*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Μαρτίου

ΙΡΦΑΝ ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ: «Παρανομεί» ο Δήμος Μύκης με τον εργολάβο στον οποίο ανάθεσε το θέμα των σκουπιδιών!

21 Μαρτίου
«Παρανομεί» ο Δήμος Μύκης με τον Κομοτηναίο εργολάβο στον οποίο ανέθεσε το θέμα των σκουπιδιών με διαγαωνισμό, αφού ο συγκεκριμένος κύριος άλλα φορτηγά δήλωσε για την μεταφορά τους (σ.σ. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού) και άλλα…χρησιμοποιεί!!! Το ερώτημα είναι οι υπάλληλοι πως υπογράφουν την συγκεκριμένη παρανομία;
Τα παραπάνω κατήγγειλε χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ, αποκαλύπτοντας μάλιστα και σχετική ερώτηση που έκανε, ρωτώντας τους υπαλλήλους του Δήμου Μύκης που υπογράφουν και βεβαιώνουν την μεταφορά των σκουπιδιών και αφήνοντας σκληρά υπονοούμενα και για τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ!!!
Μάλιστα ο κύριος Χατζηγκενέ έδωσε στη δημοσιότητα και την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία:
ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ.
Διαθέτοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία (έγγραφο διακήρυξης και φωτογραφίες οχημάτων), αναφορικά με τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για την υπηρεσία καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων των οικισμών του Δήμου Μύκης, εκφράζω την προσωπική μου δυσαρέσκεια αλλά και των συμπολιτών μου, για την έκβαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Οι ελάχιστες βασικές προϋποθέσεις της διακήρυξης δεν τηρήθηκαν. Πρώτον, παρατηρούμε ότι το κριτήριο της εντοπιότητας έχει παραβλεφθεί, δεν συμπεριλαμβάνεται στη διακήρυξη και τη θέση έχει αποκτήσει άνθρωπος ο οποίος δεν κατοικεί στην περιοχή της Ξάνθης και δεύτερον, καμία προδιαγραφή σχετικά με τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων δεν  τηρείται!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, κατάλληλος εξοπλισμός θεωρείται: ένα μικρό φορτηγό ωφέλιμου φορτίου τουλάχιστον ενός τόνου και δύο οχήματα μεταφοράς container 7-10 μ3. Αντί αυτών, ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε τον καθαρισμό, χρησιμοποιεί δυο αγροτικά με αυτοσχέδιες σιδηροκατασκευές και έναν τράκτορα με έναν container μικρότερου εμβαδού από αυτό που ορίζουν οι κανονισμοί. Τα απορρίμματα λοιπόν στοιβάζονται  πρόχειρα στα οχήματα αυτά και μεταφέρονται χωρίς ασφάλεια από περιοχή σε περιοχή, με κίνδυνο ανατροπής τους.
Ερωτώ το Δήμαρχο Μύκης κ. Καπζά Τζεμήλ γιατί δεν μεριμνεί ώστε να γίνονται σωστά οι έλεγχοι τήρησης κάθε παραμέτρου που περιλαμβάνεται σε μια διακήρυξη-διαγωνισμό; Γιατί παρέλειψε το σημαντικό κριτήριο της εντοπιότητας από τον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία μιας θέσης εργασίας από κάποιο συμπολίτη μας (κάτοικο Ξάνθης);
Ερωτώ και τους λοιπούς αρμοδίους υπαλλήλους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των κριτηρίων άρα για τη διαφάνεια του διαγωνισμού αυτού, αν θεωρούν ότι έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους.
Ποιός ορίζει τελικά την έκβαση των αποτελεσμάτων ενός διαγωνισμού και τέλος ποιός είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της ομαλής και ορθής εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων που λαμβάνει ο καθένας ο οποίος «κερδίζει» μια θέση;
Από τις 13/03/18 έχω προσωπικά αποστείλει επερώτηση (το έγγραφο της οποίας, σας επισυνάπτω παρακάτω αυτούσιο) προς τον Δήμαρχο Μύκης αλλά και τους αρμοδίους υπαλλήλους, για την υπόθεση αυτή και δεν έχω λάβει ακόμη αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως κωλυσιεργείτε, αγνοώντας επιδεικτικά την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος.
Απαιτούμε την επανάληψη του διαγωνισμού έτσι ώστε δίκαια και νόμιμα αυτή τη φορά να οριστεί ο υπεύθυνος καθαρισμού του Δήμου Μύκης!
ΞΑΝΘΗ, 20 Μαρτίου 2018
ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΑΞΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »