*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Απριλίου

Τα "παζάρια" της Αναπτυξιακής Ροδόπης-Ξάνθης με τις εφημερίδες και οι τελευταίες ειδήσεις με άλλο...στυλ

20 Απριλίου
Πορεία διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Συρία, έκανε χθες η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης
……………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*20 χρόνια σήμερα ζωής για τον ημερήσιο Μαχητή. Τέτοια μέρα, Σάββατο της Ανάστασης, βγάλαμε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας στα πρώτα γραφεία μας, επί της οδού Μπρωκούμη στο Εμπορικό Κέντρο Βακιάνη.
Και τέτοια μέρα γιορτάζαμε και τον πρώτο χρόνο ζωής με παρόντες τους Αείμνηστους βουλευτές Ξάνθης Χάρη Ατματζίδη (ιδρυτή του Μαχητή Θράκης) και τον Βαγγέλη Κουρτίδη και Νίκο Λαμπαδάρη. Παρών και ο Πρόεδρος της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου…
Πως περνάει τελικά ο χρόνος…
……
*Προς την Αναπτυξιακή Ροδόπης-Ξάνθης Κομοτηνής.
Κύριε Γιάννη Σταυρίδη…
Ή ισχύει ο Νόμος περί Τύπου με το καθιερωμένο από το  Νόμο τιμολόγιο για τις επί πληρωμή δημοσιεύσεις, ή δεν ισχύει οπότε και ο αρμόδιος Υπουργός κ.Παππάς θα πρέπει να απαντήσει και να μας απαντήσει.
Αναφέρομαι σε πληρωμένη δημοσίευση της Αναπτυξιακής  Ροδόπης-Ξάνθης, που δόθηκε με… δημοπρασία στο έντυπο που έδωσε την πλέον… χαμηλή τιμή, διότι νομιμοποίησε την μέθοδο των… προσφορών και του ΠΑΖΑΡΙΟΥ με τον τρόπο αυτό αντί να κρατήσει στοιχειωδώς έστω μια σειρά..!
……
*Ο «Μαχητής» φυσικά αρνήθηκε να «πέσει» σε μια τέτοια παγίδα και δεν νομιμοποίησε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ κατά την άποψή του διαδικασία!!! Διότι με τη λογική θα οδηγηθούμε σε ένα νέο καθεστώς, να δημιουργούνται «νέες» εφημερίδες με ελάχιστη κυκλοφορία και έξοδα που θα δίνουν τις… πλέον χαμηλές τιμές και θα λειτουργούν ως έντυπα… διακηρύξεων!
Εμείς δεν θα γίνουμε… Lidl κύριε Σταυρίδη. Τελεία και παύλα!
……
*Πήγα για ένα ποτό με μια καλή παρέα το βράδυ της Τετάρτης σε μπαράκι «παραλία» κι ήταν τέτοια η ερημιά που πραγματικά μελαγχόλησα…
Μας τα πήραν όλα τα μνημόνια και κυρίως την διάθεση και την διασκέδασή μας! Δυστυχώς…
……
*Κάλεσμα στους δικαιούχους του Μέτρου 11 για τις βιολογικές καλλιέργειες, να καλύψουν το δεύτερο έτος εφαρμογής του με νόμιμη σύμβαση με σύμβουλο, μέχρι τέλους του επόμενου μήνα, απηύθυνε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Μαΐου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν κυρώσεις». Επίσης, υπογραμμίζει ότι η διαδικασία «ισχύει και για τα επόμενα έτη εφαρμογής μέχρι τη λήξη των δεσμεύσεων και δεν απαιτείται νεότερη ανακοίνωση».

H ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ 
ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 20-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Στην Κομοτηνή θα  βρίσκεται η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα από την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα μιλήσει σε εκδήλωση του τμήματος με θέμα: Η Ελλάδα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ρόλος και δυνατότητες. Θα προηγηθεί ομιλία της Προέδρου του Τμήματος Αν. Καθηγήτριας Μαρίας Δημάση με θέμα: Η πολυχρωμία της Θράκης: προκλήσεις και προοπτικές.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις 7:30μμ στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, η κα Σακοράφα θα συναντηθεί με θεσμικούς φορείς της πόλης για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής.
Συνέντευξη Τύπου θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις 12:30μμ στην αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Συνελήφθη 43χρονος Ιρακινός στο αεροδρόμιο 
Αλεξανδρούπολης με πλαστό διαβατήριο
Συνελήφθη την Τετάρτη 18-4-2018, το βράδυ στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, διότι  επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των αρχών του Ιράκ, ενώ όπως προέκυψε είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών. Κατασχέθηκε το παραπάνω πλαστό διαβατήριο.
Στις 31 Μαΐου το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς 
για τα γυμνάσια και στις 25 Μαΐου για τα λύκεια
Την Πέμπτη 31 Μαΐου θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για μάθημα στα γυμνάσια και στις 25 Μαΐου για τα λύκεια - σηματοδοτώντας την έναρξη της εξεταστικής περιόδου - σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.
Η απόφαση, που εκκρεμούσε για να συμπληρωθεί το παζλ του χρονοδιαγράμματος της φετινής σχολικής χρονιάς, δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018).
Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018 για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων - Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ορίζεται η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.
Για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, τα τελευταία μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Τουρκία: Τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την παράταση για άλλους τρεις μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία τέθηκε σε ισχύ λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Η απόφαση ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 24 Ιουνίου.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν με τη χώρα να τελεί υπό την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου.
Σημειώνεται ότι το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ζήτησε να αρθεί αμέσως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την προκήρυξη από τον Τούρκο πρόεδρο των πρόωρων εκλογών.
«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να αρθεί αμέσως, δεν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης πρέπει να τερματιστεί στη χώρα αρχής γενομένης από σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν.

Ο νεαρός που ύψωσε τη σημαία στη βραχονησίδα προς Καμμένο: 
«Θα βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς»
Την έντονη αντίδραση του Χαραλάμπου Τσαγαλά, του ενός εκ των νεαρών που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος προκάλεσαν τα όσα είπε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος για την κίνησή τους.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας για την κίνηση του Τσαγαλά και των δύο φίλων του είπε μεταξύ άλλων ότι «όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει.Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι».
Η τελευταία αυτή αναφορά αποτέλεσε αφορμή για τον νεαρό να κάνει μια ανάρτηση στο Facebook με την οποία καλεί τον υπουργό Άμυνας να «βουτάς τη γλώσσα σου μέσα στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς».
Αποκαλύπτει, δε, ότι ο ίδιος και άλλοι 15 νέοι έχουν δώσει το απολυτήριο στρατού εδώ και αρκετούς μήνες «για να είμαστε επίσημα στην εθνοφυλακή».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »