*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Απριλίου

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν κλείνει η θυρίδα της Σταυρούπολης, συνεχίζει κανονικά δις την λειτουργία της!

18 Απριλίου
Διαβεβαιώσεις της Τράπεζας Πειραιώς τόσο στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο όσο και στον  Αντιπεριφεριεάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη μετά την παρέμβασή του στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ!
*Για μια ακόμη φορά εκτέθηκαν από την… «βιασύνη» τους, ο Φανουράκης και η «παρέα» του που… πανηγύριζαν από τον… Απρίλιο για το κλείσιμο της θυρίδας στις… 30/6/2018!
Την διαβεβαίωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι «δεν πρόκειται να κλείσει η θυρίδα της τράπεζας στην Ακριτική Σταυρούπολη στις 30/6/2018 αλλά θα συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της όπως σήμερα (κάθε Τρίτη και Πέμπτη) εξυπηρετώντας τους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής Σταυρούπολης και  των γειτονικών περιοχών της Δράμας, έλαβε χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μετά από επιτόπια επίσκεψή του στη Διοίκηση, με αφορμή και την χθεσινή γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Την ίδια όμως διαβεβαίωση έλαβε από την Τράπεζα και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που είχε επισημάνει το «λουκέτο» στη θυρίδα της Τράπεζας στην Ακριτική Σταυρούπολη με σχετικές δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή του Xanthi channel την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, με τον κύριο Ζαγναφέρη επικοινώνησε μετά από τα όσα είπε στην «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel στέλεχος από το Επικοινωνιακό επιτελείο της Τράπεζας Πειραιώς και τον διαβεβαίωσε ότι «δεν ανταποκρίνονται οι φήμες περί λουκέτου στο κατάστημα της Σταυρούπολης, η θυρίδα θα συνεχίζει να εξυπηρετεί κανονικά τον κόσμο και μετά τις 30 Ιουνίου 2018 δυο μέρες (Tρίτη-Πέμπτη) την εβδομάδα, συνεχίζοντας κανονικά την λειτουργία της».
ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ!
Φυσικά και για το συγκεκριμένο θέμα, πέφτει στην «πιάτσα» το γέλιο της αρκούδας, αφού για μια ακόμη φορά εκτέθηκαν από την… «βιασύνη» τους, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Φανουράκης και η «παρέα» του που… πανηγύριζαν από τον… Απρίλιο 2018 μέσα από φιλικό τους έντυπο για το κλείσιμο της θυρίδας στις… 30/6/2018, χρεώνοντας μάλιστα το…κλείσιμο στον άνθρωπο που τελικά ΚΡΑΤΗΣΕ ανοιχτή τη θυρίδα από τις 13 Φλεβάρη 2018 με την παρέμβασή του στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 επρόκειτο να βάλει οριστικό λουκέτο η θυρίδα της Τράπεζας Πειραιώς στη Σταυρούπολη που όπως είναι γνωστό, λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εξυπηρετώντας 28 οικισμούς του Δήμου μας αλλά και οικισμούς όμορων Δήμων Νέστου και Παρανεστίου (45 συνολικά) με κατοίκους ως επί το πλείστον συνταξιούχους αγρότες και μόνιμους ακρίτες κατοίκους. Σημειώνεται ότι από την Ξάνθη μέχρι και τη Δράμα δεν υπάρχει υποκατάστημα ή θυρίδα σε όλη την Ορεινή περιοχή, μετά το λουκέτο που βάζει η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
Ενώ λοιπόν είχαν αδρανήσει την περίοδο εκείνη όλοι αυτοί που σήμερα «φωνασκούν» αλλά και οι βουλευτές του ΣΟΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καταλυτική ήταν η παρακάτω επιστολή του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που εστάλη στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στις 8 Φεβρουαρίου 2018 και την ανάγκασε να υποχωρήσει και να αναστείλει την απόφασή της.
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΞΑΝΘΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
1.Τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Γιώργο Χατζηνικολάου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564
2. Τον Δ/νοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο  Μεγάλου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564
Αξιότιμοι κύριοι,
Σας γνωρίζουμε την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ορεινής περιοχής του Δήμου Ξάνθης,  για το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Καταστήματος του Ομίλου Πειραιώς  στον οικισμό της Σταυρούπολης  και επομένως την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών στην ως άνω περιοχή του Δήμου μας.
Και μόνο η πληροφορία αυτή δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας τόσο στην τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας  Σταυρούπολης όσο και ολόκληρου του Δήμου μας και της Δημοτικής Αρχής καθώς η κοινωνικά και αναπτυξιακά ανεξήγητη και αιφνίδια απόφαση της Διοίκησης πλήττει την ήδη ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Ξάνθης.
Θεωρούμε ότι οι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί είναι και πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, καθώς επηρεάζουν κα επηρεάζονται από τα δεδομένα της περιοχής και του χώρου δράσης τους.
Στο πλαίσιο αυτό οφείλουν να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στο περιβάλλον δράσης τους και η λειτουργία τους θα πρέπει να γίνεται σεβαστή όχι μόνο για τα οικονομικά αποτελέσματα που παράγει αλλά και για τη συνεισφορά  και ανταπόκριση στο κοινωνικό σύνολο με το οποίο αλληλεπιδρά.
Ο Δήμος Ξάνθης  διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και  θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις σας θα συντελέσουν στο να συνεχιστεί το καλό κλίμα συνεργασίας και  να μη χρειαστεί να επανασταθμίσουμε συνολικά τις σχέσεις μας, καθώς από τις τελικές αποφάσεις σας διακυβεύονται η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου μας.
Εκφράζοντας την ανησυχία μας για την περιοχή, παρακαλούμε αφενός,  να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος στη Δ.Ε. Σταυρούπολης, καθώς είναι το μοναδικό Τραπεζικό Ίδρυμα στην Ορεινή περιοχή και εξυπηρετεί είκοσι οκτώ (28) οικισμούς του Δήμου μας αλλά και οικισμούς όμορων Δήμων Νέστου και Παρανεστίου (45 συνολικά) και αφετέρου, απευθυνόμενοι στην κοινωνική εταιρική σας ευαισθησία, να σταθμίσετε την όποια περιοριστική «ορθολογική» πολιτική σας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια,  συμβάλλοντας έτσι και βοηθώντας την ανάπτυξη και όχι την συρρίκνωση της περιοχής.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις εύλογες ανησυχίες μας και θα επανεκτιμήσετε το όλο ζήτημα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος του Ομίλου σας στη  Σταυρούπολη.
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Δήμαρχος Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »