*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Απριλίου

¨Έφυγε" ξαφνικά, ο επί σειρά ετών πρώην ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ» Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου.

29 Απριλίου
 Ο Μπάμπης Χατζηπαναγιώτου (στη μέση) με τον Πάνο Παπαδόπουλο και τον Σταύρο Μωραϊτη, στην τελευταία φωτογραφία μαζί, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, στο γενέθλιο τραπέζι της "Αδέσμευτης" 1981-2017)
*"Τζάμπα" και εντελώς ξαφνικά έφυγε ο Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου απο Στένωση Αορτής Κοιλιακής χώρας!
Σε ηλικία 64 χρονών από Στένωση Αορτής Κοιλιακής χώρας, έφυγε εντελώς ξαφνικά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο ο πρώην ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αδέσμευτη» Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου.
Όλα ξεκίνησαν, όταν σε καφενείο του  Ευμοίρου όπου βρίσκονταν με φίλους του, ο Μπάμπης Χατζηπαναγιώτου αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στα επείγοντα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου συνήρθε για λίγο, χωρίς ωστόσο να έχει απόλυτα τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε κατεπείγοντος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ωστόσο καθ’ οδόν εξέπνευσε. Όλα έγιναν σε διάστηκα 2.5 χρονών κι ενώ μέχρι τότε δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η κηδεία του έγινε το πρωί της ΚΥΡΙΑΚΉς (11.30) στην Εκκλησία του Ευμοίρου και στο τελευταίο αντίο τον αποχαιρέτισαν συγγενείς, συγχωριανοί και πολλοί φίλοι μεταξύ των οποίων ο πρώην συνέταιρός του και εκδότης του «Μαχητή» Πάνος Παπαδόπουλος, η γνωστή δικηγόρος Λίτσα Μιχαηλίδου, ο πρώην γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης κ.Αμανατίδης,  ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο εκδότης της «Φωνής» Κώστας Βλαχόπουλος ο δικαστικός επιμελητής και επί χρόνια φίλος του Ανδρέας Αραμπατζής κ.ά.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
 
Ο Μπάμπης Χατζηπαναγιώτου ήταν ένας από τους τρεις ιδρυτές και συνδιοκτήτες της εφημερίδας «Αδέσμευτη» τον Σεπτέμβριο του 1981 μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο και τον Αείμνηστο Χρήστο Τσόχα που αποχώρησε από την εφημερίδα το 1987.
Με εκδότη τον Πάνο Παπαδόπουλο συνέχισαν από το υπόγειο της οδού Καραολή (απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα Ξάνθης) με τρομερή επιτυχία την εφημερίδα «Αδέσμευτη» μέχρι και το 1996 που επήλθε σύγκρουση μεταξύ τους την φιλοσοφία της εφημερίδα και οδήγησε τελικά στην αποχώρηση του τελευταίο και τελικά στο κλείσιμο της εφημερίδας για μια 3ετία περίπου.
Η εφημερίδα τελικά ξανακυκλοφόρησε  ως «Αδέσμευτη Θράκης» με νέο ιδιοκτήτη και εκδότη τον Ιπποκράτη Γαλάτη το 2001.
Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2017 μάλιστα ο Μπάμπης Χατζηπαναγιώτου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του εκδότη της «Αδέσμευτης» Σταύρου Μωραϊτη και συμμετείχε σε οικογενειακό τραπέζι της εφημερίδας με αφορμή την επέτειο γενεθλίων της εφημερίδας, (1981-2017). Εκεί έγινε και η τελευταία συνάντησή του μάλιστα με τον Πάνο Παπαδόπουλο.
Ήταν ένας άνθρωπος αυθόρμητος, με χιούμορ και δυναμισμό που όλοι όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για την ευθύτητα του χαρακτήρα τους.
Καλό του ταξίδι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 
-Μπάμπη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »