνική Πολιτεία ενοχλήθηκε για να παρέμβει.
Επιπλέον σύμφωνα με την εφημερίδα οεπικεφαλής του Σωματείου είναι ο κ. Δακλή Γιασάρ, ο οποίος είναι Δάσκαλος δηλ υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου και παρα το γεγονός ότι το φυλλάδιο καταπατεί υπάρχον και εν ισχύ Διάταγμα δεν έχει ενοχληθεί από το Υπουργείο Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όσον αφορά το Ημερολόγιο του ΝΤΕΝΤΕ ΑΓΑΤΣ, σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Ελεύθερη Θράκη, αυτό τυπώθηκε στην … Αδριανούπολη της Τουρκίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (Έβρος)
Παραιτήσεις στην ΑΕΛ λόγω της φανέλας με το λάθος όνομα
-Παρελθόν από την ομάδα έξι στελέχη
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της την παραίτηση πλήθους στελεχών, 6 (!) τον αριθμό, εξαιτίας της λάθος αναγραφής του ονόματος του στρατιωτικού που κρατείται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, Δημήτρη Κούκλατζη, στη φανέλα του αγώνα με την ΑΕΚ.
Αρκετές φορές φέτος οι «βυσσινί» έχουν τυπώσει μηνύματα με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο στο μπροστινό μέρος της φανέλας με την οποία αγωνίζονται.
Τελευταίο εγχείρημα ήταν στον επαναληπτικό ημιτελικό με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, όπου αναγράφηκαν τα ονόματα των στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές της Ανδριανούπολης, Άγγελου Μητρετώδη και Δημητρίου Κούκλατζη, καθώς και του Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του εν πτήσει, μετά από αναχαίτιση τουρκικού αεροσκάφους.
Ωστόσο, στον αγώνα με την Ένωση, τα ονόματα, και συγκεκριμένα αυτό του Κούκλατζη, γράφτηκε λάθος, καθώς έλειπε το «Κ» (σ.σ η φανέλα έγραφε «Κούλατζη»). Το γεγονός εξόργισε τον Αλέξη Κούγια, που ζήτησε συγγνώμη και προανείγγελε τις αλλαγές στις θέσεις όσων ήταν υπεύθυνοι.
Αυτό συνέβη την Πέμπτη, όπως ενημέρωσε επίσημα η ΠΑΕ.


Ορεστιάδα: Συνάντηση Κουρουμπλή με τους γονείς του φυλακισμένου στρατιωτικού Δ. Κούκλατζη

Συνάντηση με τους γονείς του φυλακισμένου από τους Τούρκους στρατιωτικού Δημήτρη Κούκλατζη, είχε την Παρασκευή στην Ορεστιάδα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τους δημάρχους Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη.
Τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο κ.Κουρουμπλής, με την ευκαιρία της παρουσίας του στον ΄Εβρο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο, όπου κήρυξε απόψε την έναρξη του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με τίτλο «αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο», που διεξάγεται σήμερα και αύριο 20 και 21 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα και έγινε με κάθε μυστικότητα, χωρίς φυσικά την παρουσία δημοσιογράφων και φωτογράφων.Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε στο Νίκο και την Σοφία Κούκλατζη την προσωπική του συμπαράσταση, αλλά και της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες σε κάθε τομέα. Τόσο διπλωματικό, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και με κάθε αφορμή όταν υπάρχει επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, όπως πρόσφατα στο τηλεφώνημα Τσίπρα-Γιλντιρίμ μετά τον χαμό του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου.
Τους άκουσε να του λένε ποιά είναι η κατάσταση του γιου τους όσο και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, όταν τους επισκέπτονται στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου παραμένουν για 50 ημέρες και πως τους είδαν και σήμερα Παρασκευή που και πάλι τους επισκέφθηκαν. Αποχωρώντας από το σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη, ευχήθηκε ολόψυχα να λήξει σύντομα η περιπέτεια των δύο παιδιών, αλλά και η δική τους και γρήγορα οι δυο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Η επίσκεψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, αφού αυτή έγινε με την ομιλία του κ.Κουρουμπλή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου, μόλις επέστρεψε μαζί με τους δυο δημάρχους Παρασκευά Πατσουρίδη και Βασίλη Μαυρίδη απ’ την Ορεστιάδα.
Πηγή: evros-news.gr
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »