*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαρτίου

Συνάντηση Αλέξανδρου Κοντού & Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Yasu Shimizu στην Αθήνα.

20 Μαρτίου
Με στόχο επενδύσεις σε Ξάνθη και Ροδόπη και τις προοπτικές που υπάρχουν για ενίσχυση των σχέσεων σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ της Ιαπωνίας και της ευρύτερης περιοχής της Θράκη
Με στόχο επενδύσεις σε Ξάνθη και Ροδόπη και τις προοπτικές που υπάρχουν για ενίσχυση των σχέσεων σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ της Ιαπωνίας και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, δυο πρώην Θρακιώτες Υπουργοί με «βαρύ» όμως πολιτικό όνομα, είχαν σημαντική συνάντηση χθες στην πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα με τον Ιάπωνα Πρέσβη.
Κι όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την συμφωνία πώλησης της ΣΕΚΑΠ σε κορυφαία πολυεθνική Γιαπωνέζικη εταιρεία.  Τυχαίο; Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι οι Νομοί Ξάνθης και Ροδόπης εξάγουν τον ΠΡΩΤΟ και ΚΑΛΥΤΕΡΟ καπνό στο κόσμο!
ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ Japan Tobacco Inc;
Όπως είναι γνωστό  η κορυφαία στον κόσμο πολυεθνική Japan Tobacco Inc. ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), "ενισχύοντας, έτσι, τη περαιτέρω την πρώτη  θέση της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος JT αποκτά "πακέτο" και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε.".
«Η εξαγορά αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Για αρκετά χρόνια, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου, μέσα από συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια» σχολίασε ο Mutsuo Iwai, Πρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων Καπνού του Ομίλου.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κατέχει ήδη σημαντικό ποσοστό 20% στα τσιγάρα και στην Ελλάδα!!! Που με την προσθήκη της ΣΕΚΑΠ και τα σήματά της, ενδέχεται να ενισχύσουν την παρουσία τους ακόμη περισσότερο, κάτι που σημαίνει ότι «όχι μόνο δεν θα δούμε απολύσεις, αλλά ενδεχομένως θα έχουμε και προσλήψεις στην κορυφαία καπνοβιομηχανία της χώρας!»
ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ
Χωρίς πάντως οι πρώην Θρακιώτες Υπουργοί να αναφέρουν λεπτομέρειες από την συνάντηση αυτή, εξέδωσαν χθες το παρακάτω κοινό δελτίο τύπου για την σημαντικότατη συνάντησή τους με τον Ιάπωνα Πρέσβη στην Αθήνα:
«Με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας κ.Yasu Shimizu συναντήθηκαν χθες (Δευτέρα 19 Μαρτίου) οι πρώην Υπουργοί  κ. Αλέξανδρος Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας, στην Αθήνα.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περιοχή της Θράκης καθώς επίσης και οι προοπτικές που υπάρχουν για ενίσχυση των σχέσεων σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ της Ιαπωνίας και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.
Επίσης, οι κ.κ. Κοντός και Στυλιανίδης προσκάλεσαν τον κ. Πρέσβη στους Νομούς της Ξάνθης και της Ροδόπης , προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής με στόχο την αναζήτηση πεδίων συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »